Ga naar inhoud

monitor TFT of beelbuis


Aanbevolen berichten

Hangt ervanaf hoeveel geld hebt. :wink: Een goeie 19" beeldbuismonitor heb je al voor voor rond de 160 euro: http://www.tweakers.net/pricewatch/39835?Landfilter=Benelux Een goeie 17" TFT monitor die ook geschikt is voor gamen (responstijd van 16ms of beter) kost zeker het dubbele: http://www.tweakers.net/pricewatch/76945 Bij een TFT monitor heb je geen keuze qua schermresolutie, deze is meestal 1280x1024dpi. Als je een lagere resolutie kiest, ziet het beeld er niet goed uit en een hogere resolutie kiezen kan niet. Dus bij TFT moet je dus ook een videokaart hebben die de 1280x1024dpi resolutie goed trekt, anders moet je die ook weer gaan vervangen.
Link naar reactie
En ... Geld besparen op een monitor moet je niet doen. Dat is toch iets waar je de hele dag naar zit te kijken. De keuze voor CRT heb je nog de 'diamondtron' of 'trinitron' monitoren. Die kosten weer het dubbele dan de niet vlakke 19 '' van 160 euri, hier genoemd. Bij die monitoren heb je beter beeld. Sommige vinden de rasterlijnen teveel in het zicht maar dat is niet mijn ervaring. De TFT voor gamen heb ik geen ervaring mee maar mij lijkt de CRT daarvoor nog steeds het best.
Link naar reactie
[quote:59b9dfb913="AswinW"] Die kosten weer het dubbele dan de niet vlakke 19 '' van 160 euri, hier genoemd. [/quote:59b9dfb913] Niet mee eens, ik heb niet zomaar een goedkope 19" als voorbeeld genomen. De beeldkwaliteit van deze Belinea is absoluut niet slecht. http://www.belinea.com/include/zeigemonitor.asp?monitorid=561&sprachid=101&landid=81&lang=1 Het kan uiteraard beter, maar 2x160 euro voor een CRT vind ik overdreven, voor rond de 250 euro heb je nl. al een Iiyama Vision Master Pro 455. http://www.tweakers.net/pricewatch/49838?Landfilter=Benelux
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...