Ga naar inhoud

Chieftec , een praktische kast ?


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik wil al een tijdje een computer in een chieftec-kast bouwen. Nu had ik altijd de dragon serie in gedachten , [url=http://www.chieftec.nl/what_s_new/Da-01color_family.jpg]deze.[/url] Nu heb ik echter ook een andere serie gezien. Eentje uit de 'New BX-02 Series', zoals [url=http://www.chieftec.com/images/BX/UP/BX-02BK.jpg]deze.[/url] (is deze wel in NL leverbaar ?) Nu heb ik nog wel enkele vragen en aangezien veel mensen zeer lovend zijn over chieftec kunnen jullie mij vast verder helpen. Zo heb ik twee prangende vragen. 1. Het 'deurtje' lijkt handig, maar hoe zit het met software die de cd/dvd-speler automatisch 'eject'...dat is een probleempje zeker ? 2. Hoe zit het met de Sliding 90 degree panel. Je kunt zien dat ook de 3,5 uitbereidings slots ook dwars, ofwel 90 graden zijn gedraaid ! Bijvoorbeeld op [url=http://www.chieftec.com/products/Workcolor/NewBX.htm]deze pagina.[/url] Kom je dan niet met je power en ide kabels in de knoei ? [/url]
Link naar reactie
Ik heb 2 van die dragons. Het zijn solide kasten. Deurtje van je cd speler autotisch opendoen terwijl de kastdeur dicht zit is idd niet fijn voor je cd speler. Die dragon heeft geen 90 graden gedraaid maar een "bakje" (2 stuks) waar je 3,5" media in past (max 3 per bakje) Nadelen : Op de 5,25 media moet je een rails vastmaken. Die rails schuif je weer in je kast. maar daarvoor moet het hele front eraf halen met een "handig" :evil: klik systeem. Kleur van de kast is niet handig. Cd speler past er bijna nooit bij qua kleur. Verder is het een mooie kast met veel ruimte
Link naar reactie
[quote:2dba40bad6="bvvelde"]Heeft het overigens nut om een aluminium uitvoering te nemen ?[/quote:2dba40bad6] scheelt enorm in gewicht.. dus als je je kast wel een vervoerd (lans vooral) is het fijn... ik heb een Chieftec Dragon en die is aardig zwaar (20kilo) :-? isnieleuk :P wel heel gemakkelijk, deurtje ligt er bij mij vaak af (klikt eraf) lekker boeiend die kleurtjes, ik stoor mij er niet aan. ook zie ik dat die nieuwe een ingebouwede luchtfilter hebben, dat lijkt me wel heel makkelijk (stof komt nietzo veel binnen?) Cd-rom drive die opengaat... ach je hoort tok en dan reageer je doe je et open en hij komt verder of je bent te laat en hij trekt al terug, of als het deurtje niet helemaal dicht zit zwiept ie open.
Link naar reactie
Ik heb geen last van het deurtje, de branders duwen bij mij het deurtje altijd open. tevens het kleur probleem, ik heb dat opgelost, mijn zilveren kast heeft zwarte Branders, drives en fdd. Zie foto's van mijn chieftec dragon: [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto1.JPG]Foto 1[/url] [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto2.JPG]Foto 2[/url] Prima kast die Chieftec.
Link naar reactie
[quote:1093409c96="Red Dragon"]Ik heb geen last van het deurtje, de branders duwen bij mij het deurtje altijd open. tevens het kleur probleem, ik heb dat opgelost, mijn zilveren kast heeft zwarte Branders, drives en fdd. Zie foto's van mijn chieftec dragon: [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto1.JPG]Foto 1[/url] [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto2.JPG]Foto 2[/url] Prima kast die Chieftec.[/quote:1093409c96] Zie ik nou een hoop vol stof binnen het deurtje? Trouwens Tiewraps in alle soorten en maten kan je voor 5 euro kopen bij de Gamma, die zijn zwart, misschien wel een aanrader. :wink:
Link naar reactie
Ik ben al 6 maanden tevreden van mijn Chieftec. Robuust, gemakkelijk te openen, veel plaats voor extra cooling. Ik had 1 klein probleempje. Als je een andere dan de standaard voeding wil gebruiken kan het zijn dat de dwarse steun waar normaal de achterkant van de voeding op rust te veel naar achteren zit. Bij een Enermax komt die dan halverwege de aanzuigfan te zitten, geen mooi zicht. Gewoon twee nieuwe gaatje boren een paar cm naar voor en het steuntje opschuiven.
