Ga naar inhoud

Waterchill Slechte Set ?


Aanbevolen berichten

Goedendag, Na 3 dagen ben ik eindelijk weer online. Ik heb de L30 set van waterchill gekocht. Nu zit ik met heel wat probleempjes. Ten eerste mijn setup : MSI 875Pe Neo 3.4Ghz Northwood ( Geruild tegen de Prescott die zo warm werd ) 4x 512DDR400 Kingston Waterchill L30 MSI 5900XT INTEL Chipset De chipset blok zit normaal geschroeft, maar op een intel chipset moet die worden bevestigt met tie-rips :S Erg slechte bevestiging dus en gezien de spanning op de slangen maakt die niet 100% contact. Hier een vraagje over.. Kan ik OC'en en de chipset met de std. coolrib draaien ? Is er iemand die deze set ook heeft en hem wel 100% gekregen heeft ? Ook zit er nog lucht in me CPU cooler, bovenaan zeg maar.. Ik krijg dit er niet uit.. Nu draaid me CPU op 35 graden idle, en stressed nog niet geprobeerd.. De bevestiging van de reservoir is niet goed en de meegeleverde plaatje past voor geen meter.. De radiateur past niet eens in me kast ( Chieftec Bigtower ) en de slang had wel langer gemogen.. Ook worden de geheugenchips op mijn VGA card niet gecoold omdat die plaat eraf moest. Etc. Als iemand idee'en of tips heeft graag. Wilde toch dat de set 100% zou zitten omdat ik er toch veel geld voor betaald hebt..
Link naar reactie
  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:8db958ab52="Red Dragon"]Ik wil zelf dit jaar ook een Water cool set kopen, en geen miskoop doen, vind die Chipset cooler functie niet echt professioneel klinken met tyrips. Wat voor set heb je? Astek L30? of een ander merk?[/quote:8db958ab52] Asetek L30 Waterchill ja.. Je mag langs komen om de set te bekijken zelf en dan een conclusie trekken. Want je hebt het over veel geld, en ik had hem liever niet gehad.. Stata ook in boekje he dat het met ty-rips moet omdat de intel chipset gewoon geen plaats heeft om te schroeven.. Erg jammer..
Link naar reactie
MM, ik wil hem op een Athlon 64 3400+ gaan plaatsen en dat kan wel met schroeven lees ik: [quote:5ef52682c4][b:5ef52682c4]For some motherboard users, particularly you K8’rs out there you will have the luxury of attaching this only a solid chipset using the very stable supplied screws.[/b:5ef52682c4] However, as for me and the P4 setup I was using during the installation this proved to be somewhat of a difficulty! The problem was that to attach this block you have to do what many would call a “ghetto mod”. What you do is fasten the block down using two supplied zip ties. You gently tighten these down to the motherboards metal loops and eventually it should sit nice and flat. To accomplish this place even pressure on the upper part of the block DIRECTLY above the core, then using a small needle nose pliers gently tug the end of the zip ties until they are quite snug and the block stays fastened parallel to the surface of the chipset core. As you can see the chipset core looks like an XP style core and most do NOT come with shims. The motherboard I tested on did not include a shim, and neither did the other P4 motherboards I looked at from other manufacturers. And I am pissed; there SHOULD be a shim on there. If anyone finds a good place to find an appropriate shim for the chipset please let me know, it would be a worthwhile investment for water-cooling blocks and even some heavier air cooling or passive devices. [/quote:5ef52682c4] Bron: http://www.subzerotech.com/index/module/sz_reviews_display/id/167/page/4 Dus dat is geen probleem voo mij. Maar ik wil hem wel in mijn Chieftec kast kwijt, en dat lukt niet volgens jou?
Link naar reactie
[quote:43f836def9="Red Dragon"]In die onderste bracket zit me 200gb Sata schijf, en die erboven mijn fdd en 80gb IDE schijf, moet die onderste er echt uit? mmm, geen zin om een andere kast te kopen namelijk.[/quote:43f836def9] Weet niet wat voor PCI kaarten je er in hebt hangen, bij mijn kan het echt bijna niet.. Als je geen PCI sloten hebt gebruikt is het niet zo een probleem, de reservoir kan namelijk net omder me AGP kaart.. Weet jij of ik de chipset moet coolen met de waterchill set als ik wil OC'en? Of gewoon de std, coolrib bebruiken ?
