Ga naar inhoud

Zomaar uitvallen computer.... Ik snap het niet meer.


Aanbevolen berichten

Een vergelijkbaar probleem heb ik in mijn systeem gehad. Oplossing: een zwaardere nieuwe voeding geplaatst en alles was direct opgelost. Na onderzoek van de 'oude' voeding bleek dat de 12VDC niet goed op niveau bleef en zakte iets wat weer gevolgen had voor de 5VDC. Een kort stondige 'dip' is al voldoende. De 'oude' voeding zit inmiddels in een P2 systeem en veroorzaakt hier geen één enkel probleem. Lager stroom verbruik is hiervan de oorzaak.
Link naar reactie
Heb je de temperatuur van je systeem gecontroleerd. Ik heb ook een GF4 Ti4200 128 Mb en bij vloopt de pc ook vast bij het spelen van WC3, B&W, C&C:G. In het begin viel hij soms uit maar nu bij het opstarten van een game al. Er worden ook geen fout meldingen gegeven. De temp van mijn systeem was 50-80°C, volgens mij te hoog. Ik breng mijn pc morgen weg, heb nog 1 1/2 maand garantie. Volgens mij is dit een slechte videokaart! :x Groeten Sjoerd
Link naar reactie
[quote:188c89aa45="Heiden"]Ik heb een probleem met een computer, dit is de configuratie: 3,3 V : 3,19V 5 V : 4,97 V 12 V : 11,43 V -12V : 12,02 V -5 V : 4,5 V Lijken mij niet erg zorgwekkende cijfers, met uitzondering van de -5V lijn. Graag jullie reactie[/quote:188c89aa45] [color=red:188c89aa45][/color:188c89aa45]3.19 Volt i.p.v. 3.3V is echt te laag. Deze spanning is zeer belangrijk voor chipset en CPU. Voeding vervangen lijkt mij aangeraden. Eddy :cry:
Link naar reactie
[quote:304d7b4dc4="Eddy X"][color=red:304d7b4dc4][/color:304d7b4dc4]3.19 Volt i.p.v. 3.3V is echt te laag. Deze spanning is zeer belangrijk voor chipset en CPU. Voeding vervangen lijkt mij aangeraden. Eddy :cry:[/quote:304d7b4dc4] De 5 volt is toch belangrijk voor de chipset en CPU. De 3,3V is dacht ik belangrijk voor de AGP Bus, Videokaart dus.
Link naar reactie
geeft jouw programa wat je gebruikt voor die voltages niet aan wat de core heeft? meschien is dat te laag, overigens mij standen zij: core: 1.78 3.3V : 3.34 5v : 4.88 12v : 12.05 dus dat is ook echt goed :D (die 5V) overigens gebruik ik Speedfan heel handig kunt fanspeeds zien, fanspeeds aanpassen en de temperaturen zien en ook de votages van je mobo. Download het hier: http://www.almico.com/speedfan409.exe heel handig en het is gratis! :lol:
Link naar reactie
Memtest heb ik gedraaid ja, op het geheugen... de diskette was kapot gegaan dus konden we vanavond nog niet testen met het Asus moederbord en het geheugen. Wel een andere cd-rom speler erin gedaan, vreemd genoeg wilde Battlefield nu wel installeren. Bij het spelen klapte die er helaas weer uit.... dat was dus ook niet de oplossing. Ook heb ik er gewoon OEM geheugen in gehad i.p.v. het Kingston geheugen, dit maakte ook geen verschil.
Link naar reactie
het ligt aan die videokaart ik had dat probleem ook ik heb de pov 4680 en mijn computer startte ook om de haverklap uit. ik ging toch upgraden dus heb ik werkelijk alles vervangen alles is nieuw nu andere mobo kast procesor enz. nog steeds hetzelfde probleem. eerst dacht ik zelf ook dat het aan de voeding lag maar van een 300 watt ben ik overgestapt naar een 430 en ik had dezelfde probleem nog steeds. ik ben er achter gekomen dat 1 van mijn geheugen het niet goed deed terwijl hij dat in eerste instantie goed aangaf in memtest maar naar meerdere tests is het toch gebleken dat 1 van mijn geheugen kaduuk was. nu loopt mijn systeem een stukje beter maar hij valt nog wel af en toe uit met bijvoorbeeld games. dus ik denk zelf dat het ook aan de videokaart ligt.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...