Ga naar inhoud

Hoe maak ik een Q-tec stil ??


Aanbevolen berichten

[quote:0f8d9ba538="jayday"]ja kan natuurlijk LED-fans nemen maar dat zal weinig in geluid schelen daarom zou ik kiezen om ze op 7 Volt te laten lopen zie Suggesties voor de FAQ (Kaz'Duzar).[/quote:0f8d9ba538] Dat geld voor casefans met een molex connector. In een voeding zitten fans of op de 12v en GND gesoldeerd of met een (ik dacht) 2pin connector, net als op je videokaart. Dus geen 5 volt lijn. Je zou dan gewoon een weerstand ertussen kunnen zetten, maar andere fans met meer airflow die stiller zijn werken vast beter... Je kunt natuurlijk ook eerst je fans proberen te smeren (zie suggesties voor de fAQ en doe het dus niet met naaimachineolie) en fanguard wegknippen als je een suizend geluid hoort. Ook kun je rubber tussen de schroeven doen, als de fans vibreren. En je kunt je window wat in je gaming bomb komt gewoon ook zo maken dat de voeding niet te zien is en dat van dat noppenspul of tapijt met bitumen onderlaag plakken. Dat dempt ook geluid. HEt ziet er alleen iets minder mooi uit, maar als het vanuit je window niet goed te zien is, maar dat niet veel uit lijkt met... Desnoods plak je dan een leuke UV plexiplaat onder de voeding en dan tussen de voeding en het plexi een zwarte plaat (of je spuit 1 kant van het plexi zwart), dan zie je er helemaal niets van (en natuurlijk ten hoogte van de fan wel een gat erin maken) En wat maakt die voeding van jouw nu voor geluid (volgens qtec)?? En wat noem jij stil, welke andere herriemakers heb je nog in je pc zitten??
Link naar reactie
Ik heb zelf een Q-TEC 400Watt DualFan Gold LowNoise. Deze is echt fluisterstil hoor. Alleen wanneer ik wil gaan slapen hoor je ze helaas, dus ik ben ook van plan andere fans erin te zetten. Soms wil ik me PC aan laten staan voor... ach you know what :wink: Maar dan moet ik eerst even kijken hoe je de nieuwe fans moet aansluiten aangezien de huidige Fans inderdaad gebruik maken van een 2Pins connector... (niet vastgesoldeerd, beetje lijm zat erop maar dat is makkelijk los te rukken :) ) Ik zat te denken aan Papst Blue LED fan, mits deze bestaat natuurlijk :wink:
Link naar reactie
http://www.tweakstore.nl/shop/detail.php?sess=b9179d57ee528654b01ad72ab75e3974&art_id=205&abt=28&itemgr=191 is misschien iets? gewoon stekkertje eraf knippe en draadjes strippe, andere fan laat je een stukje van de draadjes van aan de pcb zitten en de uiteinde strip je ook, die soldeer je vast en je isoleert ze :wink:
Link naar reactie
[quote:ab08541cb2="pcguy"]http://www.tweakstore.nl/shop/detail.php?sess=b9179d57ee528654b01ad72ab75e3974&art_id=205&abt=28&itemgr=191 is misschien iets? gewoon stekkertje eraf knippe en draadjes strippe, andere fan laat je een stukje van de draadjes van aan de pcb zitten en de uiteinde strip je ook, die soldeer je vast en je isoleert ze :wink:[/quote:ab08541cb2] JE kunt beter de iets luidruchtigere Papst 3412N/2GL nemen als je geen LED fan wilt... 23db en ongeveer 2x zoveel airflow... kijk anders eens hier: - http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/880763 - http://www.computerbase.de/artikel/hardware/gehaeuse_kuehlung/32_lueftern_fluegel/ - http://66.102.9.104/search?q=cache:vdx1vM_zhecJ:www.extremereviews.net/data.php%3FrecordID%3D104%26page%3D1%26type%3Dreview+80mm+fan+round-up&hl=en (database error, dus googel cache :) ) - http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=192
Link naar reactie
[quote:b5a9ab987a="Kaz'Duzar"]Je kunt natuurlijk ook eerst je fans proberen te smeren (zie suggesties voor de fAQ en doe het dus niet met naaimachineolie) en fanguard wegknippen als je een suizend geluid hoort. Ook kun je rubber tussen de schroeven doen, als de fans vibreren.[/quote:b5a9ab987a]Als dat in de FAQ staat, dan lijkt me dat niet juist. Smeren heeft alleen zin als de ventilator versleten is , en dan nog maar afwachten of het helpt. Een bruikbare olie is bv teflonolie, maar ja, dat smeren lijkt me niet echt zinvol. Vervangen is in dat geval verstandiger. Een rumoerige ventilator is alleen stiller te maken door het toerental (voedingsspanning) te verlagen. Kan op vele manieren. Bedenk wel dat sommige ventilatoren bij een zeer lage spanning 5V of minder, niet gaan draaien als die spanning er op gezet wordt. De rumoerige ventilator kan ook vervangen worden door een stillere. Soms is de ventilator wel (vrij) stil, maar is die na montage rumoerig. In dat geval afstandbusjes / rubber ringetjes plaatsen cq. nagaan of er luchtdoorstroming gehinderd wordt door kleine gaatjes vlakbij de ventilator. In dat geval of de kleine gaatjes vergroten of de ventilator op grotere afstand van die gaatjes plaatsen.
Link naar reactie
[quote:56c302c0c8="R-bin"]Een papst fan met ingebouwde led bestaat volgens mij niet maar er zijn zat andere merken die ook best stille fannetjes maken met leds.[/quote:56c302c0c8] Heb je misschien wat suggesties? Ik kan namelijk wel op de site`s van fabrikanten gaan kijken maar daar staat het altijd rooskleurig :wink:
Link naar reactie
Ik ga denk ik deze fan voor mijn voeding kopen, het is dus echt de bedoeling dat mijn hele PC helemaal niet te horen is. Aangezien er twee fans in de voeding kunnen denk ik dat het aantal CFM dat deze fan levert wel genoeg is. De huidige standaard fans leveren waarschijnlijk ook niet al te veel CFM. [b:e5ad1390d0]NoiseBlocker UltraSilentFan S1 80mm[/b:e5ad1390d0] [img:e5ad1390d0]http://www.tweakstore.nl/shop/images/NBS1_th.jpg[/img:e5ad1390d0] * Guaranteed one of the most silent Fans of the World * Airflow: approx. 22,4 CFM * Noise : approx. 9- 11 dB/A DIN ! (=nearly no noise) * We have tested these Fans ourselfs and we were stunned by it's performance and silence. Papst Eat your hart out!!! :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...