Ga naar inhoud

unlocking Athlon XP


Aanbevolen berichten

Hoi, Door de L1 bruggen van de Athlon XP te verbinden kan je de Multiplier unlocken. Dat verbinden ging vroeger met een pen, dacht ik, maar ik zie nu op het internet alleen nog maar handleidingen die unlocken dmv zilverlijm oid. Ik ben echter niet zo vreselijk handig, dus is mijn vraag, kan ik mijn Athlon XP op een andere manier unlocken? Ik heb een AMD Athlon XP 2400+ Thoroughbred :D
Link naar reactie
[quote:13b828b4d8="-=DDA=- Raptor"]Heb je geen dipswitch op het mobo zelf zitten dan? misschien kan je gewoon die pinnetjes aan de onderkant van de processor verbinden ipv de L1 bruggen te verbinden.[/quote:13b828b4d8] Ik zal ff zoeken op t mobo. Ik weet dat de pinnetjes aan de onderkant verbinden een optie is, maar daardoor komt je processor een heel klein beetje scheeft in de socket te zitten (de ene kant wat hoger dan de andere) en als je de heatsink dan installeer kan je je core beschadigen of hij zit er scheef op en koelt daardoor niet goed meer.
Link naar reactie
[quote:d4881cd658="-=DDA=- Raptor"]Als je een KT400 of een Nforce2 chip op je mobo hebt is ie al geunlockt. Die chipsets doen dat al voor je.[/quote:d4881cd658] Dat geldt alleen voor de barton core.... een andere manier is het doorverbinden van twee pinnetjes aan de onderzijde van de processor. (unlockt de lagere multi's) of het doorverbinden d.m.v. een zogenaamde contactrubber. (De L1 bruggen). Het scheefzitten van de processor dmv het doorverbinden aan de onderkant kan ik niet volgen.... Als dat zo is gebruik je een veel te dikke draad! die mag niet dikker dan een haar zijn in ieder geval.
Link naar reactie
Ik denk dat ik een ander mobo koop, het is sowieso een ***mobo. Ik kan ook al niet het voltage veranderen in de bios en de onboard geluidskaart weigert ook regelmatig. En over de optie, om usb-poorten aan de voorkant van de kast aan te sluiten, die weigert zal ik het maar helemaal niet hebben. Weet iemand een leuk moederbord voor mij? Met onboard Sound en Lan, Socket 462, en als het kan 1tje die automatisch unlockt en ik moet het voltage van de CPU kunnen veranderen in de bios van het mobo. Niet duurder dan €90,- Wie kan mij helpen?
Link naar reactie
[quote:de42eccfbb="-=DDA=- Raptor"][quote:de42eccfbb]Dat geldt alleen voor de barton core....[/quote:de42eccfbb] De mobo uit mn sign heeft een KT400 chip en ik kan gewoon de multiplier op het mobo instellen en dat werkt ook nog, dus ik weet niet waar jij je info vandaan hebt, maar het geld dus niet alleen voor de barton core[/quote:de42eccfbb] Dat had betrekking op de nforce2 chipset. Dacht dat het alleen met de nforce kon. Dat de kt400 een processor unlocked weet ik niets van, dus ook niet of hij de thoroughbred e.d. unlocked.
Link naar reactie
[quote:8b008e3d5f="-=DDA=- Raptor"]Ik zou een Gigabyte 7vax kopen. Lan onboard, surround sound onboard en een dipswitch voor de multiplier. Ook voltageregeling in de bios, maar helaas geen fixed PCI/AGP :( [url]www.tweakers.net/pricewatch/[/url][/quote:8b008e3d5f] Ik zie in de pricewatch (waar ik ook regelmatig kijk :) ) alleen maar een Gigabyte 7vaxp staan. Bedoel je die? Die is wel duur :( €119,-
Link naar reactie
Dat is de versie met Raid-control en S-ata. Maar ik denk dat mijn moederbord niet meer in de lijst staat omdat ie al een jaar oud is, dus ik denk dat je dan uitkomt bij een Gigabyte GA-7N400-L1 [url]http://nl.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7N400-L1.htm[/url] Deze heeft iedergeval een dipswitch, dus ik denk dat die chip de processor ook wel unlocked.
Link naar reactie
[quote:fff9e35206="-=DDA=- Raptor"]Dat is de versie met Raid-control en S-ata. Maar ik denk dat mijn moederbord niet meer in de lijst staat omdat ie al een jaar oud is, dus ik denk dat je dan uitkomt bij een Gigabyte GA-7N400-L1 [url]http://nl.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7N400-L1.htm[/url] Deze heeft iedergeval een dipswitch, dus ik denk dat die chip de processor ook wel unlocked.[/quote:fff9e35206] Die kan ik ook bij geen enkele winkel vinden. Alleen de Pro-versie, maar die is rond de €130,-. (lastig ben ik hé 8) )
Link naar reactie
oke oke, moet ik weer alles voor je doen :lol: [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/59286[/url] Probleem nummer één: dat is de link naar de L1 versie, die heeft geen dipswitch onboard zie ik nu, alleen de L versie. Bij [url]www.challengecomputers.nl[/url] staat wel de L versie te koop zie ik net (de versie met dipswitch).
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...