Link naar reactie
Ik heb een Audigy 2 ZS en een TV-kaart, dus mijn PCI sloten zijn redelijk gevuld. De Northbridge word erg warm wanneer je de FSB omhoog doet, je klokt dan ook de northbridge over omdat daar de geheugen controller in zit bij een Pentium 4, je kan het wel proberen een standaard cooler maar ik zou toch proberen dat waterblok erop te krijgen.
Link naar reactie
Snap sowieso neit dat je een P4 hebt gekocht, een Athlon 64 3400+ is sneller, maar dat is een andere discussie :) ;) Ik heb een midi tower van chieftec, daar is dus geen ruimte voor boven de voeding. Pomp moet dus onderin, de radiator kan ik misschien wel bij de CPU doen zoals op deze foto: http://www.subzerotech.com/images/reviews/hardware/misc/asetekwaterchill/29.jpg
Link naar reactie
[quote:93b616d7a4="Red Dragon"]Snap sowieso neit dat je een P4 hebt gekocht, een Athlon 64 3400+ is sneller, maar dat is een andere discussie :) ;) Ik heb een midi tower van chieftec, daar is dus geen ruimte voor boven de voeding. Pomp moet dus onderin, de radiator kan ik misschien wel bij de CPU doen zoals op deze foto: http://www.subzerotech.com/images/reviews/hardware/misc/asetekwaterchill/29.jpg[/quote:93b616d7a4] Mooi ingebouwd wel.. Nadeel vind ik dat de slangen erg erg stug zijn,. Dus als je ze heel kort houd dan komt er best een spanning op. Opzich moet je het er wel in kunnen krijgen, maar makkelijk is anders..
Link naar reactie
Ok dan is de keuze voor de P4 wel te begrijpen, die is gewoon veel sterker in videobewerking. Die gozer waar ik de foto van heb heeft een G-Tower kast of zo. Waar wij 2 van die 80mm fan locatie's hebben heeft hij een 12mm fan locatie, daar past die radiator mooi op. ben bang dat ik toch aan een andere kast moet wil ik deze set passend maken.
Link naar reactie
[quote:8a6af8eb73="70373R"]Dit bedoelde ik met de tie.ripjes.. Ik zet hem als text omdat de pic anders tegroot word. http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cooling/images/asetek_waterchill/IMG_1689.jpg[/quote:8a6af8eb73] Je link werkt niet maar ik heb het plaatje al gevonden via deze link: http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cooling/Asetek_WaterChill_3.html Raar ja met die tyrips. Ik zelf denk dat ik maar een andere kast zoek waar 120mm fan locatie's in zitten zoals de Antec Sonata: http://www.antec-inc.com/us/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138 Dan kan ik de Radiator wel ophangen voor zo'n 120mm fan.
Link naar reactie
Als die set zo goed als nieuw is dan is dat misschien wel handig, ik moet alleen eerst een kast hebben waar ik zeker van ben dat alles erin past. Die Sonata kast is leuk maar eigenlijk net iets te klein, ik zoek dus een kast waar 120mm fans in gaan maar dan groter als een Antec Sonata, best lastig nog :)
Link naar reactie
over dat NB-blokje, de P4 maakt gebruik van die oogjes op het mobo, AMD-planken hebben (bijna altijd) gaten zitten. En dat blokje moet dmv gaten vastgezet worden, dat had je dus kunnen weten.. Waarom pas je rad niet in je kast? Door teveel hardware? Dan is dat niet de schuld van Asetek maar je eigen verantwoordelijkheid.. Je moest ook eerst je set helemaal in elkaar zetten, laten draaien, alles goed ontluchten (dat kan dan nog) en DAN pas op je hardware zetten.. ik heb de indruk dat je dit niet zo gedaan hebt.. :)
Link naar reactie
Antec SuperLanboy heeft ook 2x 120 mm fans :-) http://www.antec-inc.com/us/pro_details_enclosure.php?ProdID=15001 deze heeft er ook 2x 120mm http://www.antec-inc.com/us/pro_details_enclosure.php?ProdID=81600# meesten bouwen de radiator ook bovenaan in de kast , en ze boren gewoon een blowhole....:-) maar aangezien ik ook niet graag in m'n gloednieuwe kast zou willen boren :P
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...