Ga naar inhoud

Miele W905 led voorwas knippert


Krizt

Aanbevolen berichten

Mijn Miele W905 heeft het volgende probleem: na het vullen van de trommel draait de trommel een paar slagen en stopt terwijl de led voorwas knippert. Gekozen programma wit/bont 30 graden, verder geen toesten ingedrukt. Wanneer hierna de wasmachine met aan/uit knop uit en weer aan wordt geschakeld, en op programma pompen wordt ingesteld, wordt het water uit de trommel gepompt en gaat de trommel draaien. Na een paar (4 à 5) slagen stopt de wasmachine weer en gaat de led voorwas weer knipperen. Na dit 2 keer te hebben herhaald, is het waterniveau zo ver gedaald dat de trommel niet meer draait en dan treedt de storing niet meer op totdat de trommel volledig leeg is gepompt. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn en hoe dit is op te lossen?
Link naar reactie
Nee, het is echt de led voorwas die knippert. Centrifugeren gaat eigenlijk op dezelfde manier als pompen; zodra het water onder een bepaald niveau is (na een paar keer tussendoor uit/aan te hebben geschakeld) blijft de wasmachine centrifugeren... Heeft het misschien te maken met een aarde probleem? Wanneer de motor draait met water in de trommel, spat het water alle kanten op.
Link naar reactie
Hoi dit betekend een probleem en je druk wachter Ik weet niet of je weet hoe hij open moet maar dit is hoe je het moet doen Zeepbakje eruit halen. Dan zie je 2 of 3 schoenen die moeten eruit Deur open doen daar zitten 3 bouten Dan het klepje van het filter opendoen en dan het slangetje van het dekseltje losmaken Nu kan de hele deur openscharnieren ( naar rechts ) hij zit onder nog met een klemmetje vast maar daar kan je hem van lostrekken Als je hem open hebt staan zit er aan de onderkant va de trommel een plastic ding die zit met1 boutje of plastic pennetje vast deze loshalen en dan kan dat plastic ding eruit er zit nog wel een slangetje aan Maak het slangetje lost van dat plastic ding en maak dat plastic ding onder de kraan goed schoon Dan bekijk je dat slangetje helemaal tot boven in helemaal na op schade een heel klein gaatje kan al problemen geven Meestal als je het weer in elkaar gezet hebt moet hij werken is dit niet het geval dan hoor ik het want dan gaan we verder kijken Mvgr
Link naar reactie
Is de druk wachter artikelnummer 0260901 (niveaukamer)? Zie: http://www.mieleonderdelenshop.nl/index.php/3-Onderdelen-voor-witgoed-apparaten-goedkoop-en-snel-geleverd/57-wasmachine-onderdelen/977-wasmachine-niveaukamer/Bekijk-alle-producten.html
Link naar reactie
Ik heb de niveau kamer in ieder geval schoon gemaakt (was niet echt vuil) en weer gemonteerd. Alles weer dicht en storing blijft. Ik merkte wel 1 verschil: ik hoorde duidelijk tijdens het vullen van de wastrommel af en toe (een relais?) klikken. De trommel draaide ook een paar keer heel eventjes tussendoor. Hopelijk is de niveau regelaar niet defect (= duur onderdeel).
Link naar reactie
Heb je het slangetje ook goed nagekeken??? De drukwachter is het andere eind waar je net Je Nivo kamer hebt nagekeken Meestal is het een grijs met bruin kastje met een stekker erop dat is ook wat je hoort klikken meestal klikt hij 2 keer en dan is het Nivo goed en dan gaat hij wassen als je hem nog een keer hoort dan is het waarschijnlijk dat hij niet goed blijft en dus dat en een lekage hebt Bijna nooit gedaan deze drukwachters stuk Als je pech hebt zit de drukwachter op de Print Graag hoor ik van je of het opgelost is
Link naar reactie
Ik heb de niveaukamer, het slangetje tussen de niveaukamer en de niveauschakelaar gedemonteerd en nogmaals nagekeken. Met slangetje op niveaukamer aangesloten en een duim de drukkamer dicht gehouden en vervolgens flink in slangetje geblazen: dicht (dus OK). Vervolgens heel voorzichtig in de aansluiting van de niveauschakelaar geblazen. Je hoort dan inderdaad een klik en even later een tweede klik. Dit een paar keer herhaald. Maar ik had de indruk dat ik bij de eerste keer iets harder moest blazen (zat-ie vast?). Alles weer gemonteerd en opnieuw de wasautomaat gestart. Mij viel al meteen op dat de trommel bij een veel lager waterniveau begon te draaien. Maar belangrijker: GEEN STORING MEER. Hartelijk bedankt voor de ondersteuning witgoedspecialist!
Link naar reactie
  • 6 maanden later...
Miele novotronic W713 led voorwas knippert Mijn Miele Novotronic W713 heeft het volgende probleem: na het vullen van de trommel draait de trommel een paar slagen en stopt terwijl de led voorwas knippert. Maakt niet uit welk programma. Wanneer de wasmachine met aan/uit knop uit en weer aan wordt geschakeld, en op programma pompen wordt ingesteld, wordt het water uit de trommel gepompt en gaat de trommel draaien. Na een paar (4 à 5) slagen stopt de wasmachine weer en gaat de led voorwas weer knipperen. Na dit 2 keer te hebben herhaald, is het waterniveau zo ver gedaald dat de trommel niet meer draait en dan treedt de storing niet meer op totdat de trommel volledig leeg is gepompt. Centrifugeren doet hij wel. Volgens het forum van wasmachines.nl is er een probleem met de drukwachter Met dank aan: Krizt en Witgoedexpert Volgende gedaan: Zeepbakje eruit halen. Dan zie je 2 schroeven die moeten eruit Deur open doen daar zitten 3 bouten Dan het klepje van het filter opendoen en dan het slangetje van het dekseltje losmaken Nu kan de hele deur openscharnieren ( naar rechts ) hij zit onder nog met een klemmetje vast maar daar kan je hem van lostrekken Als je hem open hebt staan zit er aan de onderkant va de trommel een plastic ding die zit met1 boutje vast. Deze loshalen en dan kan dat plastic ding eruit er zit nog wel een slangetje aan. Aan dat slangetje zit de drukwachter. Deze kan je ook losschroven en kan je het geheel schoonmaken. Bekijk dat slangetje helemaal tot boven in helemaal na op schade een heel klein gaatje kan al problemen geven. Meestal is het een grijs met bruin kastje met een stekker erop dat is ook wat je hoort klikken meestal klikt hij 2 keer en dan is het Nivo goed en dan gaat hij wassen als je hem nog een keer hoort dan is het waarschijnlijk dat hij niet goed blijft en dus dat je een lekage hebt of een verstopping. Ik heb de niveaukamer, het slangetje tussen de niveaukamer en de niveauschakelaar gedemonteerd en nogmaals nagekeken. In de drukkamer geblazen. Je hoort dan inderdaad een klik en even later een tweede klik. Dit een paar keer herhaald Alles weer gemonteerd en opnieuw de wasautomaat gestart: GEEN STORING MEER. Nogmaals dank.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...