Ga naar inhoud

Hoe een P4 2.8GhZ te overklokken?


Aanbevolen berichten

P4 CPu's zijn MP gelocked, echter kan je op de meeste mobo's gewoon de FSB instellen, dus ga je dan daarmee spelen, en zo een hogere clockrate te bereiken... maar heb je die subzero gekocht? had hem zelf ook zien staan, en leek me ook wel grappig, maar voor het geld is hij het niet echt waard lees ik op meerdere plekken.... daarnaast voor dat geld koop je ook een leuke watercoolingsset, en zit je niet te rommelen met peltiers.... daarnaast kun je altijd google raadplegen, er zijn zat sites die OC'en duidelijk beschrijven...
Link naar reactie
Die koeler is niet aan te raden....De tec die erbij zit kan 73watt aan hitte wegkrijgen bij de cpu en een overgeklokte p4 cpu zorgt al snel voor zo'n 100 watt....Gevolg, een toename van ongeveer 20-30% in hitte van de cpu. Snap niet waarom ze zoiets verkopen. :-? Koop dus gewoon een goeie luchtkoeler zonder tec of desnoods waterkoeling. :wink:
Link naar reactie
Er zit een veel zwaardere TEC onder volgens mij (over 200W stond eerst op hun site dacht ik) Die 73W die hun zeggen is de load van de P4. Maar met zo'n prutserige heatsink kan je dat soort TEC's natuurlijk nooit goed koelen :lol: Er is een tijd geleden ook een topic over geweest btw. Daarin zei ik van te voren al dat het niks was, en tests hebben dat idd uitgewezen. /Edit: Is toch 73 watt, drama dus :lol:
Link naar reactie
[quote:dc2567f2da="CV"]Dan zou ik gewoon gaan voor goede luchtkoeling, een SLK 900, of de nieuwe van thermalright, sl94 dacht ik.[/quote:dc2567f2da] SLk947 :wink: heb al een review gezien, maar op het oog is ie precies hetzelfde als de SLk 900 volgens mij... http://www.caseking.de/shop/catalog/product_info.php?products_id=868
Link naar reactie
Nuttig hoor zo'n kale link ;) Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klare waterkoeling setjes kopen, je hoeft niet alles gelijk zelf te maken hoor :P Vaak koelen de goedkopere setjes echter niet zo schokkend en moet je aardig wat neerleggen voor een goede set. Dus je moet een beetje voor jezelf afwegen hoeveel je uit kunt geven en met wat je dan beter af bent, water of luchtkoeling.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...