Ga naar inhoud

Indesit WIAL143 resetten


Aanbevolen berichten

  • Reacties 94
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

  • 4 maanden later...
Beste HarryO mijn wasmachine doet vaag als ik hem aan doe en een wasprogramma uit kies draait deze 30sec en dan stopt hij en begint alle water wat de wasmachine in komt er uit pompen de lampjes van spoelen en toeren en deur vergrendeling beginnen dan te knipperen en blijven het gaat om een indesit wial 143 heb je enig idee wat het kan zijn?
Link naar reactie
Bedoel je met het lampje van \"spoelen\" het programma verloop lampjes spoelen links of het lampje Extra spoeling naast 1400/600 lampje? Indien het eerste dan heb je foutcode F01: probleem met de motor. - Controleer de stekker verbinding tussen de kabel boom en de motor op slechte verbinding. - Controleer de lengte van de koolborstels. - Controleer de motor op (zwart) koolborstel gruis, blaas heb even door. - Controleer de motor op sporen van lekkage van water. - Contoleer de elektronica module op losse contacten en koolborstel gruis. Indien het laatste dan heb je foutcode F03: probleem met de temperatuur sensor (=NTC) of het verwarmings relais blijft hangen. Meet als eerste de temperatuur sensor door. Deze zit bij het element en moet bij 20 graden ongeveer 20 KOhm zijn. Vol de draden naar de elektronica module en meet daar nogmaals. Moet dan de zelfde waarde zijn. Als dit goed is controleren of het relais op de elektronica module defect is of los zit van de print.
Link naar reactie
  • 6 maanden later...
Beste Harry, Alle lampjes van mijn Indesit WIAL 143 knipperen. Jij hebt gereageerd op eerdere berichten hierover, dus vandaar dat ik hoop dat je me kunt helpen. Ik heb al geprobeerd om de wasmachine van de spanning te halen. Dit heeft meerdere keren geholpen, maar inmiddels niet meer. Alle lichtjes knipperen nog steeds, elke keer wanneer de spanning erop komt.
Link naar reactie
Als alle lampjes knipperen heb je een probleem met de elektronica module. Verwijder bovenblad en haal de module uit z\'n kunststof behuizing. Conroleer deze op losse contacten, gesprongen onderdelen en koolborstelgruis. Controleer ook op voorhand de lengte van de koolborstels van de motor. Indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
Je uitleg is mij onduidelijk. Normaal: De machine neemt water in tot een bepaald nivo en dan gaat de trommel draaien. Ook schakelt nvvt de verwarming in. Dit gaat en tijdje zo door en daarna pompt hij het water af, laat nieuw water in en gaat weer draaien. Nvvt is hij klaar met deze spoelgang, pompt af en gaat kort centrifugeren. Neemt nogmaals water, draait een paar keer, pompt af en gaat langer centrifugeren en doet dit op de maximaal ingestelde snelheid. Waar gaat het bij jou mis? En gaan er lampjes branden/knipperen die dit anders niet doen?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 1 jaar later...
Hallo, Mijn wasmachine Indesit wial143 heeft sinds een paar dagen storing. De lampjes van het "horloge" en het "strijkijzer" knipperen en de aan uit knop. Resteren niet mogelijk en de stekker er uit halen en terug doen heeft geen zin. De filter heb ik al geleegd maar ook dit leverde niet op. De bovenste kap heb ik er inmiddels af gekregen maar geen idee waarnaar ik moet zoeken. Groetjes Ilse
Link naar reactie
Foutcode F12. Controleer de stekker verbindingen op de module boven in de machine (= bedienings paneel) en de module onder in de machine. Als hij dan nog fout is de module onder in controleren op bol staande elkos. Dat zijn de (4) recht op staande busjes met een kruisje er in. Als deze ook maar iets bol staan dan ze allemaal vervangen. Kost max 10 euro aan onderdelen. Zie ook https://www.wasmachines.nl/forum/1760-indesit-wil-164-lampjes-knipperen/20/
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Beste Harry, Ik begrijp dat jij erg veel verstand hebt van dit type wasmachine. Kun je mij helpen met een foutcode? Mijn machine gaat aan en maakt een brommend geluid, maar vervolgens knippert alleen het lampje 1400/600 en het slotje (knippert erg snel). Na ongeveer 2 minuten stopt het geluid maar blijven de lampjes knipperen. Alvast bedankt
Link naar reactie
F01: motor zit vast, maakt kortsluiting of de koolborstels zijn op. Kun je de trommel/motor nog met de hand draaien? Controleer de koolborstels, indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. Controleer de motor op koolborstel gruis. Indien aanwezig dan goed schoon blazen.
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...