Ga naar inhoud

De AMD 64


Aanbevolen berichten

Je beantwoord je eigen vraag eigenlijk al. Als je nu het allersnelste wil ga je voor de A64 3200+ of de FX-51. Wil je slim zijn, wacht je tot de samenvoeging van de sockets en op nieuwere uitgebreidere mobo's voor een waarschijnlijk betere prijs en met meer upgrademogelijkheden. Mij advies is dus: wachten :)
Link naar reactie
[quote:98383aa46a="Muse"]Je beantwoord je eigen vraag eigenlijk al. Als je nu het allersnelste wil ga je voor de A64 3200+ of de FX-51. Wil je slim zijn, wacht je tot de samenvoeging van de sockets en op nieuwere uitgebreidere mobo's voor een waarschijnlijk betere prijs en met meer upgrademogelijkheden. Mij advies is dus: wachten :)[/quote:98383aa46a] edit: het volgende verhaaltje mag je lezen maar niet onthouden ^_^ ik zou voor een AMD64 3000+ gaan... met een Asus K8V dat ze samen gaan is puur speculatie?! uit de roadmap blijkt iig dat de 64FX en de 64 niet samengaan oid :-? de FX zijn de toppertjes voor de desktop en zullen niet echt goedkoop worden denk ik. In de toekomst kan je dan up gaan graden naar een amd64 4500+ ofzo :P En met pc's kan je blijven wachten.... en wachten... tot er weer wat nieuws is ;)
Link naar reactie
[quote:2dfd95ec56="egslim"][quote:2dfd95ec56]dat ze samen gaan is puur speculatie?! uit de roadmap blijkt iig dat de 64FX en de 64 niet samengaan oid [/quote:2dfd95ec56] Binnenkort krijgen A64 en FX dezelfde Socket 939, met beide dual channel unregistered geheugen. Het verschil zit dan alleen nog in de hoeveelheid cache.[/quote:2dfd95ec56] de socket 940 word dus voor de opteron? en de socket 939 voor desktop gebeuren? (wat kunne die gaste het ingewikkeld maken he :P)
Link naar reactie
Yeps, Intel doet net zo lastig, in februarie/Maart komt de nieuwe Intel CPU uit, de "prescott". deze gaat in het begin in de normale Socket 478 die de Pentium 4 nu ook gebruikt, maar tegen de zomer word deze weer vervangen voor de Socket 775. Als je perse wilt wachten op een socket die een tijdje mee gaat moet je dus wachten op de Socket 939 voor AMD Athlon 64 / FX en de Socket 775 voor de Intel Pentium 4 "Prescot"
Link naar reactie
de cpu waarnaar jij verwijst is zijn geld zeker niet waard. Het is de zogenaamde pentium 4 extreme edition met een zeer grote cache van 2 mb. Deze extra grote cache zorgt wel voor meer prestatie, maar die extra prestatie staat zeker niet in verhouding tot de meerprijs de je betaald t.o.v. de gewone p4. De p4 extreme edition werkt btw in gewone p4 boardjes.
Link naar reactie
[quote:14ce8c9a72="jackdegek"]de cpu waarnaar jij verwijst is zijn geld zeker niet waard. Het is de zogenaamde pentium 4 extreme edition met een zeer grote cache van 2 mb. Deze extra grote cache zorgt wel voor meer prestatie, maar die extra prestatie staat zeker niet in verhouding tot de meerprijs de je betaald t.o.v. de gewone p4. De p4 extreme edition werkt btw in gewone p4 boardjes.[/quote:14ce8c9a72] Is P4 dan in een wapenwedloop ofzo, want een paar weken geleden had ie nog maar 1 MB Cache, een beetje vaag, vind ik dat, een beetje proberen mee te doen met de A64 omdat die dan ook 1 Mb L2 Cache heeft, en er nu natuurlijk wel overheengaan (voor 3 × zoveel geld)
Link naar reactie
Mijn idee is dat ze een paar demo cpu's hebben gemaakt, die naar ome tom en nog wat andere sites hebben gestuurd en verder niet produceren (vandaar de hoge prijs, dan koopt toch niemand hem en als wel; dan is hij niet goed leverbaar) maar er alleen maar publiciteit mee willen trekken. Maar als iemand het zeker weet hoor ik dat graag, ook over dat multi cpu gebeuren. :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...