Ga naar inhoud

hoe update ik de bios (hoe ga ik te werk)


Aanbevolen berichten

Dat hangt van je moederbord af. Sommige hebben een ingebakken flash programma, bij anderen moet je een bootdiskette met flashprogramma maken. De belangrijkste vraag is echter waarom je je BIOS wilt updaten. Dit is namelijk alleen aan te raden als het perse nodig is, want er kan altijd iets mis gaan.
Link naar reactie
Het helpt misschien om erbij te zeggen om welk moederbord het gaat en welke BIOS-versie je om wilt flashen naar de nieuwe ... Een goede moederbordfabrikant geeft trouwens op of vlakbij de downloadpagina voor BIOS-updates ook een handleiding voor dummies over hoe te flashen, dus begin die 's te lezen ... :wink:
Link naar reactie
Een progje om te kijken of de bios verontreinigd is met een virus is een, maar het virus er uithalen dat is een andere zaak. Kan een bios gewist worden, zo gezegd leeg geflasht, of is het een kwestie van een nieuwe eprom zetten die al geladen is met het juiste bin bestand?
Link naar reactie
Als je nog in windows kan komen moet je proberen je computer te scannen met zo mogelijk een computer in het netwerk geen virus te vinden? Probleem... :evil: Virus gevonden :D Weg met die rotzooi Als je je pc bij een bedrijf heb gekocht en je hebt nog garantie moet je vragen of zei het er voor je kunnen afhalen zonee dan moet je het aan vrienden/kennissen vragen en anders zal je het moeten gaan vragen bij een computer bedrijf maar dan zal het geld gaan kosten
Link naar reactie
Virus in je bios is uiterst onwaarschijnlijk. Er is één virus (voor zover ik weet) dat je bios kan vernaggelen, en dat is CIH aka Tsjernobyl. Dat ding is echter al een paar jaar oud, hetgeen besmetting nog onwaarschijnlijker maakt. Bootsectorvirus is inderdaad een meer waarschijnlijke optie. Opstarten met diskette, fdisk /mbr en de meeste virussen zouden dood moeten zijn. Als ie dat overleeft, kun je de bootsector nog "zappen" oftewel overschrijven met nullen. IBM heeft daar o.a. een tooltje voor. @Kipsie: les 1 in virusverwijdering: knikker de besmette PC zo snel mogelijk van het netwerk af, je gaat dus vooral niet proberen om vanuit het netwerk contact te krijgen. Zolang niet duidelijk is welk virus het betreft kan het immers net zo goed een virus zijn dat zich via het netwerk verspreidt. Overigens valt dit soort problemen nooit onder de garantie.
Link naar reactie
Waarom denk je dat er een virus op de pc zit? Als je nl een melding krijgt over een virus van de bios virusscan (bootsector protector) dan betekend het niet dat je een virus hebt, maar dat er een kan zijn. Dit alarm gaat nl af als er iets in de bootsector geschreven wordt. B.v. als je windows installeerd.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...