Ga naar inhoud

MP van Toroughbred 2200+ wil niet veranderen


Aanbevolen berichten

  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Idd, dat klopt, maar ik heb geen amibios... Maar er staat ook dat de bootmp door de L3-bruggen wordt bepaald. Is hier ook meer info over, een schemaatje ofzo? Misschien kan een of andere geek op die bruggen wat draadjes solderen met jumpers aan het uiteinde, zodat je via de jumpers de bruggen kunt sluiten of niet (wel eerst bruggen doorsnijden :D) Dan kun je je PC uitzetten en via de jumpers je MP aanpassen :lol:
Link naar reactie
[quote:1ca7ffea49="Erik den Toom"]Idd, dat klopt, maar ik heb geen amibios... Maar er staat ook dat de bootmp door de L3-bruggen wordt bepaald. Is hier ook meer info over, een schemaatje ofzo? Misschien kan een of andere geek op die bruggen wat draadjes solderen met jumpers aan het uiteinde, zodat je via de jumpers de bruggen kunt sluiten of niet (wel eerst bruggen doorsnijden :D) Dan kun je je PC uitzetten en via de jumpers je MP aanpassen :lol:[/quote:1ca7ffea49] Hehe, da zou wel koel zijn! K ga ff nog zoeken in het topic :)
Link naar reactie
luilak :wink: Het zal wel phoenix zijn, die heb ik ook op mn Abit nf7. Je kan L5 [1] enL5 [2] sluiten, daardoor is ie een mobile. [img:19ad44410c]http://fab51.fc2web.com/pc/barton/img/L5L12n.gif[/img:19ad44410c] Dan kan je je MP 'on-the-fly' instellen. Dat betekent dat het kan met een progje in windows, NIET in je bios! [quote:19ad44410c] Heb je een mobo met een Phoenix-Award bios dan kun je L5 1 en 2 sluiten,de bootmultiplier haalt ie dan via de L3 bruggen,en de max [b:19ad44410c]on-the-fly[/b:19ad44410c] te veranderen multiplier is tot 24 Nee,je multiplier kun je nog steeds niet vanuit je bios veranderen. [/quote:19ad44410c]
Link naar reactie
Als dat zo is, is dat een HEEL ERG DOMME opmerking van mij :oops: ik keek even op de abitsite en daar stond awdflash Dus ik trek de -mijns inziens- vrij logische conclusie dat het een award bios is :D Maar dat van die mobile wist ik al. Dat is voor de throttling, om de snelheid naar beneden te trekken voor lager energiegebruik (dat wist jij ook al) Maar dat van die bootmp gaat toch echt via L3 dacht ik...
Link naar reactie
[quote:b38d9759c7="Erik den Toom"]Als dat zo is, is dat een HEEL ERG DOMME opmerking van mij :oops: ik keek even op de abitsite en daar stond awdflash Dus ik trek de -mijns inziens- vrij logische conclusie dat het een award bios is :D Maar dat van die mobile wist ik al. Dat is voor de throttling, om de snelheid naar beneden te trekken voor lager energiegebruik (dat wist jij ook al) Maar dat van die bootmp gaat toch echt via L3 dacht ik...[/quote:b38d9759c7] Mja, kijk, volgens mij zit het zo: je verbindt de L5 bruggen ([1] en [2]), hij is dan mobile, haalt zn MP van de L3 brug. Een AMI bios reageert dan door zn MP naar 24 te gooien, een Phoenix door gewoon te booten onder normale MP, maar de MP is toch instelbaar on-the-fly. K weet niet of deze redenering goed is. En het is Phoenix Award Bios, dus je had wel gelijk :wink: We hadden beiden gelijk. :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...