Ga naar inhoud

Building DMI Pool


Aanbevolen berichten

Ik heb een pentium 2/3 mobo liggen die als je hem opstart gewoon alles doet, totdat je die lijst krijgt met alle aangesloten hardware. Normaal komt er dan iets van verifïng dmi pool of zo. En dan gaat hij normaal gesproken booten vanaf de harde schijf of diskette. Bij mij blijft hij hangen op de mededeling building DMI Pool. De computer reageert dan nergens meer op. Kent iemand dit probleem, en nog beter, heeft iemand een oplossing? Het mobo is een gigabyte Ga-6BXC [url]http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-6BXC.htm[/url]
Link naar reactie
[quote:1a3f1b2be5="Comp-Freak"]Kent iemand dit probleem, en nog beter, heeft iemand een oplossing?[/quote:1a3f1b2be5]Misschien de batterij van je mobo leeg. Indien je een vervangende hebt liggen, zou ik die zeker even vervangen. Daarnaast zou ik het BIOS even 'resetten'. Als je de batterij al wisselt, dan is dat vaak niet meer nodig want dan gebeurd het vanzelf. Anders moet je even zoeken naar (meestal) een aparte jumper. nog wat extra info: http://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q287553 edit: ik zie dat ik weer eens te laat ben...
Link naar reactie
[quote:5942d0f369="Comp-Freak"]Ik wil er graag nog ff op wijzen dat er staat: [b:5942d0f369][u:5942d0f369]Building DMI pool[/u:5942d0f369][/b:5942d0f369] Zou het kunnen zijn dat er iets met de bios mis is wat weer geprobeert wordt te repareren?[/quote:5942d0f369]Dat had ik idd al wel gelezen. Zou best kunnen dat er idd wat fout gaat in het BIOS, maar wat? Ik heb nog wel dit gevonden, maar daar wordt je niet vrolijk van: http://www.vttoth.com/dmipool.htm Daar gaat het nl. over een corrupt/kapotte BIOS chip. Als dat bij jouw het geval is ben je er nog niet zo makkelijk vanaf. Je kunt m.i. nog wel proberen om met zo min mogelijk insteekkaarten etc. het spul alsnog aan de praat te krijgen. Wat heb je er op dit moment inzitten? En kun je wel in het BIOS komen?
Link naar reactie
Ik heb het mobo los op tafel liggen met alleen geheugen, processor en videokaart. Ik kan nog wel in de bios komen, want hij werkt eigenlijk helemaal perfect... tot dat dmi pool stuk. [quote:cdfc12f866]Ik heb nog wel dit gevonden, maar daar wordt je niet vrolijk van: http://www.vttoth.com/dmipool.htm Daar gaat het nl. over een corrupt/kapotte BIOS chip. Als dat bij jouw het geval is ben je er nog niet zo makkelijk vanaf. [/quote:cdfc12f866] Dus alleen een nieuwe bioschip is dan de oplossing? (Dan moet ie ook nog met zo'n programmer geprogrammeerd worden.)
Link naar reactie
[quote:81e64a06bf="Comp-Freak"]Dus alleen een nieuwe bioschip is dan de oplossing? (Dan moet ie ook nog met zo'n programmer geprogrammeerd worden.)[/quote:81e64a06bf]Geen idee, maar dat zou natuurlijk best kunnen. Van de andere kant; als je in het BIOS kan komen lijkt het me al minder voor de hand liggend dat je BIOS chip kapot is, want in dat geval lijkt het me waarschijnlijker dat je er helemaal niet in zou kunnen komen. Weet je zeker dat alle andere onderdelen goed zijn? En wat gebeurd er als je in het BIOS een 'reset to defaults' of 'safe settings' uitvoerd?
Link naar reactie
[quote:2ca46b8ff4="Captain_Kansloos"] Weet je zeker dat alle andere onderdelen goed zijn? En wat gebeurd er als je in het BIOS een 'reset to defaults' of 'safe settings' uitvoerd?[/quote:2ca46b8ff4] Alle andere onderdelen werken ok in een ander systeem. (heb met verschillende processors, videokaarten en geheugen getest) Bios defaults laden en de instellingen opslaan werkt allemaal ook gewoon. Ik las in de C!T over deze site: [url]www.flashbios.org[/url] Misschien een oplossing?
Link naar reactie
[quote:4d7eab9f61="Comp-Freak"]Bios defaults laden en de instellingen opslaan werkt allemaal ook gewoon.[/quote:4d7eab9f61]Vreemd verhaal. Welke BIOS versie gebruik je? De laatste neem ik aan?[quote:4d7eab9f61]Ik las in de C!T over deze site: [url]www.flashbios.org[/url]Misschien een oplossing?[/quote:4d7eab9f61]Tja, ik weet niet of jij dat moederbord nog minimaal €10,- waard vind. Wat het is natuurlijk niet gegarandeerd dat als ie daarvan terug komt wèl werkt...
Link naar reactie
[quote:d823696485="De Geest Van Oirlo"]Lees dit topic eens door op Got, hier hebben ze het veel over de hardeschijf instellingen in de bios... http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/814285/ Suc6 :)[/quote:d823696485] Ik denk niet dat ik hier wat aan heb helaas. Ik krijg nl helemaal geen toegang tot de harddisk en de floppy. (cd rom ook niet dus) Flashen kan dus niet en met de hd instellingen kan het ook niet te maken hebben aangezien ik er geen hd aan heb hangen bij het testen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...