Ga naar inhoud

Upgraden van P4 1,8Ghz


Aanbevolen berichten

Achja spellen kosten 50 euro... voor 10 euro kan je ook wel wat simpelers kopen wat ook heel erg vermakelijk kan zijn voor minder geld :roll: En dan kan die blijkbaar zowiezo best 200 euro lijden voor een beetje kwaliteit omdat ie toch al in tegenstelling tot wat iedereen hier zou aanraden een relatief dure oplossing kiest en zeker voor zijn doeleinden.
Link naar reactie
[quote:37fa2d647f="Aljosja"]Echt heel dom. Omdat intel vroeger misschien wel beter was, maar nu echt niet meer. Ik heb zelf een amd 64 3200+ met een 6600GT en ik kan er gewoon alles perfect op draaien. NIET intelpoep nemen, voor spellen dan.[/quote:37fa2d647f] Dit gaat me te ver. Intel CPU's zijn niet slecht, ze presteren op dit moment alleen iets slechter dan die van AMD, voor een hogere prijs.
Link naar reactie
[quote:5528e575e8="Aljosja"]Echt heel dom. Omdat intel vroeger misschien wel beter was, maar nu echt niet meer. Ik heb zelf een amd 64 3200+ met een 6600GT en ik kan er gewoon alles perfect op draaien. NIET intelpoep nemen, voor spellen dan.[/quote:5528e575e8] Die onderbouwing! [i:5528e575e8]Domweg[/i:5528e575e8] brilliant :lol:
Link naar reactie
[quote:e223648b4a="Aljosja"]Echt heel dom. Omdat intel vroeger misschien wel beter was, maar nu echt niet meer. Ik heb zelf een amd 64 3200+ met een 6600GT en ik kan er gewoon alles perfect op draaien. NIET intelpoep nemen, voor spellen dan.[/quote:e223648b4a] Zeg zeg, de boel verschilt gewoon zo erg, Intel is in bepaalde gebieden ook zeker goed, alleen de prijs / kwaliteit is in vergelijking met AMD nu eenmaal niet goed. Lever ten minste ook wat goede (eigen) argumenten... Ik zou gewoon voor AMD64 gaan, omdat Intel nu nog echt achter ligt, ze hebben dan wel 64bits Xeons, maar daar schiet je voor normaal gebruik nog steeds niet echt mee op (Lees Computer Totaal Nr.1 Januari bij 64 Bits processoren :), kan je veel van leren :) ). Met intel kan je nog echt even gaan wachten, en ik vrees dat ik de prijs liever niet wil gaan zien... Intel is gewoon niet slecht, maar kan de AMD64's niet bijhouden (prijs / prestatie / techniek(hangt wel af van welke techniek, ik bedoel 64 / 32 bits verschil)). Klaar, punt.
Link naar reactie
Zeg nu eens eerlijk, heeft iemand zich ooit serieus afgevraagt wat de processor van zijn nieuwe systeem verbruikt ( laptops uitgezonderd). Dat het 100 Watt is in plaats van 70-80 is niet echt een argument voor of tegen. En ik zou Egslim verder willen nuanceren: Intel is niet slechter, Intel is minder goed op bepaalde toepassingsgebieden.
Link naar reactie
Als reactie op harmtido: Intel/AMD zijn niet goed of slecht - althans niet in deze context - het zijn bedrijven. Waar het om gaat zijn hun producten. "Ik heb een Intel" zegt niets, ik heb een Intel rugzak en draagtas! :P Daarom praat ik altijd expliciet over [merk] CPU's. We kunnen lange discussies houden over de definitie van goed en slecht, maar op dit moment betaal je voor een Pentium 4 meer dan voor een Athlon64 met vergelijkbare rating, terwijl die laatste energiezuiniger is, extra features heeft (AMD64) en behalve in enkele specifieke toepassingen minstens even goed presteert. Daarom vind ik Pentium 4 een slechtere keus, tenzij je specifieke software gebruikt waarin die CPU uitzonderlijk presteert. Denk aan 3D renderen, voor videobewerken geeft AMD64 Athlon64 een te grote prestatiewinst.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...