Ga naar inhoud

Storing Zanussi ZWG 5145


Ga naar oplossing Opgelost door Bold007,

Aanbevolen berichten

hallo, sinds een paar dagen probleem met onze wasmachine ZWG 5154. na starten programma stopt machine na een paar minuten. pauze lampje knippert dan. als ik pauze/start knop weer opnieuw indruk word programma gewoon afgewerkt. bij uitlezen van foutcode heb ik 6 keer rood en 8 keer groen. iemand enig idee wat dit kan zijn ??
Link naar reactie
E68, aardsluiting in het verwarmings element of de bekabeling hiervan. Meet eerst het element eens door. Moet ongeveer 25 Ohm zijn tussen de klemmen en oneindig tov aarde. Als dit goed is de machine water laten nemen (of er water ingieten) totdat je het water in de trommel ziet staan. Uurtje wachten en het element nogmaals meten. Als hij nu niet meer oneindig is tov aarde dan is hij lek en loopt langzaam vol water. Dan het element vervangen.
Link naar reactie
E21: Afvoer pomp werkt niet of pompt niet snel genoeg af. Controleer eerst of het schoepje van de pomp met je vingers te draaien is. Als dat goed is dan heb je of een verstopping in de http://www.europart.nl/wasmachine+onderdelen/slang/zanussi/1320721119+04205110/ heeft niet door dat hij al leeg is. Verwijder het bovenblad. De nivo regelaar zit rechts boven. Trek het slangetje er van af, blaas het slangetje goed door, zet slangetje terug en probeer de machine nogmaals. Als dit het ook niet is dan de slang tussen kuip en pomp controleren. Hier zit een eco bal in die kan blijven plakken.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
wie kan mij helpen....onze wasmachine start het programma...er komt water in de machine..dan draait ij een paar keer rond en na enkele minuten vallen de lampjes bij t toerenaantal uit. dan staat de wasmachine op einde en kan de deur gewoon open. De wasmachine zit dan helemaal vol met water. Wanneer je m op pompen zet pomt hij het water gewoon af. Wanneer je m op centrifugeren zet doet hij t ook. En het spoel programma doet het ook gewoon. iemand een idee wat er aan de hand is?
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Goedemiddag, ik heb het probleem dat zodra de wasmachine (ZWG5146) gaat centrifugeren er een hoop kabaal uit de trommel komt. ik denk dat er een ergens boutje of schroef ergens in de trommel ligt. ik heb alles in de trommel, pomp en rubber manchet gecontroleerd, maar kan niet onder de trommel komen. weet iemand hoe je dat moet doen? of zijn er andere mogelijke oorzaken. Hij geeft code 41 aan ik hoor graag. vrgr Stan Seveke
Link naar reactie
E41 is een deurvergrendelings probleem, maar dat staat los van de herrie. Voor de E41 melding de deurschakelaar controleren op smeltplekken/slechte stekker verbinding. Voor de herrie: Kijk eens met een zaklamp door de gaatjes van de trommel. Zie je iets wat er niet hoort? Schroeven/spijkers, haarknipje, bh-beugel ?
Link naar reactie
E21: Pompt niet of niet snel genoeg af of de nivo regelaar ziet het juiste water nivo niet. Laat de machine eerst geheel leeg lopen en controleer het filter van de pomp op verstopping, cotroleer ook of je het schoepje soepel kunt draaien. Als dat niet de oorzaak is verwijder dan het bovenblad. Rechts boven zit de nivo regelaar (unit met een dun slangetje er aan). Trek het slangetje er af, blaas goed in het slangetje en zet hem weer terug. Probeer de machine dan nog eens. Indien niet opgelost dan zit er mogelijk een verstopping in de slang tussen kuip en pomp. Verwijder het achterpaneel en maak die slang los (eerst de machine weer geheel leeg laten lopen). In deze slang zit een bal die mogelijk klemt.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 1 maand later...
hallo ik heb een storing, de wasmachine gaat niet centrifugeren en het water loopt niet meer weg, wel als ik hem naar pompen zet dan pompt hij alles weg. maar het programma wordt niet afgemaakt. als ik de code uitlees dan krijg ik: 5 x rood en 2 x groen we komen er net achter dat hij wel water laad maar verder niets? wie kan mij hier mee helpen gr lex
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...