Ga naar inhoud

Casemodding (reacties/ervaringen gevraagd)


Aanbevolen berichten

Idd, ik ben Alexander Peters :P @Marcel, als jij ze opstuurt, hoef ik dan alleen de verzendkosten te betalen? Ik wil wel een abo voor mijn verjaardag maar ik ben jarig in februari.. Oja en ook al vind je m toch niet zo geslaagd, er staat toch altijd wel wat in om toch te lezen? Idd, erg leuk dat ze meningen enzo erin zetten.
Link naar reactie
  • Reacties 137
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:21d4f75833="Marcel de Reus"] Ik vind de C!T wel een leuk en mooi blad hoor en het leest ook lekker, maar ik geef toch voorkeur aan de C't wat dat betreft. als je de c't kent, dat er geen tijd is voor een 3e blad ;) (dat ding is net zo dik als de bijbel en heeft kwalitatief heel erg goede stukken)[/quote:21d4f75833] Helemaal mee eens!! :lol:
Link naar reactie
[quote:f61233142f="Alexander Online"]Idd, ik ben Alexander Peters :P @Marcel, als jij ze opstuurt, hoef ik dan alleen de verzendkosten te betalen? Ik wil wel een abo voor mijn verjaardag maar ik ben jarig in februari.. Oja en ook al vind je m toch niet zo geslaagd, er staat toch altijd wel wat in om toch te lezen? Idd, erg leuk dat ze meningen enzo erin zetten.[/quote:f61233142f] Ik heb Marcel al een mail gestuurd, en was ook de eerste dus ik neem aan dat ik ook als eerste wordt gevraagd voor het blad. Nu maar weer ontopic denk ik :)
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 1 maand later...
[quote:8b4ee9d851="Jeroen de Jager"][quote:8b4ee9d851="XBL"]zou het mogelijk zijn dat iemand kan vertellen welk nummer het word? Dan kan ik meteen naar de winkel :).[/quote:8b4ee9d851] Dat wordt Computer!Totaal nummer 10. Die ligt vanaf 19 september in de winkel.[/quote:8b4ee9d851] Staat dit artikel ook ergens online? kan hier de C!T niet kopen... Buiten dat was het in een oud nummer.. :(
Link naar reactie
Ben zelf ook aan het case modden geslagen: http://www.ofoto.com/I.jsp?c=16to8q4h.hk7zbnh&x=0&y=-vf8yee Kast gespoten in NL vlag Window kitje(s) True Blue voeding Extra fan's (2 blauwe achter voor warme lucht uit, 1 UV reactive voor voor koele lucht in) Diverse UV verlichting UV reactive IDE en FDD kabels Adaptor van 60mm naar 80mm fan voor CPU koeling (ben nog geen geld voor waterkoeling) Hoesjes om de kabels een beetje mooi weg te werken vele ty-rips Front fan control unit met USB en Firewire port CDrom Stealth (gewoon oud frontje gespoten in kast kleur en met dubbelzijdig tape op tray plakken, goedkoop, simpel, maar het werkt wel) Tijdens het modden blies ik mijn oude CPU op, en moest een nieuwe daardoor moest ik ook een nieuw mobo en nieuw geheugen.. mede daardoor werd het allemaal wat duurder dan geplanned.. maar nu issie ook nog een stuk sneller :)
Link naar reactie
Ach, dat is allemaal niet zo moeilijk hoor. Een extra fan zal je PC niet slopen, andere LED'jes ook niet en side-pannels met een raampje kun je vaak kant en klaar kopen net als een sticker voor op het raampje. Als je het zelf wilt maken, moet je gewoon een beetje handig zijn met een dremel. Het enige wat je kunt verkloten is je side-pannel, tenminste als je alleen daar een logo een raampje in wilt.
Link naar reactie
[quote:e44467c95f="Gangsta*"]Khoop dat er een artikel van uitkomt! Ik ben ook geinteresseerd in casemodden... Maar ik mis de ervaring en kennis! Kheb schrik dat ik heel men computer verklooi. Het moet niet extreem zijn voor mij: - Een logootje - Een fan erin - Andere letjes - Een raampje... Heeft er niemand een goeie link?[/quote:e44467c95f] De afgelopen nummers heeft er het e.e.a. in Computer!Totaal gestaan. Van simpele lichtjes erin tot het aanbrengen van waterkoeling.
Link naar reactie
[quote:5b3f137fc4="Gangsta*"]Khoop dat er een artikel van uitkomt! Ik ben ook geinteresseerd in casemodden... Maar ik mis de ervaring en kennis! Kheb schrik dat ik heel men computer verklooi. Het moet niet extreem zijn voor mij: - Een logootje - Een fan erin - Andere letjes - Een raampje... Heeft er niemand een goeie link?[/quote:5b3f137fc4] wel eens van google gehoord? maarja ik ben wel ff liev http://www.madshrimps.be/?action=howto
Link naar reactie
Voor de vervente gebruiker is een gemodificeerde kast een uiting van eigenwaarde naar mijn mening. Zie het als een persoonlijke versie van een huis. Mensen die een huis hebben gekocht willen ook hun eigen smaak aan hun huis geven. Niet dat een huis gelijk is aan een PC-be"HUIZING" maar voor velen is het toch iets dat een deel van hun dagelijkse bezigheid is geworden. Kortom voor mensen die casemodding niet zien zitten is het uiteraard een vreemde verschijning. Het is maar wat je er van maakt natuurlijk. Neem nu als voorbeeld de PC kasten van Sharkoon, geheel van Plexiglas. Smaken verschillen, maar ik vindt dit iets te ver. Een window in de zijkant, met een duidelijk thema is in mijn ogen best leuk. Zelf heb ik een zwarte kast met een window met een raster van ronde gaten ca 25mm. Hierachter heb ik een plexglasplaat gemonteerd. Verder zit er in de kast een aantal blauwe fan's die tesamen met groene HDD kabels(Lichtdraad) een erg hi-tech(Cool) effect geven. Tot nu toe heb ik alleen maar leuke en toffe reacties ontvangen. Misschien komt het door de goede afweging mbt kleuren en vormen. Iedereen kan een case(pckast) mooi maken(smaak afhankelijk). Dit is net zoals een interieur van een woning. Ten slotte kan ik zeggen dat mijn visie op pc kasten erg is veranderd sinds ik me in dit wereldje begeven heb. Kortom, design, geen bonte kermis. Als je de nodige euro's hebt uit te geven, en je een oog hebt voor vorm en kleuren, kun je zeker iets leuks maken van die al om oude suffe pc kast. Zelf heeft het me best enige euro's gekost, maar het resultaat mag er zijn. Ik zal via dit forum enkele foto's zetten. Dit heet, als iemand me kan vertellen hoe dit moet. mvg Sanctum :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...