Link naar reactie
Ik heb zelf een Chieftec DX-01-WD en ben daar nog steeds heel tevreden over. Prima robuust en praktisch ding. De stoffilters maak je gewoon zelf van een stuk afzuigkapfilter en het deurtje moet je gewoon niet dicht klikken als je het motortje van je brander niet wilt opblazen ;) Ik heb overigens sinds vorige week een zwart stuk platic spiraaldraad. Dat wikkel je om de voedingskabels heen en daar kun je ook andere zaken, zoals fankabels en het cdromaudiokabeltje dan door wikkelen. Wat je overhoudt is dan een zwarte string naar beneden en een naar boven (voeding voor brander, floppy en DVD). Ziet er strak uit RD.
Link naar reactie
[quote:9f99a6b822="Red Dragon"]Ik heb geen last van het deurtje, de branders duwen bij mij het deurtje altijd open. tevens het kleur probleem, ik heb dat opgelost, mijn zilveren kast heeft zwarte Branders, drives en fdd. Zie foto's van mijn chieftec dragon: [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto1.JPG]Foto 1[/url] [url=http://slashhead.homestead.com/files/Reddragon/foto2.JPG]Foto 2[/url] Prima kast die Chieftec.[/quote:9f99a6b822] hehe, lijkt wel verdomd veel op die van mij.. ben ook al tijden zeer tevreden met deze kast... ze zijn wel aan de zware kant vind ik persoonlijk, geen lan kast iig. verder is het wel een erg makkelijke kast, ook met die rails voor de CDrom en de makkelijk verwijderbare boxjes voor de HD/floppy.. zit nu wat ik de casemod fase, probeer em wat mooier te maken, en daar lenen deze kasten zich wel ideaal voor vind ik.. ben nu bezig met metaalachtig folie de kast gedeeltelijk om te trekken, maar dat wil toch niet helemaal lekker (zie je ook wel op de pic, blijven blaasjes onderkomen) toch maar eens de verfspuit te hand nemen denk ik, en de kabels eens opruimen. voor 1 piccie van mn kast; http://members.lycos.nl/turbulence/chieftec.JPG
Link naar reactie
ziet er wel strak uit dat metaal folie, heb je dat blauwe ook zelf gedaan? dat is ook niet standaard volgens mij. vind ik wel mooi. Ik moet zelf nog een keer wat met tyrips aan de gang, heb er al een berg liggen maar ben te lui om ze te gebruiken :) De kast zelf ( chieftec dragon ) vind ik ook erg gebruik vriendelijk, je kan eenvoudig hardware verwijderen en toevoegen, iets wat ik nogal vaak doe in een jaar :) Deze Chieftec gaat bij mij pas de deur uit als de BTX kasten/voedingen en moederborden door beginnen te breken.
