Ga naar inhoud

storing wasmachine lavamat 54600


Aanbevolen berichten

  • 4 maanden later...
  • Reacties 69
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

  • 7 maanden later...
Je geeft geen type nummer op maar E33 staat in het algemeen voor een probleem met het meten van de water hoogte. Dit kan ontstaan door prut in de slang tussen de kuip en de nivo regelaar(s). Ook kan er extreem veel schuim in de machinen hebben gestaan of is er een kleine aard sluiting in het verwarmings element. Meest voorkomende is echter prut in de slang(en). Verwijder bovenblad en zoek de nivo regelaar(s). Dit is een ronde schijf met een aantal draden en een rubber slang. Trek de slang hieraf en blaas deze goed door. De 2de nivo regelaar kan ook een ander type zijn met een 3tal dunne draadje en kan een eigen slang hebben of via een T-stuk gekoppeld zijn aan de hoofd slang. Zet de slang terug, probeer de machine en kijk wat hij nu doet. Geef de machine daarna een schoonmaak beut met een machine reiniger of alleen een kookwas zonder wasmiddel en zeep. Je lost hiermee de aangekoekte zeep resten onder in de machine op. PS: stekker er uit... Aanvulling: Zie je https://www.wasmachines.nl/forum/1574-aeg-lavamat-54600/ topic.
Link naar reactie
  • 3 maanden later...
E6x meldingen zijn verwarming gerelateerd. Element en temperatuur sensor wel weer goed aangesloten? Lees de volledige code eens uit. Kies voor 60 graden Wit/Bont en zet hem aan. Druk de toetsen Voorwas en Kort samen in en houd deze ingedrukt. Einde en Start/Pauze gaan nu knipperen in een bepaald patroon. Wat is dit patroon?
Link naar reactie
  • 2 jaren later...
  • 3 maanden later...
Hallo, Mijn lavamat 54600 pompt zijn water niet meer weg, pomp bleek kapot en deze heb ik vervangen. Als ik de machine op wassen zet gaat hij door met wassen tot hij naar het volgende programma wilt en geeft dan de 2 klikken zodat de deur open kan, er staat dus water in de trommel. Het hele centri/pomp/spoel programma wordt niet op gereageerd, je drukt op start en een aantal seconden later krijg ik de klikken voor het openen vd deur weer. Onderkant vd machine heeft door een lekkage een keer onder water gestaan. Bij storing uitlezen het volgende lampjes patroon: Start/pauze + einde 2x dan start/pauze 1x enz... Iemand enig idee?!!!
Link naar reactie
E23: aansturing (= module) of pomp defect. Als je alleen voor pompen kiest, gaat de pomp dan wel draaien? Pomp vervangen door een origineel model of een alternatieve? Graag alle nummers uit de deurrand even vermelden en het onderdeel nummer van de oude en nieuwe pomp.
Link naar reactie
Bedankt voor je snelle reactie, Op de stand pompen gebeurd er ook niks. Pomp is vervangen voor hetzelfde merk. Oude pomp: type 114 - code 292258 Nieuwe pomp: type m109 - code 132 663 192 Gegevens deur: mod L54600 type P6948645 prodnr 91490301200 sernr 705 01210
Link naar reactie
Is de juiste pomp. Hang de nieuwe pomp eens rechtstreeks aan de 230V. Doet hij het dan (nog) wel? Ik ben bang dat je oude pomp de module opgeblazen heeft. De module is de printplaat achter de knoppen. Bouw deze eens uit en controlleer dan de achterkant van deze printplaat. In het midden hiervan (aan de drukkknop zijde) zit een zwart onderdeeltje. Is deze gebarsten ? Zit de print plaat onder een zwarte poederlaag? Dat is nl koolborstel gruis wat geleid en vreemde storingen kan veroorzaken. Veeg dat eens weg met een kwast en probeer de machine opnieuw. Maak anders even een duidelijk foto hiervan en zet die ergens op internet waar ik hem kan zien.
Link naar reactie
De plaat is los, volgens mij is het zwarte onderdeeltje niet gebarsten. Wel zie ik op en rond de spoel op de plaat zwarte uitslag. Oogt niet echt fris... Pomp heb ik nog niet aan de 230 kunnen doen, hoop morgen. Foto's plaatsen lukt niet, heb je misschien een mail waar ik ze heen kan sturen? Mvg
Link naar reactie
Zet de foto's ergens op internet, bv op Mediafire. Wat bedoel je met dat hij wel op programma's reageerd? Neemt hij wel volledig water? En zo ja als hij vol is met water wat doet hij dan. Gaat hij verwarmen of valt hij volledig stil? Kan hij nu wel of niet centrifugeren als je alleen voor centrifugeren kiest ?
Link naar reactie
Als ik hem op de wasprogramma's zet gaat hij wel beginnen aan het programma na ong 30 min valt hij dan stil (ik vermoed wanneer hij voor het eerst moet gaan pompen) of het water dan warm is weet ik niet. Als ik de machine op centrifugeren/spoelen/pompen zet en op start druk gaan het slot er eerst op en vervolgens na 5 sec weer af.
Link naar reactie
Heb de printplaat nog eens bekeken, ik zie bij het zwarte onderdeeltje inderdaad een klein gaatje in het midden wwt er niet lijkt te horen. Is zo'n onderdeeltje los te bestellen en dan te solderen? En wat kost zo'n printplaat? De pomp en kabels zijn ondertussen doorgemeten en daar ligt het probleem sowieso niet.
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...