Ga naar inhoud

Storing Zanussi ZWG 5145


Ga naar oplossing Opgelost door Bold007,

Aanbevolen berichten

Hallo. Het euvel was dat een van de aansluitpinnen aan het element los was gegaan.... wat heel vreemd is want die zitten toch behoorlijk vast. Enfin, vastgemaakt en hij deed het weer. Deed..... want op een gegeven moment deed hij niks meer. Water bleef staan. Wat bleek: de aanvoerkraan deed het niet meer goed, er kwam maar heel weinig water uit de kraan. Verstop of stuk. Dus nieuwe kraan en jawel: deed het beter als voorheen (het programma ging sneller. Logisch omdat er nu sneller en dus meer water de machine in kan gaan). Maar wederem: deed.... Gisteravond een was gedaan: geen probleem. Vanochtend een was willen aanzetten: aanknop knippert rood. Foutcode 66. Ik neem aan (opgezocht op internet) dat dat het relais is. Maar dat is dan wel vreemd dat eerst het element kapot en dan nu toch het relais. Graag weer hulp, want ik wordt er een beetje dol van....... Ben al gaan kijken voor een nieuw wasmachien... Dank, E. Ensinck
Link naar reactie
Hallo. Een aansluitpen was dus losgegaan en die had ik vervangen. De andere zat nog vast, dacht ik. Die was blijkbaar ook los gegaan. Echter, dat kon je niet zien. Hij was zo ver naar beneden geschoven dat hij wel vast zat, maar geen contact meer maakte. Daar dus ook een nieuwe klem op gezet. Waarschijnlijk heeft het nieuwe element smallere aansluitpennen zodat door het rammelen (centrifugeren) die pennen naar beneden zakken en dan geen contact meer maken. Enfin: voordat ik de machine weer dicht ging maken en op zijn plaats ging zetten (in een kast in de keuken....). Even kijken of er nog een foutmelding is. Jawel: 66. Dus bovenplaat losgemaakt, bedrading vanaf print naar element doorgemeten. Was een heel geklooi om een stekkertje los te krijgen. Dat zit potverdorie heel vervelend in elkaar daar achter de instelknop.... Maar bedrading: geen probleem. Print ziet er perfect uit, evenals realais (welke dat ook is want er zitten er een paar). Wat dan???? Idee: draai eens een was op 60 graden. En wat blijkt: doet het gewoon. Foutmelding blijft wel....... Maar merk niks aan mijn machine, programma of was...... Vreemd nietwaar??
Link naar reactie
Ik denk dat je de oude foutmelding nog ziet. Reset de machine. - Zorg dat de machine uit staat. - Druk de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd ze ingedrukt en ze de machine op de 1ste stand. - Blijf de toetsen ingedrukt houden totdat de lampjes knipperen (ongeveer 2 seconden). - Draai de knop dan in één keer door naar de 10de positie. - Druk opnieuw de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd ze ingedrukt totdat de lampjes stoppen.(minimaal 5 seconden) - Draai dan de knop door naar de 0 stand. De machine is nu gerest en mag geen foutcode meer laten zien. Als je na een wasbeurt weer een foutcode kunt oproepen heb je nog/weer een probleem.
Link naar reactie
Hallo. Daar gaan we weer. De machine heeft twee keer een was fatsoenlijk gedraaid (alhoewel toen de was klaar was (ik heb er praktisch naast gezeten om te controleren of het programma afgewerkt werd en het water warm werd) de machine niet op \"Einde\" kwam, maar weer in de startpositie terecht kwam. Bij de derde keer viel de aardlekschakelaar uit......... Wat nu weer. Ook resetten gaat niet meer. De knop doordraaien naar de 10e positie gaat, maar na 1 seconde valt het hele huis stil..... Aan de bedrading, aansluitingen, printplaat, relais noem maar op niks te zien. Nog ff en hij gaat richting oud ijzer.... Nog ideeën?
Link naar reactie
  • 4 weken later...
E41 is een probleem met de deurvergrendeling maar daardoor gaat hij niet op een te hoge snelheid draaien. Niet zelf mee aan de gang gaan. Laat de monteur die de trommel heeft vervangen hier naar kijken. Mogelijk zit er een stekker verbinding niet goed. Als hij niets kan vinden dan de elektronica module controleren op losse contacten, gammele relais en koolborstel gruis. Tevens de lengte van de koolborstels van de motor controleren.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 1 maand later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...