Ga naar inhoud

beeldscherm doet het niet


Aanbevolen berichten

Bij het toevoegen van een cdrom speler doet het opstarten van de computer het beeldscherm het niet meer. Het knopje van het beeldscherm knippert wel. B\ij het aansluiten van het beeldscherm (niet aan het systeem) geeft het beeldscherm "no signal" , bij het aansluiten aan het systeem geeft hij eerst "power saver active" en gaat vervolgens na paar seconden uit . Wie weet wat te doen >??
Link naar reactie
systeem configuratie : p3 450 mhz 128 mb 6 gb hardeschijf montage : wind 98 afgesloten, dan alle kabels losgemaakt dat er geen stroom opstaat, dan kap eraf, cdrom speler erin schuiven en draadjes goed aansluiten (geluidskaart, cdbrander en een ander kabeltje die in mijn vorige cdrom speler zat ) en dit alles zeer voorzichtig ! kap erop, alle kabels erin en opstarten en het beeldscherm deed het toen niet ! alleen natuurlijk het knopje dat knipperde. ken er misschien voorstellen doen om het probleem op te lossen ?>?? of mogelijke oorzaken ???
Link naar reactie
[quote:0d98eee83a="kufengreen"]systeem configuratie : p3 450 mhz 128 mb 6 gb hardeschijf montage : wind 98 afgesloten, dan alle kabels losgemaakt dat er geen stroom opstaat, dan kap eraf, cdrom speler erin schuiven en draadjes goed aansluiten (geluidskaart, cdbrander en een ander kabeltje die in mijn vorige cdrom speler zat ) en dit alles zeer voorzichtig ! kap erop, alle kabels erin en opstarten en het beeldscherm deed het toen niet ! alleen natuurlijk het knopje dat knipperde. ken er misschien voorstellen doen om het probleem op te lossen ?>?? of mogelijke oorzaken ???[/quote:0d98eee83a] Rustig maar. Mogelijke oorzaken werden eerder al aangegeven. En de oplossing komt wel eens. Nu dus even de omgekeerde volgorde (spul er electrisch weer uit slopen (kabeltjes)) en dan kijken of het weer werkt. Daarna vanaf scratch beginnen. Boot je systeem nog wel (heb je het idee dat je besturingssysteem nog geladen wordt)? Of krijg je piepjes als je je PC zet (anders dan voorheen).
Link naar reactie
Je hebt dus de cdrom speler vervangen door een nieuwe : Hoe stonden de jumpers bij de vorige cdrom speler ? Op Master, Slave. Cable Select ? Zoals je het beschrijft lijkt het dat je op dezelfde ide controller je brander en cdrom beide als master of beide als slave heb aangesloten. Zet de brander op Master en cd cdrom op slave wat doet ie dan ? En zoals de anderen zeggen, geen rustig blijven . we komen er met de andere forummers echt uit. Ja het is balen dat ie het nu niet doet
Link naar reactie
OK, nog geen antwoord op de vraag van de piepjes. Mijn debug-volgorde in dit geval: Alles in de PC loshalen (floppy, HD, CD, en wat je nog meer mag hebben). Uiteindelijk alleen een moederbord met processor, geheugen en video kaart overhouden (en monitor aansluiten). Checken of video-kaart er nog goed inzit, of geheugen modules er nog goed inzitten. Testen of je BIOS meldingen op het scherm komen (piepjes?) Als hij het dan doet, een voor een de ander zaken aansluiten en testen totdat hij het niet meer doet. Je hebt dan (met grote waarschijnlijkheid; het kan nog een combinatie zijn) de boosdoener gevonden. //edit: met loshalen bedoel ik 'electrisch losalen'; fysiek mogen de apparaten er nog inzitten (beetje lastig bij insteekkaarten, dus die moeten er echt uit).
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...