Ga naar inhoud

Crashende compu


Aanbevolen berichten

Ik heb nu de volgende IRQ's: (ISA) 0 Systeemtimer (ISA) 1 Standaardtoetsenbord (101/102 toetsen) of blabla (ISA) 3 Communicatiepoort (COM2) (ISA) 4 Communicatiepoort (COM1) (ISA) 6 Standaarddiskettestationcontroller (ISA) 8 Systeem-CMOS/Real-timeklok (ISA) 9 Systeem dat voldoet aan Microsoft ACPI (ISA) 13 Numerieke-gegevensprocessor (ISA) 14 Primair IDE-kanaal (ISA) 15 Secundair IDE-kanaal (PCI) 5 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller (PCI) 5 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller (PCI) 10 Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #6 (PCI) 11 Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #5 (PCI) 12 Creative Audio PCI (ES1371, ES1373) (WDM) (PCI) 12 Nvidia GeForce 4 Ti 4200 Moet ik wat veranderen in de bios?
Link naar reactie
  • Reacties 108
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Mijn broer zit alleen maar te internetten en af en toe een spelletje. Het zou kunnen dat ik iets heb veranderd in de bios, maar ik zou echt niet meer weten wat. Ik verander zo weinig mogelijk. En waarom zou ik iets veranderen als het goed loopt. Ik ben geen overclocker ofzo. Ik heb wel een Trojan Horse op de computer gehad, maar als die is er wel weer af. Daarna begonnen de problemen. Ik had toen een geïnfecteerde file uit de windowsmap verwijderd. Een tijdje merkte ik niks daarvan. Maar na een paar weken begonnen de crashes. Ik dacht eerst dat dat door het ontbrekende bestand kwam, dus heb ik de computer opnieuw geïnstalleerd, wat niet hielp. (beetje dom dat ik dit nu pas bedenk)
Link naar reactie
De Audigy vindt het vaak niet leuk op een gesharde IRQ. In het BIOS hoor je de IRQ's toe te kunnen wijzen, maar waar dat zit is bij elk BIOS anders. dat is een kwestie van de manual er even bijpakken. Met schuiven van de kaarten krijg je idd ook andere IRQ's omdat een IRQ bij een bepaald PCI slot hoort. Zoek dus evne de manual op, desnoods op internet en geef de Audigy een vrije IRQ. Je kunt een IRQ vrijmaken door bijvoorbeeld porten en onboard zaken die je niet gebruikt uit te schakelen.
Link naar reactie
Nou erg bedankt voor de geen hulp he wizardje :wink: had ik erg veel aan. (Ik was ook nog zo dom er serieus op in te gaan) Maar nu weer ff ontopic: Ik zal binnenkort wel eens kijken of het wat uitmaakt als ik de geluidskaart er uithaal. Dan zou ik als het goed is geen IRQ conflicten meer moeten hebben. Het is btw (helaas :cry: ) geen Audigy maar een Creative Audio PCI 128 ofzo. Zoveel onboard zaken heb ik niet. Onboard Sound staat al uitgeschakeld en verder zou ik alleen seriele poorten kunnen uitschakelen, als dat al mogelijk is.
Link naar reactie
Ik kan Windows ME nog proberen, maar dat zie ik niet als een verbetering van XP. De temps van mijn computer zijn goed en hij crasht bijna nooit als ik zit te gamen. MOHAA sprong er een aantal keer uit, maar nu ik Spearhead heb, doet ie het wel goed. Warcraft III is ook een paar keer vastgelopen, maar dat lijkt meer door een bug in een map te komen, omdat ie op hetzelfde punt vastliep. Leuke woonplaats btw. :wink:
Link naar reactie
het valt me op in deze topic dat werkelijk niemand het antwoord geeft hoe je nou die IRQ's kan veranderen, ik zit er zelf ook mee, zie [url=http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=80122]mijn topic[/url]. Ander OS, kaarten eruittrekken, "dan moet je gewooon naar je BIOS gaan", nee, die jongen (en ik) wil gewoon weten hoe je die dingen aanpast. Of heb ik het verkeerd gezien. grtZ Marcel.
Link naar reactie
:lol: Goed gezegd! "Hans" komt morgen op bezoek dus ik hoop dat hij nog wat kan vinden. Overigens doet ie het goed, de tijd die ik aan internetten of msn'n heb besteed liep ie niet vast. Er is nog een vaag ding. Als ik de computer op de screensaver laat staan, is ie na ongeveer 20 minuten vastgelopen. Dat zou ook het punt moeten zijn waarop het beeldscherm in standby gaat. Ik heb die optie nu uitgezet, maar nog niet gekeken of het wat uitmaakt.
Link naar reactie
[quote:be866c723e="The Curse"][quote:be866c723e="ProblemPc"]Zeg Marcel kun je dan even globaal uitleggen wat dat RTFM inhoudt. [/quote:be866c723e]Ik hoop dat jij als Senior een grapje maakt. RTFM is: Read The F**** Manual.[/quote:be866c723e] Ik ben geen senior. Niet qua postcount en niet qua leeftijd ;) Leef jij met een negatieve insteek? :P Het is hoe je het opvat. RTFM is namelijk ook Read The Friendly Manpage/Manual De iets minder nette versie is idd waar jij op doelt. Ik bedoel idd dat je de Friendly Manual even moet lezen. Ieder BIOS is namelijk anders en ik kan niet voor jou zeggen hoe je IRQ's in het BIOS veranderd. Wil je meer weten over het hele verhaal rondom IRQ's koop dan de C'T van december. Kleine tip: staat APIC enabled in je BIOS??
Link naar reactie
Hij doet het nu goed, zolang ik mijn beeldscherm maar niet in standby laat gaan, crasht ie niet op de screensaver. Ik ben blij dat ie het nu weer normaal doet, dus blijf ik er verder maar vanaf. :roll: De gouden tip schijnt toch wel van "Hans" te zijn gekomen, ook al ben ik daar niet zeker van. Hij had me (niet via dit forum) aangeraden om Plug and Play aware OS uit te zetten. En ik kan APIC niet vinden in het boekje, er staat alleen maar ACPI, wat je misschien wel bedoelt. :-? Aan de bijschriften in het boekje te zien staat het hoogstwaarschijnlijk wel uit, maar dat zal ik nog wel ff checken. "Hans" kon van mijn PnP PCI configuratie ook niet echt kaas maken.
Link naar reactie
[quote:d18bd5314a="Marcel de Reus"][quote:d18bd5314a="The Curse"][quote:d18bd5314a="ProblemPc"]Zeg Marcel kun je dan even globaal uitleggen wat dat RTFM inhoudt. [/quote:d18bd5314a]Ik hoop dat jij als Senior een grapje maakt. RTFM is: Read The F**** Manual.[/quote:d18bd5314a]Ik ben geen senior. Niet qua postcount en niet qua leeftijd ;)Wil je meer weten over het hele verhaal rondom IRQ's koop dan de C'T van december. Kleine tip: staat APIC enabled in je BIOS??[/quote:d18bd5314a]Volgens mij citeerde ik toch heel duidelijk ProblemPC met zijn vraag over RTFM, maar goed, leuk dat jij toch reageert! In die C'T ben ik idd geïnteresseerd en in het BIOS staat ACPI ook bij mij enabled. Ik ga er morgen mee spelen. senks :-) BTW robertstam, gefeliciteerd met het oplossen van je probleem.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...