Ga naar inhoud

Geluid van moederbord of van soundblaster live


Aanbevolen berichten

Zelf heb ik één vervelende ervaring gehad met onboard-sound. Ik heb op mijn systeem twee netwerkkaarten, een voor de kabel en een voor het lokale netwerk, en had destijds voortdurend een IRQ-conflict met de netwerkkaart en onboard-sound. Gevolg alsmaar uitval van de internetverbinding. Moest steeds opnieuw opstarten om weer verbinding te krijgen. Na plaatsing van een soundkaartje en in de BIOS uitschakelen van de onboard-sound was dat probleem over. Jan de Boer
Link naar reactie
Helemaal mee eens, hveene. Zelfs die surround setjes lijken mij niet je van het. Plastic troep. En je moet de mensen maar eens de kost geven die een high-end audio systeem kopen en dan op de speakers besparen. Nog zoiets... Gebruik zelf ook onboard geluid en labtec speakertjes, ben er tevreden mee, tenzij ik headphone gebruik. (ruis)
Link naar reactie
Jajajaja, J de Boer. Dat was hier voorheen de regel. heb zeer goede installatie hier staan en had de boel ook daarop aangesloten. Probleem is dat die zuilluidsprekers een te groot "volume" hebben en dus doordreunen. Da's errug lastig in een rijtjeshuis uit 1915. Die labtec spkrtjes dreunen niet zo door maar geven toch een acceptabel geluid. Vandaar. Ben het verder helemaal met je eens :D
Link naar reactie
Nu zie ik hier allemaal stukken dat een onboard soundcard bijna even goed is als een PCI soundkaartje, maar volgens mij zit er degelijk verschil in. Ik heb een kabel lopen van ongeveer 15 meter naar m'n stereo, en als ik 'm op m'n oboard zet, heb ik extreem veel ruis. Op m'n PCI kaartje niet. Dus, Zo'n kaartje kan veel meer vermogen produceren dan een onboard. Als je de speakers bij je pc hebt, hoor je dat haast niet (max. kabellengte = 1m).
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Laatst heb ik een nieuwe pc aangeschafd met a7n8x mobo en onboard geluid realtek ALC650 chip. Het geluid is goed bij de meeste spellen en muziek behalve bij UnrealTournament, daar is het dan ook 10x niks (krijg een enorme ruis). Ik heb nog geprobeert om een 5.1 boxen aan te sluiten die ondersteund zouden worden door de chip, maar dat werkte niet. Alleen een paar boxen gaven geluid. Het zou dus kunnen dat de chip defect is. :-? Nu schaf ik maar een geluidskaart aan die wel goed werkt want ik ben dus absoluut niet tevreden over het onboard geluid! btw) het a7n8x deluxe moederbord komt heel goed uit de testen met de Soundstorm chipset, misschien is die het wel waard om te gebruiken :wink:
Link naar reactie
Ja, heb zelf nu ook een redelijke geluidskaart onboard, die soundstorm, op a7n8x mobo, maar heb echt ouwe boxjes van creative, de fps1000, subwoofer en 4 spakers van 2 a 3 watt, al 2 jaar oud, is het nou aan te raden om nieuwe set te kopen, die 5.1 van creative bijvoorbeeld, denk wel dat je dan veel verschil merkt toch?
Link naar reactie
Ik heb een beetje dezelfde vraag: Onlangs heb ik een nieuw moederbord gekocht, een Epox 8RDA+, wat ik nog niet heb ingebouwd. Daarop zou het zogenaamde "Soundstorm" zitten. Ik heb ook nog een Soundblaster 128 (geen "Live" of "Gold",...), zou ik deze nog overbouwen of is er echt geen twijfel dat het on-board geluid veel beter is?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...