Ga naar inhoud

Slechte kwaliteit componenten gebruikt in verscheidene PCB's


Aanbevolen berichten

Als een blad doorwil gaan voor computertijdschrift moet je juist diep ingaan op de stof en niet een blad vullen met onzin als een Vuiks of redactioneel geboer deze pagina's zouden voor bijvoorbeeld voor een onderwerp als dit gebruikt kunnen worden. wel is het zo dat blanden van een nivo als Computertotaal en computeridee voor de echte beginner heel goed bruikbaar zijn alleen na een jaar of twee begint het verhaal weer opnieuw dus je zal maar lid zijn wordt je er uiteindelijk niet wijzer van. Of je moet kikken op een stest van een 20" tft de lezers van dergelijke bladen rennen dan ook na een test gelijk naar de winkel. Ik bedoel, testen is leuk als je wat zinnigs test niet wat een top 10 of zo wat interreseerd een normaal mens nu wie de snelste is als je wilt kun je altijd de snelste computer kopen het is gewoon een kwestie van geld.. een blad hoort te informeren dus moet je dat ook doen en dan kun je niet ver genoeg gaan snap je het niet stop je gewoon waar je de weg kwijt raakt...... kan de rest verder lezen bereik je toch veel mensen
Link naar reactie
Ik kan hier verder weinig op zeggen. De lezer moet zelf beslissen wat hij of zij van de inhoud vindt. Opzich ga ik graag in discussie aan de hand van een door mij geschreven artikel zoals die van dat Aopen AX4B buizen moederbord. Wellicht dat je op die manier de aanvulling kunt krijgen die je zoekt. Normaal gesproken houd ik mij alleen maar bezig met 3D hardware en bemoei ik me niet met andere zaken. Als jij vindt dat daar verbetering noodzakelijk is dan hoor ik graag van je wat je mist. Een artikel over Elco's zie ik persoonlijk niet zitten in een Computer magazine. Daarover is genoeg informatie te krijgen op internet als je echt het naatje van de kous wilt weten. Zorg dan wel dat je info weg haalt bij Elna, Siemens of BCComponents ;) Voor moederbord en CPU testen moet je je richten tot Egslim.
Link naar reactie
[quote:59e9b32091="Long John"]Als een blad doorwil gaan voor computertijdschrift moet je juist diep ingaan op de stof en niet een blad vullen met onzin als een Vuiks of redactioneel geboer deze pagina's zouden voor bijvoorbeeld voor een onderwerp als dit gebruikt kunnen worden.[/quote:59e9b32091] Maar daar was juist geen tijd, (kennis) en geen middelen voor. Je kan wel zeggen dat pagina's niet moeten worden gevult met onzin, maar dat is ook een mening. Zie de discussie over de 'hergebruik' pagina in de C'Idee. Ik ben het met je eens maar een hele berg andere lezers blijkbaar niet ;) [quote:59e9b32091="Long John"] wel is het zo dat blanden van een nivo als Computertotaal en computeridee voor de echte beginner heel goed bruikbaar zijn alleen na een jaar of twee begint het verhaal weer opnieuw dus je zal maar lid zijn wordt je er uiteindelijk niet wijzer van. Of je moet kikken op een stest van een 20" tft de lezers van dergelijke bladen rennen dan ook na een test gelijk naar de winkel.[/quote:59e9b32091] Hiermee wil je suggeren dat lezers van bladen van een ander (hoger?) niveau als de C!T ook erg veel geld hebben en ook meteen alle 'best geteste' producten kopen? Beetje onzin heh. Ik vind tests in (alle niveau's) computerbladen juist erg nuttig om je te helpen kiezen, als je iets aan wil schaffen. Feit is dan ook dat je inderdaad naar getalletjes kijkt..[/quote] [quote:59e9b32091="Long John"] Ik bedoel, testen is leuk als je wat zinnigs test niet wat een top 10 of zo wat interreseerd een normaal mens nu wie de snelste is als je wilt kun je altijd de snelste computer kopen het is gewoon een kwestie van geld...[/quote:59e9b32091] Even terugkomen op het bovenstaande. Een normaal mens wat bijvoorbeeld een nieuwe pc/monitor/brander etc. aan wil schaffen interesseerd het juist WEL wat de snelste, en vooral wat de best geteste, is. Dan is er in een top 10 vaak ook nog een prijs kwaliteitsvergelijking gemaakt dus daar kan je je keuze ook op basseren. Geef toe, getalletjes ZIJN gewoon leuk, en iedere (fanatieke) computergebruiker wil -eigenlijk- toch wel de snelste pc van het gezin/de straat/de buurt hebben, het mag (meestal) alleen niet teveel kosten ;) In ieder geval: tests en top 10's zijn erg nuttig. [quote:59e9b32091="Long John"] een blad hoort te informeren dus moet je dat ook doen en dan kun je niet ver genoeg gaan snap je het niet stop je gewoon waar je de weg kwijt raakt...... kan de rest verder lezen bereik je toch veel mensen[/quote:59e9b32091] Je bedoelt: controleer de kwaliteit van de componenten dan een beetje? Daar schiet je nog minder mee op dan het achterwege laten, denk ik. Wat heeft een lezer nou aan informatie als "volgens ons heeft merk X welk iets betere condensators gebruikt dan merk Y, maar we hebben er eigenlijk geen harde bewijzen voor." Of, "dit moederbord komt aan bijna alle kanten te kort maar heeft wel een goede spanningsverdeler." Over die laatste valt natuurlijk nog te discussieren ;)
