Ga naar inhoud

Het Grote Koelingstopic Deel 3


Aanbevolen berichten

  • Reacties 304
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:5c06d511cc="Chestah"](mijn Aero staat ongeveer op 3 kwart)[/quote:5c06d511cc]Hoe overleef je dat :o Man, op het langzaamst is ie al niet aan te horen! Achja. Een gewone 80 mm past er op, hou er alleen rekening mee dat het koperen omhulsel waar je hem op schroeft lucht tegenhoudt. Haal de jet er maar eens af, dan zie je wel wat ik bedoel. Het gat waar de lucht op de vinnen valt is kleiner dan normaal. Dat is geen probleem bij die jet fan omdat die juist zo blaast, maar bij een normale fan kan dat schelen. Ik denk dat je het gewoon uit moet proberen.
Link naar reactie
[quote:b519361034="KiPSiE"]Of deze?? want het gaat mij ook om hoe goed ie koelt.. Asetek Radiator RDT02 120mm Dual with 1.2" fitting Het worden trouwens Frigus Blokjes, een cpu en een NB[/quote:b519361034]Asetek ding is toch een BIX? VOlgens mij kun je dan beter de airplex nemen. Maar kijk anders eens in wat benchemarks, of kijk hoeveel oppervlakte beide rads hebben.
Link naar reactie
tis me gelukt! ik heb m met de boxed cooler naar 33 idle en 37 stressen graden gekregen! je zou zeggen niet veel, maar ik heb m toch 4 graden naar beneden gekregen door er een 4x4 fan letterlijk aan te hangen (aan het koelblok). ik moet alleen oppassen dat ik m'n voeding niet te veel belast, het word namelijk nogal krap enzo... kom maar op zomer! [img:457341704b]http://www.hardware.info/forum/images/smilies/icon_twisted.gif[/img:457341704b] nou dat wou ik ff melden. Thijs
Link naar reactie
[quote:68d6a64e5a="tdw"]tis me gelukt! ik heb m met de boxed cooler naar 33 idle en 37 stressen graden gekregen! je zou zeggen niet veel, maar ik heb m toch 4 graden naar beneden gekregen door er een 4x4 fan letterlijk aan te hangen (aan het koelblok). ik moet alleen oppassen dat ik m'n voeding niet te veel belast, het word namelijk nogal krap enzo... kom maar op zomer! [img:68d6a64e5a]http://www.hardware.info/forum/images/smilies/icon_twisted.gif[/img:68d6a64e5a] nou dat wou ik ff melden. Thijs[/quote:68d6a64e5a] Je cpu is toch niet zo bijzonder? waarom wordt die zo warm dan?
Link naar reactie
[quote:512d44ffe9="Die hard gamer"][quote:512d44ffe9="tdw"]tis me gelukt! ik heb m met de boxed cooler naar 33 idle en 37 stressen graden gekregen! je zou zeggen niet veel, maar ik heb m toch 4 graden naar beneden gekregen door er een 4x4 fan letterlijk aan te hangen (aan het koelblok). ik moet alleen oppassen dat ik m'n voeding niet te veel belast, het word namelijk nogal krap enzo... kom maar op zomer! [img:512d44ffe9]http://www.hardware.info/forum/images/smilies/icon_twisted.gif[/img:512d44ffe9] nou dat wou ik ff melden. Thijs[/quote:512d44ffe9] Je cpu is toch niet zo bijzonder? waarom wordt die zo warm dan?[/quote:512d44ffe9] 33/37 graden is niet warm, met lucht krijg je hem daar zomaar niet onder.
Link naar reactie
[quote:b9d7cca8c9="ThaOdie"]jah.. ik heb ook wisselnde grade soms maar meestal is het rond de 40 als ik normaal werk en als ik flink laat werken dan 55.. teminste dat geeft MBM aan.. :wink:[/quote:b9d7cca8c9] Probeer een ander progje. MBM word niet meer geupdate en ik betwijfel of jouw mobo nog ondersteunt word.
Link naar reactie
Wat voor slangen voor me wc kan ik eiglijk het beste kopen?? want op die eheim zit 13 mm maar dat zie ik zowiezo al helemaal nergens :S Nu wel een ander opzetstukje ervoor gevonden voor 8/6mm slangen aan te kunnen sluiten maar kan dit dan wel op de radiator: Aqua Airplex Radiator Dual Want er staat helemaal niet bij wat voor fittingen erop zitten maar is dat standaard ofzo? :roll: :roll:
Link naar reactie
Hoe groter de diameter hoe beter de waterflow hoe lager de temps. Verwacht in de praktijk niet meer als een paar graden verschil maar die paar graden maken het verschil of je op een bepaalde oc wel of niet kan benchen. In ieder geval raad ik je PVC slangen af. Die dingen zijn zo ongelooflijk stijf dat ze bijna niet goed te krijgen zijn, en als je iets te ver doorbuigt knikken ze. Wat ik je wel aan kan raden zijn siliconen slangen, die zijn wel flexibel maar niet goed doorzichtig. Wil je doorzichtige goede slangen neem dan Tygoon slangen, het is even een werk om het te vinden en ze zijn prijzig maar dan heb je ook wat.
Link naar reactie
http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=58 Bij DangerDen hebben ze Tygon slang... (prijs per 30cm) Ik ga zelf binnenkort bij DD mn radiator, pomp en slangen kopen, als je dat wilt kan ik wel wat Tygon voor je meebestellen, dat scheelt in verzendkosten ;) Waar je wel op moet letten bij Tygon is dat je geen push-in fittings kunt gebruiken, je zult overal barb fittings moeten gebruiken (die met weerhaken dus, ook wel slangtules of slangpilaren). Dit omdat Tygon slang een hele dikke (2mm) wand heeft. Een slang met binnendiameter van 12mm heeft dus een buitendiameter van 16mm. Grote voordeel van Tygon is dat het heel soepel is, niet knikt, en sommige mensen vinden de dikte heel mooi. Bij DD hebben ze trouwens ook wel goede fittings.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...