Ga naar inhoud

geen 5.1 geluid op ASUS A7N8X (is opgelost)


Aanbevolen berichten

Nee zo d8 ik het ook 5+1=6, ik heb namelijk hetzelfde probleem: oude boxen zijn gemaakt voor o euro :) en toen aan een vrij nieuw pc'tje gehangen: met een asus A7N8X-X, 6 channel geluid, dus ik denken dat moet kunnen. In Windows XP staat bij je geluidsdinges dat je de rear speakers kunt aansluiten op line-in, dus ik klik dat aan. Geen geluid. Dan ergens bij de eigenschappen van je boxen quadrafonische ingesteeld (ik heb 4.1). Alleen geluid van voren.... Ik ga vanmiddag ff een 4.1 digital kaartje halen van 19 euro, ben ik van het probleem af.......
Link naar reactie
Als je op de site van [url=http://www.asus.com/products/mb/mbindex.htm#socketa]Asus[/url] kijkt zie je dat de [url=http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x/overview.htm]A7N8X[/url] een 6 kanaals geluid weergeeft en dat de [url=http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm]DeLuxe[/url] versie 5.1 geluid heeft. De [url=http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-x/overview.htm]A7N8X-X[/url] heeft ook gewoon 6 kanaals geluid, evenals de [url=http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-vm/overview.htm]A7N8X-VM[/url]. Als jij dus de [b:6f00eaa045]A7N8X DeLuxe[/b:6f00eaa045] koopt heb je gewoon 5.1 geluid en kan jouw 5.1 speakersetje er gewoon op aangesloten worden.
Link naar reactie
Je leest niet goed, er staat met de Deluxe wel, maar met de A7N(V)8X-X niet. Ik heb een 4.1 en 5.1 set. 2 pc's naast elkaar, maar die 4.1 heb ik nu op de andere pc gezet en de 5.1 op die nieuwe, daar zit XP Pro op, en nu herkende hij dat geluidsset in een! Vreemd, maar alles doet het... Ben je al geweest bij de eigenschappen van je boxen om daar die 4/5 speakers aan te klikken? Dat moet ook in orde zijn... Edit: 5.1 is toch 5+1=6 kanaals geluid? Of ben ik nou gek...denk es aan die home-cinema sets. Allemaal 5.1, en dat noemen ze 6 kanaals. Ik heb nu dus een 5.1 set op een A7N8X-X dus het moet kunnen.
Link naar reactie
:D Eindelijk van het probleem af 6CH of 5.1 sound werkt op dit MB. alleen kwestie van de juiste realtek driver downloaden. Realtek 3.49 driver (laatste nieuwe) kan je via onderstaande url downloaden. [url]http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True[/url] iedereen bedankt voor het meedenken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...