Ga naar inhoud

overklokken van amd thunderbird


Aanbevolen berichten

ik ben van plan mijn processor te overklokken of eigelijk heb ik dit al geprobeerd. dit is dus nog niet gelukt :cry: . wat heb ik gedaan: ik ben eerst een beetje gaan kijken op internet hoe je moet overklokken, hierbij heb ik ook naar de site van BA gekeken die ik ook bij google vond :P . ik heb ook mijn boekje van het moederbord gelezen en daar moest ik 1 dingetje aanpassen zodat ik de fps in de bios kan aanpassen. hij stond namelijk op jumper mode en die heb ik gezet op jumper free. nadat ik dit had gedaan starte hij niet meer op, helemaal niks geen beeld en de computer deed ook niks, alles draaiden wel natuurlijk, maar dat was dan ook alles. ik dacht dat dit kwam omdat mijn processor was gelockt. dus ik haal die processor eruit en dan moet ik de puntjes van L1 met elkaar verbinden met een potlood, klopt toch? maar het lijkt toch echt dat die puntjes allang overbrugt zijn. ik wil wel een foto hier neer zetten, alleen kan dat dus niet :-? :roll: weet iemand wat ik fout doe? alvast bedankt, Jarl edit: ik heb dus een amd thunderbird 1400 mhz en mijn moederbord een asus A7M266
Link naar reactie
[quote:dc39cbfde9="BA"]Bij die 1400 heb je idd een grote kans dat de bruggen al verbonden zijn. Kan je via jumpers niet je MP instellen dan? Probeer dat dan eens. Wel raar dat jumperfree het niet doet, al CMOS clear geprobeerd als je hem op jf zet?[/quote:dc39cbfde9]hoe bedoel je, via jumpers? :oops: volgens mij moet ik hem eerst op jumper free zetten en kan ik hem dan pas aanpassen in de bios: zowel de MP als de fsb. en CMOS clear??? :oops: er staat wel senior onder mijn naam, maar........ :oops:
Link naar reactie
CMOS clear=BIOS reset, kan met een jumpertje op het moederbord. Moet je eff verzetten, na een sec of 10 weer trug zetten. Dan gaat je BIOS naar alle default instellingen. Als je de FSB en MP kunt veranderen ben je al een stuk verder. Als je een goede core hebt kun je heel ver komen met die CPU. Volgens Sisoft Sandra loopt die van mij gelijk aan ene P4 2ghz (wilmadinges dan). Die van mij loopt nu op 166x8.5=(1414 Mhz :roll: ) Hij liep eerst op 100x14 :P
Link naar reactie
Het zal vast wel in het boekje staan hoor, misschien in een overzichtje van het mobo? Kijk anders of het wel in de online manual op www.asus.com.tw staat. Na een clearCMOS zal hij idd waarschijnlijk wel gewoon opstarten en dan kun je alles gaan veranderen. Een plaatje kun je posten door <img>http://www.plaatjes.org/plaatje.jpg</img> in je post te zetten, waarbij je ipv <>, [] moet gebruiken. (als ik die in het voorbeeld zou zetten denkt phpBB dat ik een plaatje wil laten zien)
Link naar reactie
Misschien kan je hier ook wat mee, overklokken via Jumpers op de A7M266: http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7m266/jumper.htm CMOS clear jumper zit meestal ergens vlak bij je bios batterij, ze zal toch even in je mobo boekje moeten kijken (kan het zelf niet zien, asus download is offline)
Link naar reactie
[quote:317b632646="BA"]Als je die VID jumpers op jumperfree zet, moet je dan de anderen ook niet anders zetten? Die VID jumpers regelen alleen de Vcore volgens mij, of niet?[/quote:317b632646]welke andere? er staat bij mij in het boekje letterlijk NOTE: in JumperFree(tm) mode, all VID 1-4 must be set to [3-4]
Link naar reactie
oke ik heb mischien wat gevonden, maar dat zeggen ze pas later in het boekje :evil: weer uit het boekje gehaald: in Jumperfree mode, all dip switches (DSW-1-DSW-4) must be set to OFF. dit is dus dat eerste plaatje op die site van BA. ik had hem namelijk on on on off staan, want dat is 133. waarom heeft niemand dat gezegt :P nou ga ik dat ff proberen en hopen dat dat het was. ik kom nog wel terug met resultaten als die er zijn :lol:
Link naar reactie
Je moet verschillende voltages verhogen wil je verder komen. Ik heb bijv het voltage op het geheugen met 0.2V verhoogd. CPU is ook 1.85 ipv 1.75. Zorg bij het verhogen van je voltages dat je wel regelmatig (onder het overclocken dan) je temps controleert. EDIT: Ik d8 er net aan dat je een PC 2100 chip en geheugen zit. Deze kan ook aan zijn max zitten aangezien deze voor 133mhz FSB gemaakt zijn.
Link naar reactie
[quote:aa88edf9b6="De Geest Van Oirlo"]Je moet verschillende voltages verhogen wil je verder komen. Ik heb bijv het voltage op het geheugen met 0.2V verhoogd. CPU is ook 1.85 ipv 1.75. Zorg bij het verhogen van je voltages dat je wel regelmatig (onder het overclocken dan) je temps controleert. EDIT: Ik d8 er net aan dat je een PC 2100 chip en geheugen zit. Deze kan ook aan zijn max zitten aangezien deze voor 133mhz FSB gemaakt zijn.[/quote:aa88edf9b6]de voltages moet ik dus eerst bekijken in de bios, wat de standaard voltages zijn en daarna moet ik ze per jumper aanpassen, klopt? maar deze voltages heb ik op CPU default/jumperfree(default) staan en daar [b:aa88edf9b6]moet[/b:aa88edf9b6] ik ze ook op zetten volgens mijn boekje. tenminste als je hem op jumperfree zet moet je hem hier op zetten. dan over dat geheugen, dat is 2x 256mb van 2 verschillende merken :oops: :cry: . zou ik dus als ik een keer tijd heb (nu dus niet) ze apart proberen en als er één van de twee slecht uitkomt die vervangen door een andere. zo duur is geheugen namelijk niet op dit moment
Link naar reactie
Met de AMD 760 chipsets zal je echt geen FSB's halen van 180 MHz oid hoor, dat was 1 van de eerste DDR chipsets. Je mag al blij zijn als je ergens tussen de 140 en 150 Mhz komt. Normaal geheugenvoltage is 2.5V Normaal CPU voltage is 1.75V Volgens je mobomanual moet je die wel op default zetten, maar als je ze verhogen wilt dan kan je dat natuurlijk ook zelf instellen.
Link naar reactie
Dan kan het idd ook aan je mem liggen jah. Wat voor merken zijn het?? Op de meeste mobo's kun je het voltage in de BIOS aanpassen. Als het via jumpers moet moet je goed opletten dat je het niet te ver ophoogd. Anders heb je dadelijk een dode CPU. (al zal dat niet snel voorkomen maar toch, een gewaarschuwd iemand telt voor 2 :P ) BA, je was me weer net voor :lol:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...