Ga naar inhoud

Storing Zanussi ZWG 5145


Ga naar oplossing Opgelost door Bold007,

Aanbevolen berichten

Ik doe was in de machine en zet hem aan. Het programma maakt niks uit. Hij start gewoon. Als ik later ga kijken of hij klaar is, staat de trommel stil, er staat nog water in de trommel en de lampjes van hoofdwas en spoelen/ centrifugeren branden en het lampje van start/pauze knippert. Ik komer niet achter wat deze storing betekend en wat ik eraan kan doen. Kan iemand mij helpen met dit probleem!!!!!
Link naar reactie
Wat hoort hij op dat moment te doen? Verwarmen, afpompen, draaien, centrifugeren? Probeer de foutcode eens uit te lezen. - Druk tijdens het wassen de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd deze ingedrukt. Gaat het lampje van de Start/Pauze toets nu knipperen in een Geel/Rood of Rood/Groen patroon? Zo ja, welke kleuren en welk knipper patroon?
Link naar reactie
Staat voor foutcode E52: Controleer al eerste de lengte van de koolborstels. Indien minder dan 15 mm deze vervangen. Tevens moeten ze soepel in hun houder kunnen schuiven. Na vervanging de machine eerst een wasbeurt laten draaien zonder wasgoed. Als de borstels wel goed zijn dan de tacho spoel controleren die op de kop van de motor zit. Moet tussen de 50 en 400 Ohm zijn. Controleer ook of de magneet in het midden van de tacho spoel wel vast op de motor as zit.
Link naar reactie
  • Oplossing
Mijn man heeft de koolborstels nagekeken. Deze waren okee. Hij heeft de motor eruit gehaald. Boven op de motor zitten 2 rode draden. 1 daarvan zat niet helemaal vast. Hij heeft deze opnieuw vastgezet en we hebben toen de wasmachine laten draaien. Tot op heden doet hij het nog gewoon. Denk dat het aan deze draad heeft gelegen. In ieder geval bedankt voor uw reactie. Ik heb er toch wel wat aan gehad.Met name het uitlezen van de storing. Ik hoop dat mijn storing nu verholpen is. Bedankt!!!!
  • Thanks 1
Link naar reactie
  • 3 maanden later...
E31: staat voor probleem met de nivo regelaar. Deze machine heeft een elektronische versie. Verwijder bovenblad en zoek een rond bus vormig (zwart, wit of bruin) onderdeel met 3 dunne draadjes en een rubber slangetje. Zit dacht ik rechts boven. Trek het slangetje er af en blaas dit slangetje dan eens goed door. Haal het stekkertje er ook even af en zet deze terug. Probeer de machine dan opnieuw.
Link naar reactie
  • 5 maanden later...
Kijk met een zaklamp door de gaatjes van de trommel naar de bodem. Zie je iets zitten? Zo ja dan afhankelijk van hoe groot het is of wat het is bepalen wat je gaat doen. - Verwarmings element er uit: verwijder achter panneel en haal de draden van het element, noteer hoe het zit. Draai het boutje in het midden een eindje los en druk hem naar binnen. Je kunt nu met \"gepast\" geweld met een schroevendraaier de rand van het element naar je toe wrikken. Beschadig de kuip, de plaat van het element en het rubber hiertussen niet, je blijft dan lekkage houden. Pak het element er uit. Je kunt nu met een tang, pincet of een harde draad met hieraan een haakje gebogen het er uit proberen te halen. - Haal de slang van de kuip: verwijder achterpanneel en maak de dikke slang onder aan de kuip los. Je kunt nu via dit gat er bij komen. Voor beide: stekker er uit en het water eerst weg laten lopen via de pomp of afvoerslang anders word het een zwembad. PS: als je niets ziet haal dan eerst de snaar er af en voel dan of de trommel wel kan draaien. Het kunnen ook de lagers zijn.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Ik heb voor mijn zanussi 3145 ook de foutcode 3x rood 1x geel. Neem aan dat het dan overr dezelfde storing gaat? Probleem met niveau regelaar, als dit het geval is kun je dan misschien aangeven of het voor mij als leek makkelijk is er zelf na te kijken. Of hoe duur zoiets ongeveer zal zijn indien ik een monteur inschakel? Alvast bedankt, Dennis
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
Niet correct. Lijkt op een probleem met de nivo regelaar of deurvergrendeling zelf. Zet de machine op het 3de programma (60 graden) en druk dan de toetsen Start/Pauze en Start Uitstel samen in en houd deze ingedrukt. De lampjes Einde en Start/Pauze gaan dan knipperen in een patroon. Wat is dit patroon?
Link naar reactie
Ik heb een Zanussi ZWG 5145 Tijdens het wassen komt het water onder het zeepbakje vandaan oftewel het water loopt niet snel genoeg de trommel in. Heb al veel zichtbare zeepresten verwijderd maar het probleem is nog niet verholpen. Hoe kan of waarmee kan ik de kanaaltjes wee open krijgen?
Link naar reactie
Ik heb een Zanussi ZWG 5145 Tijdens het wassen komt het water onder het zeepbakje vandaan oftewel het water loopt niet snel genoeg de trommel in. Heb al veel zichtbare zeepresten verwijderd maar het probleem is nog niet verholpen. Hoe kan of waarmee kan ik de kanaaltjes wee open krijgen?
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...