Ga naar inhoud

Analoge camcorder aansluiten op PC


Aanbevolen berichten

Als je toevallig een videokaart hebt zoals de Asus 7700 DeLuxe (GeForce 2 GTS) dan ben je ook klaar. Daarop zit namelijk een S-video ingang en met het bijgeleverde verloopsnoertje kun je daar composiet-video op aansluiten. Ik heb zo'n kaart en gebruik die met Ulead VideoStudio 6.0. Daarmee kan ik in één keer (realtime dus) naar MPEG-2 capturen. Dat is mooi voor SVCD. Je kunt uiteraard ook naar MPEG-1 capturen voor gewone VCD's. Ik heb echter wel een probleem want zodra ik nieuwere drivers zoals 23.11 installeer werkt mijn capturedriver niet meer. Ik gebruik nu 6.31 dat werkt goed maar de kaart is een stuk langzamer (2950 i.p.v. 3400 in 3DMark 2001). Enfin, veel zul je hier niet aan hebben als je niet een dergelijke kaart hebt of je moest toevallig net een nieuwe videokaart willen aanschaffen. Groeten.
Link naar reactie
Klopt wel wat Jonge rot zegt Als je er aan toe bent om je videokaart te vervangen dan kun je er voor kiezen een te nemen met Video-in. de Videokaarten van Asus en Gainward hebben dit o.a. maar ook andere merken. dat zijn dan meteen 2 vliegen in een klap. en een nieuwe videokaart en TV-in een Pinnacle kaartje is echter wel veel beter in capture en zo. maar daar betaal je voor. kijk voor tweede hands producten is op http://www.tweakers.net en dan bij gevraagd en aangeboden.
Link naar reactie
[b:84d9cfbf40]edjes[/b:84d9cfbf40] hij zegt net dat ze kaart niet aan vervanging toe is.!!! desalnietemin een goede kaart hoor die AIW Dargon1976 (leuke naam ik ben ook een dragon chinees sterrenbeeld :grin: ) ALs je een Windows XP gebruikt moet je niet de standaard Pinnacle DC10 nemen want die werkt niet met WinXP. Er is nu een nieuw kaartje van Pinnacle die zowel voor Analoog als voor digitale camera´s is en die ook met winXP werkt. een collega van me heeft die en draait ook winXP. Ik weet zo niet welke dat is maar dan moet je ff op de website van pinnacle kijken. Het leuke van zo´n kaart is dat als je in de toekomst ooit nog is een digitale camera koopt niet weer zo´n kaartje hoeft te kopen. _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=15519]Mijn PC[/url]---[url=http://gamershq.madonion.com/compare.shtml?2229973]Score: 3Dmark2000[/url]--- [url=http://gamershq.madonion.com/compare2k1.shtml?2143036]Score: 3Dmark2001[/url] [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-03-19 22:37 ]
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Mijn ASUS V3800 videokaart (daarvan bestaan wel 6 versies; de een heeft wle een video-ingang, de ander niet) heeft ook een analoge video-ingang voor een videocamera. Asus heeft ook een eigen programma om de beelden mee op te nemen, nl. Asus live video. Maar die is niet met Windows XP te draaien. Maar nu gebruik ik daarvoor Windows Moviemaker; gaat netzo goed. Zoek dus een videokaart met video-ingang. De video-ingang is wel een faciliteit die verkopers nauwelijks kennen. Zoek hem daarom gericht op in de internetsites van videokaartfabrikanten.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...