Ga naar inhoud

2 video kaarten op 1 pc?


Aanbevolen berichten

ene [b:9228003a89]RK[/b:9228003a89] had in de [b:9228003a89]UV rubriek[/b:9228003a89] van de laatste C!T (nummer 6) een suggestie gedaan om een trust televiewer te gebruiken. Hiermee kun je VGA omzetten in PAL. http://www.trust.nl/products/product.htm?artnr=11672 Ik denk dat een nieuwe videokaart met TV-out goedkoper is ;)
Link naar reactie
Een pci kaartje met tv-out is niet zo heel erg duur (tnt2 vanaf 70 euro radeon VE's en gf2 mx voor wat meer). http://www.nieuw.nl/se16/v017tb/v029uqb/index.html?dest-res.x=63&dest-res.y=11 De vraag is of je niet beter je huidge kaart kunt vervangen voor een sneller model met tv-out. Als je eigen kaart nog goed genoeg is, kan je beter een kaartje erbij kopen, dat is wat goedkoper.
Link naar reactie
Dat is helaas (ook bij dual-monitor systemen) altijd de vraag. [url=http://www.microsoft.com/Netherlands/Windows/windows98/faq/multiple.asp/]hier[/url] staat welke kaarten gegarandeerd werken (lijst is niet helemaal up to date) in een multi-monitor systeem. Andere kaarten kunnen ook werken, maar het is niet gegarandeerd. Bovendien zijn de hier genoemde kaarten nauwelijks meer te krijgen en veelal niet uitgerust met een tv-out. Mocht een gekochte kaart niet werken in Multi-monitor mode dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om in het bios in te stellen welke videokaart (pci/agp) de primaire kaart is. Dan is het echter niet mogelijk om zowel op de monitor als op de tv beeld te krijgen (net zoals met een converter). Van de laatst genoemde methode verwacht ik dat hij zonder problemen zal werken. Een andere mogelijkheid is het zoeken naar een kaart met zowel tv-out en twinview (twee monitoren op een kaart) volgens mij ondersteunen deze ook het gebruik van een tv en monitor te gelijker tijd.
Link naar reactie
het zette me even aan het denken, maar met een 2e videokaart is het vaak erg lastig om de tv-out goed aan de praat te krijgen, heb zelf heel wat avondjes lopen tobben om uberhaupt beeld op m'n tv-out te krijgen, laat staan kleur....... (voor de duidelijkheid met 2 a 3 videokaarten in m'n bakkie)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...