Link naar reactie
[quote:e5a4d3f0b7="Long John"]Als een blad doorwil gaan voor computertijdschrift moet je juist diep ingaan op de stof en niet een blad vullen met onzin als een Vuiks of redactioneel geboer deze pagina's zouden voor bijvoorbeeld voor een onderwerp als dit gebruikt kunnen worden.[/quote:e5a4d3f0b7] Behalve dan dat het merendeel van de lezers geen moer geeft om de details. Ze hebben liever een oppervlakkig overzicht. [quote:e5a4d3f0b7]wel is het zo dat blanden van een nivo als Computertotaal en computeridee voor de echte beginner heel goed bruikbaar zijn alleen na een jaar of twee begint het verhaal weer opnieuw dus je zal maar lid zijn wordt je er uiteindelijk niet wijzer van. Of je moet kikken op een stest van een 20" tft de lezers van dergelijke bladen rennen dan ook na een test gelijk naar de winkel.[/quote:e5a4d3f0b7] Aangezien C!T een totale maandelijkse oplage heeft van 230.000 kan ik me niet voorstellen dat al die mensen over twee jaar zullen doorstromen naar de "hoog niveau" bladen. Wat betreft de tests, sommige mensen lezen die alleen voor de lol, anderen herinneren zich misschien een paar maanden later dat zoiets erin stond en gebruiken het dan als leidraad. [quote:e5a4d3f0b7]Ik bedoel, testen is leuk als je wat zinnigs test niet wat een top 10 of zo wat interreseerd een normaal mens nu wie de snelste is als je wilt kun je altijd de snelste computer kopen het is gewoon een kwestie van geld..[/quote:e5a4d3f0b7] Met genoemde oplage en lezersonderzoeken zullen er toch veel mensen zijn die de verhalen lezen, anders waren ze al gestopt. [quote:e5a4d3f0b7]een blad hoort te informeren dus moet je dat ook doen en dan kun je niet ver genoeg gaan snap je het niet stop je gewoon waar je de weg kwijt raakt...... kan de rest verder lezen bereik je toch veel mensen[/quote:e5a4d3f0b7] Dit werkt niet, dat soort verhalen leest niet prettig. Dan kun je het ingewikkelde deel beter op de site plaatsen. Kun je ook direct het aantal hits tellen.
Link naar reactie
Het was niet neerbuigend bedoeld! Hoe je het ook went of keert een blad als Computertotaal voorziet natuurlijk ik een behoefte. Nu weet ik even niet of als je lid bent van het HCC je ook het blad automatisch krijgt maar dat zou dan wel de oplage een beetje vertekeken. Hoe groot of klein een oplage is veranderd niets aan mijn (peroonlijke mening) Ik lees bijvoorbeel ook vh NT magazine wat een heel kleine oplage heeft maar wel vol staat met diepgaande informatie. Heel toevallig zat ik giesteren een Computertataal van mei dit jaar te lezen. de eerste 20 pagina's alleen reclame (persberichten en ads) daarna een artikel of I-mod wat wordt (altijd gedacht dat het een telefoon was) test over cdr's Zijn zo weinig cd's getest dat je er niet veel aan heb de meest verkochte goedkope merken kom je niet tegen (bijvoorbeeld de ARITA bv) Moet zeggen een wel een goed atrikel over foto's bewerken met psp want het lijkt me niet dat de gemmidelde leger een exemplaar van PhotoShop heeft liggen (legaal dan) de rest van het blad weer verder gevuld met reclame en microsoft propaganda. Het valt me al jaren op dat Microsoft niet veel negtive dingen over zich heen krijgt, dit in tegenstelling tot veel andere bladen (die hebben wel wat minder advertenties van MS) Van mij mag er in een blad staan wat ze er in willen zetten maar dat neemt niet weg dat er gewoon in bepaalde bladen er vaak hetzelfde in een ander jasje staat. Het mag een feit zijn dat veel mensen geintereseerd zijn in een Top 10 mensen zijn nu eenmaal gek op lijstjes maar neem dan alleen bedrijven in een test mee die landelijk verkopen dan hefft het echt nut. of doe een test zoals een blad vroeger deed "undercover" aankopen en dan elke maand een of twee keer in een andere stad kan nog spannend zijn ook en iedereen komt dan ook vroeg of laat zijn favorite zaak tegen. denk hier maar de discussie te sluiten want echt ontopic zijn we niet meer al kan ik wel danzij goede componenten (mijn nieuwe toetsenbord) dit tikken. enne Egslim dit is/was niet peroonlijk bedoeld hoor!!!
Link naar reactie
Ben ik ook zeker met je eens! Ik zal het eens volgen en kijken of er een degelijk artikel in een van de bladen opduikt en dan pas weer een commentaar geven. Ook zit ik nog wel eens te wachten op een test van diversen (verleng) kabels daar heb je ook heel veel echt slechte spullen tussen (neem bijvoorbeeld de doorlus kabels voor Mpg decoders) en de verlengkabels voor monitoren. Ik denk dat daar ook best eens een leuk stukje over kan worden gemaakt.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...