Ga naar inhoud

Welke GeForce 4 Ti4200 64 Mb?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 210
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:ebf7856221="kajutsa"][quote:ebf7856221="Slashhead"]Die soldeer ik van de kaart af als ik klaar ben en plak ze daarna op mijn GF4Ti4600 256MB. Iinmiddels zit de 128MB van de Radeon 8500 er nu ook bij op ;) )[/quote:ebf7856221] LOL :lol: dus die club-3d GF4 ti4200 128mb gaat ook naar hjs?[/quote:ebf7856221] Wat denk je nu zelf? :roll:
Link naar reactie
De planning is dat ik over een week of 3 het hele zooitje (nieuwe systeem) ga bestellen, en ik kan er dus van uitgaan dat de 128 MB versie van de Leadtek Ti4200 dan niet in de winkels ligt. Hier baal ik natuurlijk van want dit was mijn eerste keus, en nou moet ik bij m'n systeem upgrade een 2e keus nemen. Vraag is...welke? Ik wil geen goedkoop merk (ook al komen ze soms goed uit de testen) zoals point of view, visiontek, enz. Zelfs geen Club3D. Dus dan blijven er niet zo super veel over, tot zover ik weet MSI, Gainward, en Asus. Ik heb in een test (ik weet ff niet meer waar) een test van de 4400 gezien tussen deze merken, en de verschillen qua snelheid waren nihil. Dus voor snelheid denk ik niet dat er (zonder overclocken) een bepaald merk heel erg snel is. Zelfs de Asus kwam erg snel uit de test. De Gainward vond ik erg leuk, maar die is wel boven de 300 euro, en daarvoor heb je met een beetje mazzel een Ti4400. Bijna niemand hier is enthousiast over Asus (correct me if I'm wrong) voornamelijk omdat deze kaarten niet goed te overclocken zijn. Ik ben op zich niet geinteresseerd in overclocken, ik zal m'n Ti4200 128 MB alleen overclocken naar 64 MB waardes, en ik neem toch aan dat zelfs de Asus dat aan moet kunnen. Ik heb wel een aantal mensen gesproken die mij MSI aanraadde, maar het feit dat hun moederborden momenteel erg instabiel/onbetrouwbaar zijn, geeft mij niet echt een lekker gevoel. Kunnen jullie experts (zo mag ik de meeste van jullie toch wel noemen ;)) nog advies geven?
Link naar reactie
Als je echt graag een Leadtek wil, koop dan een GF4Ti4400 van hen. Is iets duurder dan de 4200 maar aangezien jij je daar goed bij voelt moet je misschien overwegen om toch wat extra uit te geven. Je zult die kaart waarschijnlijk langere tijd willen gebruiken. Nu weet ik niet precies de prijzen, maar misschien kun je wat consessies doen aan je PC zodat het geld toch vrijkomt.
Link naar reactie
[quote:63f658574d="Slashhead"]Als je echt graag een Leadtek wil, koop dan een GF4Ti4400 van hen. Is iets duurder dan de 4200 maar aangezien jij je daar goed bij voelt moet je misschien overwegen om toch wat extra uit te geven. Je zult die kaart waarschijnlijk langere tijd willen gebruiken. Nu weet ik niet precies de prijzen, maar misschien kun je wat consessies doen aan je PC zodat het geld toch vrijkomt.[/quote:63f658574d] De leadtek ti-4400 is bij wintelco in de aanbieding op dit moment, 319 Euro
Link naar reactie
ik heb daar inderdaad aan gedacht maar het prijsverschil is eigenlijk gigantisch de Leadtek 4400 bij informatique (waar ik bijna alles haal) is 360 euro, terwijl ik nu in m'n budget voor de 4200 op 275 heb geschat. die extra 85 euro is wel onwijs veel eigenlijk. Als ik dan een Asus 4200 met 128 MB kan krijgen voor 265, vind ik dat een mooie prijs. Als ik het systeem NU zou moeten bestellen, zou ik voor de Asus gaan. Maar wie weet wat er nog veranderd de komende paar weken. Slashhead, over dat overclocken van de Asus, ik mag er toch wel van uitgaan dat zelfs de Asus te overclocken is naar 64 MB waarden? van 250/444 naar 250/500 uit m'n hoofd.
Link naar reactie
Overklokken van de GPU is eigenlijk exemplarisch. Het is namelijk afhankelijk van de kwaliteit van de GPU en die komen nu eenmaal allemaal van dezelfde produktie lijn af. Het voordeel van Leadtek is dat de kaarten een uitstekende koeling hebben waardoor het overklokken, gemiddeld, tot betere resultaten leidt in vergelijking tot andere merken. Voor Gainward geldt eigenlijk een andere filosofie. Zij zoeken naar componenten die goed over te klokken zijn en gebruiken daarbij eigenlijk standaard koeling. In de meeste gevallen komt Gainward verder dan Leadtek maar daar tegenover staat in mijn ogen een onacceptabele prijs. Verder weet ik niet of Leadtek speciale GPU's krijgt van nVidia, maar ik weet wel dat Leadtek een voorkeurspositie heeft. Dit bleek onder anderen uit de verdeling van de GF3Ti500 GPU's. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Leadtek vanwege de prijs/prestatie. Ik houd wel van goed ontworpen kaarten. Ik heb een hekel aan low-budget ontwerpen waarvoor je nog zeker € 350,- over de toonbank moet gooien. (Sparkle en Creative GF4Ti) Ik betaal dan liever € 40,- meer voor een degelijke kaart.
Link naar reactie
[quote:f670198175="Slashhead"]Ik heb een hekel aan low-budget ontwerpen waarvoor je nog zeker € 350,- over de toonbank moet gooien. (Sparkle en Creative GF4Ti) Ik betaal dan liever € 40,- meer voor een degelijke kaart.[/quote:f670198175] Daarom ben ik ook zeer benieuwd wat je van de Club-3d gaat vinden.
Link naar reactie
Slashhead, zoals je misschien al weet ben ik ook naar een leuke GF4 ti kaart aan het kijken! Mijn oog blijft op het moment vallen op de MSI planken... die zijn nl. best goedkoop! Maar als dit ook zulke "low-budget" planken zijn, dan koop ik dus geen MSI plank :) Weet je ook toevallig welk geheugen MSI gebruikt? En of MSI planken een beetje te OC'en zijn...
Link naar reactie
Geheugen weet ik niet. Wel heeft MSI video-in en een heleboel software en kabels. Dus wat dat betreft is ie goed uitgerust. Voor de rest is het een reference design met standaard koeling en lay-out. Check over een week of anderhalf de nieuwe C!T nummer 7/8 staat een uitgebreid GF4Ti 44/46 artikel in....
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...