Ga naar inhoud

hoe kan ik t beste mn pc overklokken???


Aanbevolen berichten

Cascade syteem v. stuk of 3 proms (wel Mach II, anders trekt de compressor het niet :wink: ). In de hoofdprom Ethyleen doen ( 8) ) Gooi dat alles op een AXP, met XPMW stepping, echte racemonsters. 1700+ ofzo. Neem een DFI bordje (trekt soms fsb's van 270 MHz 8) ). Koel je NB met chilled water (ik neem aan dat je weet hoe je zelf een waterchiller maakt). Lock ff je IDE/AGP/PCI. Ga langzaam omhoog. Ik schat dat je wel boven de 3GHz komt. Mooie overklok zal dat zijn. Run dan ook ff PiFast, kan nog een mooie score worden :) En ik wil ook wel temps zien van je systeem dan. Ethyleen heeft een kookpunt van -104 graden, dus een temp van rond de -104 moet mogelijk zijn. En ik neem aan dat je weet hoe je je socket isoleer :P Ik denk dat je ook ff Vcore mod moet doen, DFI gaat maar tot 2,0V. Ik denk dat je er toch wel meer als 2,3V doorheen moet jagen. En neem PC4200 geheugen. Lekker duur, maar is standaard @533MHz. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. (sorry voor de mss wat te ingewikkelde post, maar dan had je maar een betere openingspost moeten maken)
Link naar reactie
[quote:1b5b49b4af="tweakermatt"](sorry voor de mss wat te ingewikkelde post, maar dan had je maar een betere openingspost moeten maken)[/quote:1b5b49b4af] :roll: het is geen Got hier ofzo, dat je een user direct moet afkraken om zijn magere startpost.. hij wil gewoon wat basis beginselen weten, en dan ga jij direct zulke onzinnige dingen posten.... :-? :roll: sorry hoor, maar vind het erg vervelend worden op de manier zoals je deze nieuwe user zo de gek aan zit te steken... :x ipv dat je hem nu bijvoorbeeld wat links gaf; http://www.thetechzone.com/articles/how_to/overclocking/ http://www.tweak3d.net/articles/howtooc1/ http://www.tutorialfind.com/tutorials/computerhardware/cpu/overclocking/ http://blacksun.box.sk/overclocking.html http://www.compunamics.com/overclocking.htm en zo kan ik nog wel even doorgaan... @ Jayday; geef eens wat meer info over je systeemsamenstelling; - hardware die erin zit - temperaturen - voltages
Link naar reactie
Ja, maar kijk, zo kunnen we hem toch neit helpen? :-? Hoe klok je over? Als je niet weet wat je doet, moet je het ook niet doen, dan gaat het fout. En wat heeft hij? Een P4 kan je bv. alleen via fsb overklokken, maar al heb je een AXP, kan je evt. ook je MP verlagen. Ik hoop dat de TS begrijpt dat het een beetje lastig helpen is, als hij geen specificaties van zn pc. [quote:0304ce5c06] kan iemand mij uitleggen hoe ik het beste mn sneller kan maken (overklokken etc.) [/quote:0304ce5c06] en zulke woorden geven mij toch niet een indruk, dat hij weet wat hij gaat doen als we het hem uitleggen. Ik wilde de TS niet zozeer afkraken, maar erop wijzen dat hij een betere topicstart maken moet :)
Link naar reactie
Hier hebbie ook een hele mooie guide: http://www.casejunkies.com/index.php?upn=010001&hl_id=1476 Verder moet je dus gewoon in je bios zien te komen meestal met de delete toets of F1 al de computer net opstart en dan kom je dus in een soort menu. En dan kan je dus via de FSB en de Multiplier overklokken (aantal MHz is FSB × Multiplier.
Link naar reactie
[quote:355b3bef51="tweakermatt"]oja, wat ik ook nog wil zeggen, overklokken maakt je pc niet echt merkbaar sneller hoor. In normaal gebruik is het vaak niet te merken (alleen als je hele extreme gevallen hebt). Het is echter meer voor de pats, een sport. :)[/quote:355b3bef51]idd :P je moet echt de juiste onderdelen hebben/kopen als je een goeie overklok wilt hebben en je hebt er eigelijk niks aan als je een standaard pc hebt. maar misschien leuk om te oefenen, zo ben ik toch ook begonnen 8)
Link naar reactie
[quote:28baa238eb="zjarl"][quote:28baa238eb="tweakermatt"]oja, wat ik ook nog wil zeggen, overklokken maakt je pc niet echt merkbaar sneller hoor. In normaal gebruik is het vaak niet te merken (alleen als je hele extreme gevallen hebt). Het is echter meer voor de pats, een sport. :)[/quote:28baa238eb]idd :P je moet echt de juiste onderdelen hebben/kopen als je een goeie overklok wilt hebben en je hebt er eigelijk niks aan als je een standaard pc hebt. maar misschien leuk om te oefenen, zo ben ik toch ook begonnen 8)[/quote:28baa238eb] Ja. Een oude pc moet je het mee leren. Maar het is niet zo (wat vaak gedacht wordt) een wondermiddel, waardoor je de nieuwste games kan spelen en de aanschaf van een nieuw systeem een jaar kan uitstellen. (mss d8 de TS dat, ik las een topic van hem dat ie wil upgraden)
Link naar reactie
ik heb een pIII 800mhz 133 (clocksnelheid) niet zoo super maarja ik wild eerst een nieuwe pc kopen en toen d8 ik aan overklokken en er zit een maxtor 40gb schijfje in en een 128 mb voodoo 3 2000 maar vraag me niks over de temperaturen ( en jongens let ffies op je tekst ben ook nog maar een beginner :wink: )
Link naar reactie
[quote:39edd8228f="jayday"]ik heb een pIII 800mhz 133 (clocksnelheid) niet zoo super maarja ik wild eerst een nieuwe pc kopen en toen d8 ik aan overklokken en er zit een maxtor 40gb schijfje in en een 128 mb voodoo 3 2000 maar vraag me niks over de temperaturen ( en jongens let ffies op je tekst ben ook nog maar een beginner :wink: )[/quote:39edd8228f]hahaha ja als je die wilt overklokken zul misschien met geluk 1 ghz halen
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...