Ga naar inhoud

Geluid fans in voeding, het hardst?


Aanbevolen berichten

[quote:aed5adcc10="Captain_Kansloos"]Even ter aanvulling: als je je voeding open maakt om er een andere fan in te zetten, vervalt wel de garantie op dat ding.[/quote:aed5adcc10] Grappig... je bent zeker ook Hollander (ik ook :wink: )? Die waarschuwen wel vaker eerder voor een financieel "verlies" dan voor de werkelijke gevaren..... Voor een ieder die geen verstand heeft van electronica en die toch zijn voeding wil openschroeven vlak nadat deze gebruikt is.... Je kan je beter zorgen maken over de (ontlading van de) condensatoren in je voeding dan over je garantie.
Link naar reactie
Dat je met je handjes van die "rare ronde dingen" afblijft :wink: Kijk, een fan vervangen is, voor mij, een fluitje van een cent en dit zal voor de meeste wel zo zijn. Maar "knutselen" aan een voeding is net zoiets als een lichtschakelaar vervangen zonder dat je de stroom ervan af haalt.... het kan een schokkende ervaring worden (een voeding is NIET ontladen zodra de stekker eruit is, dit kan dagen duren). M.a.w. Pas gewoon op en gebruik je gezond verstand. :wink:
Link naar reactie
[quote:43cdbd47d9="NaMRorrIM"] Maar "knutselen" aan een voeding is net zoiets als een lichtschakelaar vervangen zonder dat je de stroom ervan af haalt.... het kan een schokkende ervaring worden (een voeding is NIET ontladen zodra de stekker eruit is, dit kan dagen duren). M.a.w. Pas gewoon op en gebruik je gezond verstand. :wink:[/quote:43cdbd47d9] Waarom naar de meterkast lopen. Gewoon draden vastpakken; waar heb je anders aardlekschakelaars voor :wink: Een goede remedie tegen lawaaierig fans is de muziek harder zetten. Je kunt je voeding ook vervangen voor zo'n prijzige fanloze. Let er wel op dat er op die manier minder warme lucht uit de kast verdwijnt en het soms nodig is een extra "kastpropeller" te plaatsen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:948cef0e64="h.enk"][quote:948cef0e64="NaMRorrIM"] Maar "knutselen" aan een voeding is net zoiets als een lichtschakelaar vervangen zonder dat je de stroom ervan af haalt.... het kan een schokkende ervaring worden (een voeding is NIET ontladen zodra de stekker eruit is, dit kan dagen duren). M.a.w. Pas gewoon op en gebruik je gezond verstand. :wink:[/quote:948cef0e64] Waarom naar de meterkast lopen. Gewoon draden vastpakken; waar heb je anders aardlekschakelaars voor :wink: Een goede remedie tegen lawaaierig fans is de muziek harder zetten. Je kunt je voeding ook vervangen voor zo'n prijzige fanloze. Let er wel op dat er op die manier minder warme lucht uit de kast verdwijnt en het soms nodig is een extra "kastpropeller" te plaatsen.[/quote:948cef0e64] Muziek aan tijdens het slapen is alleen niet zo erg prettig :) Ik ga nu ff kijken hoe en of ik hem überhaupt open krijg...
Link naar reactie
[quote:9505fe4489="k_koen_k"]Muziek aan tijdens het slapen is alleen niet zo erg prettig :) Ik ga nu ff kijken hoe en of ik hem überhaupt open krijg...[/quote:9505fe4489] Zal wel lukken. Er bestaan lastigie voedingen, mar de meeste zijn met 4 schroefjes dichtgeschroefd. Gebruik wel een goede schroevendraaier. De schroefkop is vrij klein. Als je de normale voorzichtigheid betracht, netsnoer niet aangesloten, vallen de risico's wel mee. Maar ja, een risico is er in theorie dus wel, zeker als je de printplaat losschroeft. Soms zijn de draadjes van de ventilator vastgesoldeerd, dan heb je extra werk. Soms zit er een stekertje aan en is de +/- verwisseld of past het stekertje niet, ook weer wat werk. Het ligt aan je eigen handigheid hoe goed een en ander gaat. Ik heb overigens goede ervaringen met stille ventilatoren uit oude PC's, bv 80286 of ouder, ook sommige Dell's hebben een rustige ventilator. Soms is een weerstandje ook een geschikte oplossing (zie laatste Computer!Totaal, alleen zou ik de ventilator toch nog iets harder laten werken dan de schrijver van dat artikel wil). Zoiets vind ik wat geschikter voor een casefan omdat zo'n weerstand in de kast "beter" gekoeld wordt omdat die meer ruimte heeft (hoop ik). Overigens zit er toch wel wat verschilletjes tussen allerlei casefans wat stroomverbruik en luchtverplaatsing betreft. Het blijft experimenteren. Een lichtere ventilator in de voeding betekent misschien ook een extra casefan achter in de kast.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...