Ga naar inhoud

vastlopen in 3d radeon 9500


Aanbevolen berichten

[quote:6dbb71f2d0="BA"]Denk het wel, want terug klokken hielp niet.[/quote:6dbb71f2d0] in de openings post geeft bonnie aan: [quote:6dbb71f2d0="bronnie2"]de kaart onderklokken tot 250/500 Alleen dit laatste hielp, gisteren liep de kaart 2 uur zonder vastlopen in 3d mark 2001. [/quote:6dbb71f2d0] Daar heb ik het dus vandaan, maar het is dus niet de bedoeling om je kaart te gaan onderklokken (logisch). Vandaar mijn opmerking over het interne werkgeheugen. Als het terugklokken van de kaart [b:6dbb71f2d0]werkt[/b:6dbb71f2d0] en het systeem daarna perfect stabiel is, dan lijkt het toch echt of die kaart niet goed is (en met een hele kleine kans de voeding, want als je de kaart langzamer laat lopen zal het stroom gebruik ook ietsje terug lopen, maar ik ga er van uit dat de kaart niet goed is).
Link naar reactie
Dat is wel uit te vinden, als je alleen de core terug klokt en dan werkt het wel, dan heb je of een probleem met de koeling, maar dat is niet logisch, omdat die kaarten aardig wat kunnen hebben, of je hebt een probleem met voltages/voeding. Zo heb ik dat ieg eens uitgevonden. En ik maakte uit de onderste zin op dat dat ook niet werkte.
Link naar reactie
Ik had juist begrepen uit de onderste zin dat het héle systeem standaard liep (dus ook de kaart) en toen liep het systeem wéér vast (ma 45 minuten). Mijn 9700 liep ook standaard en toen had ik fouten, blijkt dus als ik het geheugen van de kaart terug klokte klokte dat die fouten weg waren. Brak geheugen dus, die kaart is dus inmiddels terug. Misschien hier hetzelfde geval (oke ik had een beetje speciale kaart omdat ie standaard boven specs liep :) maar het zou hier best wel eens zo'n zelfde geval kunnen zijn) //Bronnie2:// Heb je een ander systeem waarin je je kaart kan checken!? En wat had je hiervoor vorn kaart in de pc zitten (toen nooit problemen?). FF over het interne geheugen.. als je vroeg nood problemen had zou ik eerder de nieuwe geheugenmodule verwijderen, die oude was immers goed. Maar ik schat in dat het niet in je interne geheugen zit
Link naar reactie
BA en 2fast bedankt voor het meedenken!! De geheugen module is binnen en ik heb hem eerst met alleen de nieuwe daarna met beide modules getest maar beide keren ... Hangen. Dat is het dus niet. De computer loopt inmiddels volledig standaard dus niets overklokt. Bios ook in default settings, alleen fastwrite disabled Ik zal de biosupdate proberen (met mijn vingers gekruist :) ) De radeon is de eerste videokaart die het moederbord heeft gezien want het was een upgrade zie de 1e post. Oude drivers kunnen het dus niet zijn Het terugklokken van de Radeon naar 250/500 hielp wel, althans hij liep toen 2 uur stabiel. Zal dat nog eens herhalen en alleen de core en alleen het geheugen terugklokken Ik heb inderdaad een nog een systeem, een Aldi P3 1000 met een geforce GTS. Ik heb natuurlijk ook al gedacht aan een ruil maar ik zie op tegen de problemen die kunnen ontstaan door de nVidia/radeon driver problemen. De Aldi machine draait al niet zo stabiel met windows ME. En die machine gebruik ik voor mijn werk, straks heb ik twee computers die vastlopen. Maar als laatste mogelijkheid zou ik het kunnen proberen. Het moederbord uitbouwen en opsturen is meer werk. Uit de mail van de leverancier maak ik op dat er eerder (voedings)problemen zijn geweest met het DFI mobo. Bij het zoeken op internet vind ik hier verder niets over. Ik vind alleen review waarin de stabiliteit wordt geroemd. Ik vind het nog steeds raar dat de leverancier (op afstand) zeer beslist weet dat het het mobo is en niet de kaart.
Link naar reactie
Als de leverancier denkt dat het het moederbord is dan kan je er voor kiezen hem terug te sturen. echter dan zou het een AGP probleem wezen, aangezien hij vastloopt in 3d. probeer AGP eens op 2x te zetten of zelfs op AGP 1x. Ik denk zelf dat het aan de videokaart ligt. om daar achter te komen moet je hem toch in de P3 1000mhz stoppen. deinstaleer de nvidia drivers. stop daarna de kaart erin. instaleer de Cat. 3.2 drivers en draai wat testen. dat is de enige manier om er zeker van te zijn of het de videokaart is. Voeding blijft nog steeds een optie. de videokaart trekt op het moment dat hij een 3D applicatie start meer Wattage dan als hij in de desktop zit. de radeon 9500 trekt al snel meer dan 35watt stroom in een 3d app. als de voeding dit niet stabiel kan geven krijg je vastlopers. dat ligt dan niet aan het feit dat hij 400watt is. (dat is voldoende) maar aan het feit dat het een goedkope Target voeding is.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...