Ga naar inhoud

Problemen ASUS P4G8X de Luxe en Radeon 9700


Aanbevolen berichten

Zijn er problemen bekend met de combinatie ASUS P4G8X de Luxe en een RADEON 9700? Regelmatig heeft een vriend van mij last van een "bevriezend beeld" Er is niet echt een pijl op te trekken wanneer, soms direct na opstarten en dan weer na een reboot geen enkel probleem. Alle sugggesties natuurlijk welkom maar heeft iemand anders misschien soortgelijke ervaringen gehad/van gehoord/gelezen?
Link naar reactie
Post eens wat meer: Temps, voeding, voltages, windows + drivers versies. Het kan zijn dat je pc te heet wordt (als ie direct na het opstarten bevriest wordt dat onwaarschijnlijk, maar je weet maar nooit). Je voeding kan te zwak zijn of onstabiel zijn. Er kunnen bekende problemen met je misschien al wat oudere drivers zijn. Edit: je hebt ze eral staan, antwoorden duurde lang.
Link naar reactie
[quote:f4a9e64c5b="The Avenger"]Post eens wat meer: Temps, voeding, voltages, windows + drivers versies. Het kan zijn dat je pc te heet wordt (als ie direct na het opstarten bevriest wordt dat onwaarschijnlijk, maar je weet maar nooit). Je voeding kan te zwak zijn of onstabiel zijn. Er kunnen bekende problemen met je misschien al wat oudere drivers zijn. Edit: je hebt ze eral staan, antwoorden duurde lang.[/quote:f4a9e64c5b] je hebt gelijk; zit nu dus thuis eraan te denken en open een topic; ga naar hem toe en zal eea alsnog posten :oops: mensen die alsnog suggesties hebben welkom hoor :wink:
Link naar reactie
Schakel eens terug van AGP 8X naar 4x, dat werkt ook niet altijd even lekker. Zorg dat het PCI slot onder je VGA kaart leeg is. Zet in de bios of via een tooltje Fast Writes, en AGP sidebanding uit. Geheugentiming kan ook, is te testen met memtest86 (zie faq) Temps zijn in orde. Voltagages kan je even nakijken, let dan vooral op de 3.3V, die is belangrijk voor je videokaart. Verder kan je nog in de bios proberen om je AGP voltage iets hoger te zetten, naar 1.6V nijvoorbeeld. Drivers kunnen ook problemen geven, probeer ieg de nieuwste, Catalyst 3.2 www.ati.com
Link naar reactie
[quote:53d51ddd01="Ochem@n"]Zijn er problemen bekend met de combinatie ASUS P4G8X de Luxe en een RADEON 9700? Regelmatig heeft [size=18:53d51ddd01]een vriend van mij [/size:53d51ddd01]last van een "bevriezend beeld" Er is niet echt een pijl op te trekken wanneer, soms direct na opstarten en dan weer na een reboot geen enkel probleem. Alle sugggesties natuurlijk welkom maar heeft iemand anders misschien soortgelijke ervaringen gehad/van gehoord/gelezen?[/quote:53d51ddd01] Volgens mij heeft Ochem@n het hier over zijn vriend dus zelf zal hij het probleem niet ondervinden. Hij vraagt alleen of iemand anders dit probleem ook ervaren heeft. :wink:
Link naar reactie
  • 3 weken later...
[quote:c9c69c6206="Ochem@n"]mmm, dan alsnog wat specs over de voeding: Enermax EG301AX = 300 watt is dit voldoende voor genoemde combi?[/quote:c9c69c6206] Is wat weinig voor een P4 + Radeon 9700. Enermarx voedingen zijn wel redelijk maar het wattage is gewoon behoorlijk kiele voor zo'n systeem in vol ornaat.
Link naar reactie
Yep, maar dan zou je er bijvoorbeeld alleen in games last van moeten hebben. Overigens zou een 300W gewoon moeten voldoen als je geen gekke dingen doet, en geen 4 HDD's gebruikt oid. Er zijn zelfs mensen die een R9700 met een 235W voeding gebruiken. En nu ik er zo eens over nadenk, er zijn idd problemen met de Asus P4G8X: http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=&threadid=33677429&highlight=Asus+P4G8X http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=&threadid=33674833&highlight=Asus+P4G8X Daar staan wel wat nuttige tips in. Bij een helehoop schijnt Fast Writes uitzetten al te helpen.
Link naar reactie
na al jullie tips de volgende wzh uitgevoerd: #BIOS update naar 1004 (was 1003) #in bios MEM-spanning naar 2.6 volt verhoogd (stond op 2.5) #vooralsnog op AGP 8x laten staan #heb Win XP prof. maar opnieuw geinstalleerd; nu in NTFS #laatste Catalyst-drivers gebruikt (versie 3.2)(was 3.0) #fast writes uitgezet #voeding nog even gehandhaafd syteem heeft nog niet een keertje vastgestaan tot nu toe (afkloppen) vriend is een weekje op vakantie dus kan ik die pc uitgebreid op de pijnbank leggen, tot zover bedankt voor het meedenken :D mocht er wat zijn dan horen jullie dat
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...