Ga naar inhoud

PC start "half" op en maakt piepgeluiden?!


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik heb een zelfgebouwed nieuwe pc: [url]http://specs.tweak.to/6533[/url] (er staat nog nix op mn HD). Ik was ff wat aan t klooien met Knoppix, ik had genoeg gecvomputerd dus ik sloot de pc af. nix aan de hand... Toenm ik m de volgende dag weer wou starten, bleef mn beeldschermlampje kiniiperen, en hoorde ik een paar piepgeluiden. (ik hoorde de HD wel ff aanslaan, wat hij altijd doet volgens mij bijt opstarten) De koeler draaide gewoon. Ik d8 dat er misschien iets in de bios was dus ik leeg het CMOS memory (doe ik het zo goed?): Ik maak de pc open, Ik haal de voedinskabel van het mobo af, Ik zet de jumper JP1 een paar seconde op 1-2. Zet m daarna weer terug op 2-3 Sluit de voedingskabel weer aan Start de pc. Maar zonder resultaat.... wie kan me helpen?
Link naar reactie
Cmos resetten is in zo'n geval wel een goed idee. Piepen betekent vaak dat er iets mis is met de configuratie, en dat kun je op die manier vaak wel oplossen. Vaak is er echter iets met de hardware aan de hand. Voor de hand liggend zijn de videokaart en het geheugen. Beide kunnen niet goed vast zitten, of kapot zijn. Soms werkt geheugen en moeder niet goed samen. Haal ook eens alles los, en start op met een minimale configuratie (voeding, mobo, proc, geheugen, video). Daarna kaarten/onderdelen een voor een toevoegen.
Link naar reactie
Kijk even welk BIOS je hebt (AMI, Award, Phoenix) en zoek op het internet even naar [i:758e592b0e]beep[/i:758e592b0e] of zo en de naam van de BIOS producent. Dan vind je vast wel wat het betekent. [url=http://www.hardwarecentral.com/hardwarecentral/tutorials/13/2/]AMI[/url] [url=http://www.hardwarecentral.com/hardwarecentral/tutorials/13/3/]Phoenix[/url] Award moet je zelf maar effe zoeken
Link naar reactie
[quote:b0d896d9a0="Alexander Online"]De piepjes zijn als volgt: (lang = eigenlijk niet zo lang) [list:b0d896d9a0] 1x lang gelijk gevolgd door 1x kort (korte pauze) 8x kort (lange pauze) 2x kort (korte pauze) 1x kort [/list:u:b0d896d9a0] Dus best veel![/quote:b0d896d9a0] hmpf, is dat geen AMI bios wat je daar hebt??? http://www.compguystechweb.com/troubleshooting/bios/ami_errors.html lijkt erop dat je grafisch kaart gefokt is? Zit hij er ECHT wel goed in?
Link naar reactie
2 x kort = standaard 8 = [b:2e5cb522a7]FOUT[/b:2e5cb522a7] [color=red:2e5cb522a7]fout bij het lezen of schrijven van het schermgeheugen.[/color:2e5cb522a7] [b:2e5cb522a7]DIAGNOSE[/b:2e5cb522a7] [color=red:2e5cb522a7]Mogelijk is de grafische kaart defect of zit hij niet goed in het insteekslot[/color:2e5cb522a7]
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...