Link naar reactie
[quote:135844941a="Red Dragon"]ziet er wel strak uit dat metaal folie, heb je dat blauwe ook zelf gedaan? dat is ook niet standaard volgens mij. vind ik wel mooi.[/quote:135844941a] is gewoon standaard. [img:135844941a]http://www.perfectsystems.nl/image/producten/cs601blau-Big.jpg[/img:135844941a] alleen heb ik de folie daar bewust niet overheen geplakt... qua kleur valt het er ook net iets buiten, waardoor je het ''saaie'' grijs breekt.. maar het gaat er misschien toch weer vanaf, want moet nog zoveel plakken, en het spul is heel moeilijk te verwerken op ronde oppervlakten (is soort van dat folie wat je ook op de ramen plakt)
Link naar reactie
[quote:9bdb625aa0="Vandread"][quote:9bdb625aa0="bvvelde"]Heeft het overigens nut om een aluminium uitvoering te nemen ?[/quote:9bdb625aa0] scheelt enorm in gewicht.. dus als je je kast wel een vervoerd (lans vooral) is het fijn... ik heb een Chieftec Dragon en die is aardig zwaar (20kilo) :-? isnieleuk :P wel heel gemakkelijk, deurtje ligt er bij mij vaak af (klikt eraf) lekker boeiend die kleurtjes, ik stoor mij er niet aan. ook zie ik dat die nieuwe een ingebouwede luchtfilter hebben, dat lijkt me wel heel makkelijk (stof komt nietzo veel binnen?) Cd-rom drive die opengaat... ach je hoort tok en dan reageer je doe je et open en hij komt verder of je bent te laat en hij trekt al terug, of als het deurtje niet helemaal dicht zit zwiept ie open.[/quote:9bdb625aa0] Ha, 20 kilo...is dat inclusief de hardware ? Mijn huidige kast, waarvan ik het merk niet weet, is maar lieft 44 kilogrammen (met de hardware ingebouwd) en dat is een [u:9bdb625aa0]MIDI-tower[/u:9bdb625aa0]. Het is wel een degelijke kast...dat wel :lol: Ik zie dat de meesten hier over het algemeen goede ervaringen hebben met chieftec, dat is mooi. Maar zijn er ook al mensen die weten hoe het met die 90graden gedraaide (dwars-geplaatste) 3,5inch brackets zit ? Is dat niet enorm onpraktisch....er is geen ide kabel die zo ver rijkt volgens mij ?
Link naar reactie
[quote:42ec9b3a13="bvvelde"] Maar zijn er ook al mensen die weten hoe het met die 90graden gedraaide (dwars-geplaatste) 3,5inch brackets zit ? Is dat niet enorm onpraktisch....er is geen ide kabel die zo ver rijkt volgens mij ?[/quote:42ec9b3a13] Je bedoeld dit: [img:42ec9b3a13]http://www.chieftec.com/images/BX/UP/0117.jpg[/img:42ec9b3a13] Moet je serial ATA hdd,s in doen, dat gaat wel lukken met Sata. Overigens ligt het puur aan je moederbord waar de IDE aansluiting zit of je het met een standaard IDE kabel gaat halen.
Link naar reactie
Dat is juist hartstikke makkelijk die dingen 90 graden gedraaid. je moet gewoon en je IDE en stroom aansluiting aan de achterkant doen (dus niet de kan van de deur) uit het zicht, en vlak bij het moederbord. Ga ik ook doen, als ik besluit die Antec Sonata te kopen :roll: [img:10eded2953]http://silentpcreview.com/files/images/antec3700bqe/fin_drive_cage.jpg[/img:10eded2953] Dit is dus mogenlijk :) (let je op RD ;) [img:10eded2953]http://silentpcreview.com/files/images/antec3700bqe/fin_int_side.jpg[/img:10eded2953]
Link naar reactie
[quote:336a8c2f61="bvvelde"]Ha, 20 kilo...is dat inclusief de hardware ? Mijn huidige kast, waarvan ik het merk niet weet, is maar lieft 44 kilogrammen (met de hardware ingebouwd) en dat is een [u:336a8c2f61]MIDI-tower[/u:336a8c2f61]. Het is wel een degelijke kast...dat wel :lol: [/quote:336a8c2f61] een midi tower die 44 kilo weegt?!!?! dat lijkt me sterk :-? mijn kast alleen weegt 20 ofzo met hardware 23,5 kilo 4 hdd's (2 in swapbays) 2 cdroms en flink wat toeters en bellen... zo die 44 kilo zou zijn is het niet standaard... P.C. soms ofzo? :lol:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...