Ga naar inhoud

Hoe overclock je een grafische kaart.


Aanbevolen berichten

ligt er aan welke. Voor nV kaarten met detonator drivers kan je een bestandje downloaden die coolbits.reg heet, daarmee kan je vanuit je drivers OC'en. ook zijn er programma's zoals GTU en rivatuner die het kunnen. zie http://www.guru3D.com voor download. Voor Radeon's kan je proggy's als Rage3Dtweaker gebruiken. http://www.rage3d.com
Link naar reactie
[quote:39c013198c] Op 01-03-2002 20:43, schreef batweaker: Ik bedoel een R8500 of een Geforce Ti. En ik bedoel niet met programma´s en files. Of doe jij het ook zo BA. [/quote:39c013198c] Ik gebruik Rage3Dtweaker voor mijn R8500, daarmee kan je de kloksnelheden instellen. Voor mijn GF2 GTS heb ik zelf een bios aangepast, en die in mijn kaart geflashed, met hogere kloksnelheden er in. Dat soort dingen kan je beter maar pas doen als je zeker weet waar je mee bezig bent, dus niet zomaar even een bios er in flashen.
Link naar reactie
Powerstrip kan ook, het werkt hetzelfde. Alleen die Rage3D overclocker en coolbits overclocker zitten geintegreerd in de driversettings, dat vind ik wel makkelijk. Bovendien heb je met Rivatuner en GTU ed. ook meteen de meeste tweakable settings voor een bepaald merk kaart in 1 programma, terwijl powerstrip buiten de OC functie om meer een opgewaardeerde tool is voor het instellen van resoluties, je kan de meeste driversettings er niet mee veranderen, op de snelheden van de AGP poort na dan.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...