Ga naar inhoud

Crashende compu


Aanbevolen berichten

Mijn computer blijft maar crashen. Ik heb er al iets van een maand last van en heb mijn computer dan uiteindelijk maar opnieuw geinstalleerd in de hoop van de problemen af te zijn. Net toen WindowsXP erop stond en ik bezig was om de internetverbinding in te stellen kwam het oude probleem weer boven en bevroor het beeld, waarna je niks meer kunt doen. Het gekke is dat de computer alleen crasht op programma´s als Word, Internet Explorer, bureaublad, screensaver, MSN en combinaties hiervan. Spellen crashen niet. Ik heb ook memtest gedaan, het een uurtje laten runnen maar ik wist nou niet echt wat ie aan het doen was. Hij had btw nog geen errors gevonden. Iemand enig idee waar het aan kan liggen??? BVD, Robert
Link naar reactie
  • Reacties 108
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Getting more and more pissed. Bijna mijn antwoord af, crasht dat kutding weer. Hier nog een keer dan. Amd Athlon TB 1333 MHZ op een Shuttle AK12A mobo met 256 mb Sd-ram (waarschijnlijk OEM) Maxtor 20 GB 5400 rpm Asus V8420 128 mb 40.72 Creative SB 128 LiteOn 52x cd-rom LiteOn standaard 17" beeldscherm En niet te vergeten een prachtige floppydrive Deze computer heb ik sinds september 2001 besteld bij Microdirect (had mijn vader goede ervaringen mee, was een klant van hem geweest) en in elkaar gezet door IPC. Na de installatie van winxp pro lange tijd geen last van problemen gehad tot ik denk dit probleem kwam. Tot dan was windows heel stabiel. De computer liep al vast bij het instellen van de internetverbinding, verder stond er nog niks op, zelfs geen drivers voor de videokaart o.i.d. alleen de M$ rotzooi. Dus ook geen MSN versies.
Link naar reactie
Er staat niks van hardwareconflicten. Er zijn wel een paar IRQ geshared: (PCI) 5 Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM) (PCI) 5 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller (PCI) 5 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller (PCI) 10 Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #2 (PCI) 10 VIA AC'97 Audio Controller (WDM) De rest heeft allemaal een andere IRQ, alleen 2 en 7 zijn niet toegewezen.
Link naar reactie
Je zegt dat ie het een hele tijd goed heeft gedaan : Toen de problemen begonnen, heb je wat in je BIOS gewijzigd, hardware toegevoegd zoals ethernet kaart ? Zo nee, dan uitgaande van je Info heb je instabiele windows. dan een remedie : teruggaan met herstelpunten en als dat niet kan ja, het paardemiddel : Clean install (format c:)
Link naar reactie
Helaas heb ik het paardemiddel al gebruikt en staat WinXP er net weer op en crashte ie meteen al. Ik kan me niet herinneren dat ik wat heb zitten veranderen in de bios en de laatste keer dat mijn kast is open gegaan was in de zomervakantie, terwijl de problemen pas veel later begonnen. Welke IRQ zou ik dan moeten veranderen? (ik heb Mxstream ja)
Link naar reactie
IRQ's kun je in de bios toewijzen. Dan zou je moeten kijken bij 'advanced chipset features' en op een gegeven moment iets vinden als dit: IRQ 3 Assigned to ... IRQ 4.... enz. Hier kun je je IRQ's toewijzen naar waar je het wilt. Ik vind het maar erg complex :-? maar het is wel mogelijk. Ik vind het raar dat je ineens onverwachte problemen krijgt. Waarschijnlijk zal dit idd dus aan het prachtig stabiel(zoals je merkt ;) ) besturingsysteem liggen ;) Gr, RuuD
Link naar reactie
is je sound onboard? zo ja probeer dat eens uit te schakkelen zodat je daar weer een irq vrij hebt en dus niet geshard staat met je ethernetcard. weet je in iedergeval of het aan je irq licht. Als dat zo is kan je ook met je kaarten spellen dus gewoon in een ander slot doen krijgt hij ook vaak een ander irq address. is het proberen waard denk.
Link naar reactie
Ik heb er wel last van tijdens internetten, tijdens het typen van een berichtje hier bijvoorbeeld, maar niet als ik een of andere game doe. Vanmiddag weer Warcraft 3 gedaan, geen problemen, maar als ik even zit te internetten kan ie binnen 2 minuten vast lopen. Ik heb mijn onboard sound uitgeschakeld, nog steeds loopt ie vast en in mijn bios kan ik op een paar irq's niks toewijzen. I.i.g ik kan het niet vinden en ook in het boekje van het mobo staat het niet. Ik zal wel wat gaan schuiven met de kaartjes en kijken of dat helpt.
Link naar reactie
Ik heb vanmorgen de twee netwerkkaarten en de geluidskaart eruit gehaald en de computer opgestart. Hij liep nog steeds vast. Daarna de videokaart vervangen voor een oude TNT 2 M64 AGP. Ook hier liep ie vast. Ik heb ook in de bios gekeken naar het toewijzen van IRQ's maar vind dat erg vaag. Ik ga dan naar PnP/PCI Configurations en dan kan ik bij Resources Controlled by kiezen uit Auto (ESCD) en Manual. Hij staat bij mij op Auto. Als ik Manual kies, kan ik zelf de IRQ's instellen er staat dan: IRQ-3 assigned to > waarna ik kan kiezen uit PCI/ISA PnP of Legacy ISA IRQ-4 etc. Ook staat er nog iets van Assign IRQ for VGA waar je enabled of disabled kunt instellen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...