Ga naar inhoud

hoe zet ik een fan op 7 volt ?


Aanbevolen berichten

[quote:75931ce47a="NoepZor"]ik snap er nix van, ik dacht dat je +12 en -5v aan moest sluiten, maar nu heeft interficior een heel ander verhaal :S heeft iemand een uitgebreide uitleg of een aansluitschema (liefst een grote 4 pins molex) grtz[/quote:75931ce47a] Nou, normaal zit je molex zo: geel - zwart - zwart - rood. Geel = 12, zwart = -/GND, Rood = 5. aangezien de zwarte - is, hoef je die rode, in de zwarte te doen, en tadaa, 12-5=7. Kijk ook eens [url=http://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?data%5Bq%5D=molex+7&where=51&action=find&data%5Bsearchtype%5D=search&data%5Bboolean%5D=AND&data%5Bforums%5D%5B%5D=51&x=0&y=0#hitstart]Hier[/url]. Al is het Deens, [url=http://www.cyberbox.dk/guide/stik.php]Hier[/url] kan je ook wat aan hebben.
Link naar reactie
[quote:0f56d47048="Interficior"]Nou, normaal zit je molex zo: geel - zwart - zwart - rood. Geel = 12, zwart = -/GND, Rood = 5. aangezien de zwarte - is, hoef je die rode, in de zwarte te doen, en tadaa, 12-5=7.[/quote:0f56d47048]Hmm, zo simpel is het niet en misschien ook wel. Afhankelijk of je van solderen houdt, een liefhebber bent van kroonsteentjes, moet je het dunne zwarte draadje (naar de fan) losmaken en verbinden met de dikke rode draad. Dit kan bv door de zwarte draad in de molex er uit te wurmen, kan met een klein schroevendraaitertje (wat metaal naar achteren drukken), als de pen eruit is dat metaal weer in de oude positie zetten. Afhankelijk van de molex kabel (verleng of eindstuk) moet dit misschien 2x gebeuren. Vervolgens dit herhalen voor de dikke rode draad er volledig uitwurmen. Deze kan weggegooid worden. Vervolgens de zwarte draad terugplaatsen op de plek van de rode draad.
Link naar reactie
Je kan natuurlijk ook gewoon even een spanningsegelaar gebruiken, die zijn er in elk voltage en zowel voor een positieve als negative spanning te krijgen. Enige maar is dat je minimaal twee volt meer in moet sturen als je eruit wilt hebben maar dan heb je ook een echte stabile 7 volt (of een ander voltage) met een extra condesator en potmeter is hij ook regelbaar te maken. waarom zou je klooien met alternativen of mag het weer niets kosten?? :o
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...