Ga naar inhoud

Service menu Siemens wasmachine (f43)


Ron-13

Aanbevolen berichten

Resetten van de S14-7b Na dat wij een reparatie hebben gedaan moesten we het kinderslot en een reset doen. Draaiknop op 0 (naar boven) deur dicht Je vinger bij het pijltje naar beneden houden, de draaiknop naar centrifugeren draaien, direct je vinger op het pijltje naar beneden indrukken en de draaiknop een stand naar rechts draaien Dan verschijnt er kinderslot Machine uit zetten, dus draaiknop naar boven Draaiknop op centrifugeren zetten en de pijltoetsen naar beneden 5 sec. Ingedrukt houden En dan doet ti het weer! Succes
Link naar reactie
  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
  • 1 maand later...
  • 1 jaar later...
De deur kan alleen open als de machine geheel leeg gelopen is. Afvoer slang in een afwasteiltje leggen en dan zou hij wel open moeten kunnen. Wil hij dan nog niet open dan de machine proberen te resetten. Zoek op deze site naar F21, E21, F43 en E43 meldingen en kijk welke voor jou machine is. Voor meer hulp het volledige type nummer vermelden (rekening/gebruiksaanwijzing/deurrand)
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
  • 4 maanden later...
Hallo, allereerst dank voor de reset instructies! Onze problemen met de siemens WM16S790NL/01 begonnen net voor onze vakantie met niet meer centrifugeren; koolborstels op en deze vervangen. Na de vakantie en 3 wasjes verder spat de collector uit elkaar en heb ik dus zojuist de motor vervangen. Nu echter draait de machine gelijk op centrifuge toerental in zijn wasprogramma en staat flink te bonken :-( Vermoeden is dat de toerenregeling opgeblazen is(print?) of zijn er andere dingen mogelijk? ps flinke rookontwikkeling gehad bij de rotorcrash! groet Arjan.
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
  • 1 maand later...
Mijn bosch logixx8 sensitve wasmachine had f43 storring. Koolborstels vervangen en reset gegeven en na een aantal wassen weer f43 weer reset maar weer f43. Motor los gemaakt om de koolborstels te cheken ziet er prima uit alles weer terug geplaatst maar f43 blijft en krijg niet meer gereset☹. Weet iemand wat dit kan zijn?
Link naar reactie
Graag het volledige type nummer uit de deurrand vermelden. Waren de borstels ook echt versleten en beide even veel? Zitten ze weer goed in de houder en komen ze ook echt tegen de collector aan? Verwijder achter paneel en zet de machine aan op centrifugeren. Hoor je het relais tikken bij het bedienings paneel? Zo ja: tik met de achterkant van een hamer voorzichtig tegen de koolborstels houders aan. Gaat hij nu draaien en of vonken? Zelfde op de motor stekker. PAS OP: kom niet vast te zitten in de draaiende snaar ....
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
Beste, ik ben hier alle berichten aan het lezen en gaan uitproberen om te resetten, maar niks lukt :-) Iemand die aub kan reageren voor toestel WM16S7COFG Type WNM5L Hebben koolborstels vervangen na foutmelding F43. ALVAST BEDANKT - want sinds 20 december me beholpen met kleiner machine die ook niet meer optimaal werkt en verlang nu wel echt naar mijn toestel. Vandaag waren hulpstukken aangekomen.
Link naar reactie
- Sluit deur - Zorg dat de programma op 0 / uit staat. - Draai de programma knop door naar positie 8 (centrifugeren) - Wacht totdat het display aan gaat. - Druk de Optieknop neer in en houd hem ingedrukt - Draai de programma knop door naar positie 9 (afpompen) - Laat de Optieknop neer los - Op het display komt nu een melding. - Druk op start en wacht dan even - Druk weer op start - Draai de programma knop door naar positie 0 / uit Als het goed is, is hij nu gereset.
Link naar reactie
  • 2 maanden later...
Goedemorgen, wij hebben een Siemens WM14S443NL/07 met een E57 foutmelding. Siemens kent deze code niet. Ergens op internet hebben we gevonden dat de motor control unit defect zou kunnen zijn maar dan moet wellicht eerst de machine gereset worden voor duidelijk is of dit het geval is, toch? eerst resetten dus maar. maar hoe?
Link naar reactie
Hallo, al heel wat gezocht, en meerdere resetten uitgeprobeerd, maar de juiste reset van onze Bosch Classixx 6 nog niet gevonden. De code aan de binnenkant van deur is als volgt: WAE28260NL/06 De reset is nodig, omdat code E02 gegeven werd. De koolborsteltjes heb ik vervangen, kleine moeite als je de motor uitgebouwd hebt. De code blijft echter staan! Alvast bedanktvoor de hulp!
Link naar reactie
@ Ingrid: reset lost niet op. Een E57 of F57 betekend dat de motor elektronica defect is. Soms is het een kwestie van een slechte stekker verbinding maar bijna altijd is de elektronica module bij de motor defect. Haal deze uit zijn kunststof behuizing en controleer hem op losse contacten of gesmolten relais. Als dat alles is kun je hem zelf maken. Anders contact op nemen met https://www.smallrepairs.nl
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...