Ga naar inhoud

weer een nieuwe pc


Aanbevolen berichten

ik wil een mobo + processor + geheugen te besteden vijfhonderd euro ik denk zelf aan een p4 3.0 ghz asus p4p800 de luxe en 512 mb geheugen opmerkingen of (betere) suggesties zeer welkom video msi 2 mx moet maar even blijven zitten moet ik voor dit mobo nu ook een andere voeding hebben ivm 2 stroom connectors die op het mobo aangesloten moeten worden?
Link naar reactie
ik heb een amd ook overwogen maar intel schijnt toch stabieler te zijn????? :-? of is dit niet waar?????? zoniet welk mobo zou je dan aan kunnen raden? Er wordt wel op gegamed maar niet superzware games en ik wil ook video gaan bewerken en daar is mn huidige PIII 800 niet supersterk in. Vandaar mn keuze om die videokaart nog even te laten zitten.
Link naar reactie
De stabiliteit is niet afhankelijk van het merk CPU, maar van de kwaliteit onderdelen die je gebruikt. Mensen met een Intel CPU geven vaak ook meer uit aan betere kwaliteit onderdelen. Voor videobewerking raad ik je een moederbord aan met nForce3 chipset van bijvoorbeeld Chaintech of Gigabyte. VIA's chipsets zijn minder geschikt voor videobewerking.
Link naar reactie
Ik moet er het liefst toch weer een paar jaar meedoen dus ik wil wel iets wat ik langere tijd kan gebruiken volgend jaar wil ik bv de videokaart vervangen die asus p4c800 is mooi maar moet ook een beetje in het budget passen begrijp ik het nu goed dat (bijna) iedereen hier toch voor de amd 64 3000+ zou kiezen boven de P4 3.0 ghz? en op hoeveel ghz. draait die amd 64 3000+ eigenlijk dat is iets wat ik nog steeds niet begrijp
Link naar reactie
Wat dacht je van dit: [list:70b80a4500]1 x GigaByte K8N nForce3 EUR 109,00 1 x AMD Athlon 64 3000+ (2.0 GHz) EUR 269,00 2 x Kingston DIMM 256 MB EUR 42,00 Rembourskosten per TPG Post: EUR 13,50 Totaal EUR 475,50 samengesteld bij Alternate [/list:u:70b80a4500] En dan sparen voor een goede videokaart! Maar dit moederbord heeft een nForce 3 Chip! En koop dan een Radeon 9600 XT 128 MB.
Link naar reactie
AMD is over het algemeen goedkoper als intel. En zeker met de 64 bit versie kun je er voorlopig weer tegen aan. Overigens maakt het met een harddisk niet echt uit hoe groot ie is (wel een beetje natuurlijk) maar meer hoe snel deze is. Maar ik denk inderdaad dat deze harddisk wel redelijk is met z'n snelheid. De chipset regelt de data stroom over het moederbord naar de verschillende componenten. Een erg belangrijk onderdeeltje dus. nForce 3 is de nieuwste chipset. En ook het snelst. En zou je er inderdaad nog geheugen bij kunnen plaatsen. Deze AMD wordt binnenkort ook wel goedkoper. Maarja, alles wat nieuw is kost wat. :wink:
Link naar reactie
s-ata is nog te duur en de schijf die ik nu heb voldoet nog GigaByte K8N nForce3 verdient de voorkeur boven asus?? inderdaad nieuw kost geld maar ik heb het meestal net gekocht en dan wordt het fors goedkoper vandaar mn vraag iedereen is het er wel over eens dat amd 64 een betere keus is dan de intel? dan gaan we voor amd
Link naar reactie
Gigabyte is net als ASUS een goedmerk. En natuurlijk is de AMD 64 Bit stukken beter als de intel 32 Bit. En jah de prijs, prijs zakt altijd. Maar wanneer dat is weet je nooit. Maar ik denk niet dat deze de eerste paar maanden veel in prijs zal zakken. Maar wacht maar even op de reacties van de rest. Misschien hebben zij een andere meening. :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...