Ga naar inhoud

Casemod


Aanbevolen berichten

Ik heb een vraagje want ik ga strax een nieuwe pc kopen :). Nu heb ik in de nieuwe kast al een window zitten maar nu wil ik dan ook nog een tl buisje in de pc hangen en een paar lichtgevende fans. Maar waar moet ik dan dat spul op aansluiten voor de stroom voorziening? Owja en op het moederbord zit volgens mij maar 2 ide connectors maar moet je die dingen dan splitten voor de cdrom en dvd?
Link naar reactie
Die cold cathodes leven op 12V, en hebben een extra 12V stekker, zodat als je geen molexen meer overhebt er gewoon doorgelust wordt. Dat gaat dus op deze manier: [img:53f2506b04]http://ace-systems.com/Menu/!Laupro/33/CABLE-253.JPG[/img:53f2506b04] En als je op 1 ide connector een DVD en een brander oid wilt aansluiten moet je idd splitten. Alle IDE kabels hebben 2 aansluitingen waardoor dit geen probleem is. Wel is er een volgorde, genoemd MASTER en SLAVE. Je zet dus het eerste apparaat, bv de CDROM op MASTER dmv jumpers achterop de CDROM speler en de brander op SLAVE. Dit gaat op dezelfde manier als bij de CDROM speler. Vaak staat bovenop het apparaat aangeven hoe je MASTER en SLAVE kan instellen.
Link naar reactie
[quote:edbfe3ddeb="WebfreaX"] Owja en op het moederbord zit volgens mij maar 2 ide connectors maar moet je die dingen dan splitten voor de cdrom en dvd?[/quote:edbfe3ddeb] aan een ide cable zitten 2 aansluitingen voor een apparaat en 1 voor op het moederbord, dus 2 op het moederbord is 2x2=4 apparaten 8)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...