Ga naar inhoud

Storing Zanussi ZWG 5145


Ga naar oplossing Opgelost door Bold007,

Aanbevolen berichten

Pak de zeepbak er uit en verwijder het bovenblad. Je kunt nu met je hand bij de rubberen slang tussen zeepbakhouder en kuip komen. Giet met een gieter heet water in de zeepbakhouder en kneed voorzichtig de slang. De zeep resten lossen nu geleidelijk op en komen in de kuip terecht. Als je de slang zo weer schoon hebt gekregen dan de machine een kookwas laten draaien zonder zeep en wasgoed om de prut op te lossen. Daarna minder zeep gebruiken of zo nu en dan wet heet water door de slang gieten.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Code E21: machine pompt niet (snel) genoeg af. Controleer de afvoerpomp/filter op verstopping. Als dit allemaal goed is kan ook het slangetje van de nivo regelaar vervuilt zijn, het waternivo in de machine is dan anders dan dat de regelaar \"ziet\". Voor meer info graag het volledige type nummer welke in de deurrand staat.
Link naar reactie
Ik heb een Zanussi ZWG 5145. Deze is gestopt in het spoelprogramma! Doet verder niks mee, filter schoongemaakt, water via slangetje eruit laten lopen. Foutmeldingtest gedaan, ik krijg 5 keer rood en 5 keer groen. Waterslang vervangen, dit heeft eerder wel een keer geholpen. Maar helaas geen reslutaat. Wat te doen???
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
Beste wasmachine experts :) Mijn Zanussi ZWG 5145 heeft een storing tijdens een wasprogramma. Als ik op 40 a 60 graden ga was gaat alles voorspoedig, alleen na ongeveer 10 minuten stopt de trommel met draaien en krijg ik een onregelmatig tikkend geluid, het komt uit de buurt van het display. De trommel zelf draait helemaal niet meer. Wat zou dit kunnen betekenen? als ik de foutcode lees krijg ik 15x rood en 2 keer groen???
Link naar reactie
Staat voor foutcode EF2: extreem veel zeep gesignaleerd. Klopt dat? Hoe hoog staat de schuimrand in de deur? Laat de machine geheel leeg lopen via het slangetje en controleer het filter van de pomp op prut. Zet het filter terug en laat de machine zonder wasgoed en zeep wassen met programma Katoen 95 met de knop extra spoelen ingedrukt. Als het goed is los je nu alle zeep resten op.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 4 weken later...
@ Ensinck: Meerdere oorzaken mogelijk, meest voor de hand liggende zijn: defect element, defecte thermostaat, los contact op de stuur elektronica. Lees de foutcode eens uit. Zet hiervoor de machine aan en druk dan de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd ze ingedrukt. Het Start/Pauze lampje gaat nu knipperen in een rood/groen patroon. Wat is dit patroon?
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Hallo, daar ben ik weer. Element gevonden (site Zanussi). 60 euro verder. Element plaatsen was geen probleem. En doet het weer. Tot gisteren: weer koud water. Foutencheck: jawel: 69. Dat is dus balen!!! Wat kan er nog meer fout zijn? Ik weet dat de wasmachines van nu minder water gebruiken, maar kan zo\'n element droog komen te staan door de was die er in zit? Neemt die zoveel water op dat er niet voldoende water en dus oververhit raakt? Ik baal hier echt heel erg van!! Graag reactie/hulp!
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...