Ga naar inhoud

VPU recover, hoe komt dat?


Aanbevolen berichten

Ok bedankt voor je reactie. Overdrive had ik al ingeschakeld, maar dan nog loopt ie vast. Ik heb nu al een uur geen spel gedaan en alleen wat onder windows gedaan daarna en de temperatuur is volgens control center nu 37 graden. Overdive level van processor status is 527 mhz en van de memory status staat op 338mhz Ik heb er nu geen tijd voor maar ik zal morgen eens kijken wat de temperatuur is nadat de boel is vastgelopen.
Link naar reactie
Ik heb nu ook atitool 0.0.22 geinstalleerd maar daar kan ik nergens temperaturen vinden alleen de instellingen voor core en memory. Ik heb het progje op default staan en daarna een kwartier laten lopen op scan for artifact, dat bleef op nul staan. Daarbij heb ik via control center de temperatuur in de gaten gehouden en die liep op om vervolgens stabiel te blijven op 53 graden. Nadat ik de scan stopte liep de temperatuur snel af naar weer 37 graden. Ik weet niet of deze scan de gpu even zwaar belast als een spel maar ik hoop dat je iets met deze informatie kunt. Mijn AMD cpu werd hierdoor belast tot ongeveer 95 procent volgens taakbeheer.
Link naar reactie
Ik denk niet dat het een temperatuur probleem is als ik dit zo zie. Temps in atitool zitten gewoon bij je settings, iets beter zoeken ;) Wat je nog kan proberen is je videokaart in een andere pc testen, dan weet je zeker of het aan de kaart ligt of niet. andere oplossing is een vollidige schone windows installatie, niet leuk om te doen maar het helpt soms. Overigens is dit geen garantie dat het dan opgelost is.
Link naar reactie
We zaten even door elkaar heen te posten. De windows die ik erop heb is er net opgezet. Mijn hele systeem heb ik net nieuw in elkaar gezet. Dus ik denk niet dat het probleem daar ligt. Heb de temperatuur in ati tool gevonden. Staat nu op 38/32. Ik heb monitoring aangezet, ik neem aan dat hij dan ook opslaat als ik een spel aan het spelen ben? Dan zal ik deze morgen even laten meedraaien tijdens het spelen Als je nog een suggestie hebt hoor ik het graag.
Link naar reactie
Heb de log bijgehouden en op het moment dat vpu recover kwam opdagen was de temp 49 graden, op bepaalde momenten lag deze iets hoger maar nooit meer dan 52. Daarna heb ik agp op 4x gezet en fastwrite uit, alleen het veranderen van de vcore wist ik niet waar dat moest. Daarna gespeeld en zojuist is hij evengoed uitgevallen. Teste in een ander systeem gaat niet lukken helaas
Link naar reactie
Ok bedankt. Vind eigenlijk dat een kaart goed moet functioneren bij standaard instellingen en dat je niet allerlei toeren moet uithalen om zo'n ding goed werkend te krijgen. Ik heb de winkel waar ik de kaart heb gekocht zojuist gemaild of ik hem mag terug brengen. Heb meerdere computers gehad en kaarten en heb eigenlijk nog nooit van zulke problemen gehad. Toevallig of niet, dat waren allemaal geforce kaarten en dit is mn eerste ATI. Voor mij geen succes dus. En niet dat het iets uitmaakt, maar nvidia past ook beter bij mn nforce3 moederbord :D Nu maar even afwachten op de reactie van de winkel.
Link naar reactie
Ja even in een ander systeem proppen zou het beste zijn, maar de enige pc waar ik hem eventueel in kan testen is een aldi pc van 1,5 jaar geleden. Maar die zit niet zo royaal met zn voeding, slechts 250 watt. Heb daar al eerder even een ati radeon kaart van mn broertje in gehad omdat hij de geforce 4 die erin zit wilde testen. Maar dat trok het systeem niet. Dus deze zal hij ook niet trekken. Ik hoor wel wat de winkel ermee wil.
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
[quote:c745db47a8="Speedy85"]Ja ik heb een 9800 pro van sapphire en heb ook vaak last van vpu recovery. Bij mij stond de pc tegen de rand van de kast daardoor was de luchtstroom van me casefan nie goed meer. Kijk dus goed naar je koeling en wat betreft je drivers er zijn al weer nieuwere op de site van ati d8 ik. Groeten Speedy[/quote:c745db47a8]eehm, een huishoudelijk regeltje: geen topics meer kicken na 2 weken... heb ik al een keer problemen mee gehad
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...