Ga naar inhoud

AXP 2400+ Topic


Aanbevolen berichten

Vandaag mijn 2400+ binnen gehad en meteen ingebouwd :D Eindelijk mijn nieuwe Alpha koelblok + YS-Tech fan erop, maakt minder lawaai dan de Zalmann 60mm. Ik heb nog niet overgeclockt. Mijn temps vielen meteen erg goed uit! Idle 34 Stressed 36,5 (met af en toe een seconde 37 of 36 graden) :D [img:f7637434d0]http://home.quicknet.nl/qn/prive/jch.kruiver//axp2[/img:f7637434d0] Hier alvast even een benchmark die ik ook mooi uit vond komen: [img:f7637434d0]http://home.quicknet.nl/qn/prive/jch.kruiver//axp1[/img:f7637434d0] Meer volgt nog!
Link naar reactie
  • Reacties 188
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Hier nog de multimedia benchmark: [img:9c8af8c06c]http://home.quicknet.nl/qn/prive/jch.kruiver//axp3[/img:9c8af8c06c] Het is wel logisch dat een P4 2.66 'm voorbij gaat met SSE2 :cry: Maar zelfs de P4 2.4 met SSE2 gaat 'ie nog net voorbij :) Met Integers steekt de AXP2400+ wel overal iets bovenuit, de balkjes zijn lekker overdreven 8)
Link naar reactie
[quote:ca5056484d="diniz"][quote:ca5056484d="S0epkip"]Hier nog de multimedia benchmark: Het is wel logisch dat een P4 2.66 'm voorbij gaat met SSE2 :cry: [/quote:ca5056484d] Had ik eigenlijk ook wel gedacht, maar dat betekent dat de xp 2600+ een zware concurrent is.[/quote:ca5056484d] Denk er ook aan dat Sandra weinig nut heeft voor real world prestaties.
Link naar reactie
Bij mij werkte mijn unlock ook prima. S0epkip hoe kom je aan zulke lage temps man?? En hoe is hte geluid. Ik zit met die YStech fan met toch nog aardig wat geluid en temps van 55idle en 62stressed en een castemp van ongeveer 30 graden. Er zat wel wat stof in mijn heatsink :roll: , maar ik had geen zin om hem er helemaal af te halen. Dan moet mijn hele mobo er weer uit :evil:
Link naar reactie
Volgens mij test Eynstein inderdaad altijd de CPU of de unlock werkt. Mijn Eynstein Unlock AXP 2200+ werkt ook prima. ik zou nog even wat proberen en als het echt niet werkt even eem mailte uit doen naar Eynstein. ik ben erg benieuwd tot hoever je deze AXP2400+ kan OCen. de cooling is prima namelijk :)
Link naar reactie
[quote:d164a6f64d="diniz"]Het zijn natuurlijk tere zilverbaantjes, wordt natuurlijk zo snel mogelijk uitgevoerd, dan kan er wel eens wat mis gaan.[/quote:d164a6f64d] Maar ze testen het toch? Dan weten ze toch gelijk als het mis is gegaan? Volgens mij testen ze altijd ff voordat ze het afdekken met dat rode spul.
Link naar reactie
Nou, ik weet het niet hoor :-? Ik vond het ding er al zo uit zien alsof er nix mee gedaan was. Heb 'm nog onder de microscoop gelegt, en toen zag ik wel verschil tussen de baantjes, maar echte 'verbindingen' niet eigenlijk. Jos zei 2 of 3 dagen geleden ook nog dat ze: de unlocked nog niet op voorraad hadden, maar dat ik me daar geen zorgen om moest maken. Ik kan testen wat ik wil, maar het werkt gewoon niet. Ik kan de MP wel op 15x zetten ipv op AUTO, maar daar houdt het ook op. Als ik op 14x zet, dan boot mijn systeem niet. Laat ik me kist dan even uitstaan (voeding uit) dan boot hij met 15x MP. Dat lijkt me toch minstens vreemd, onderklokken zou het toch gewoon moeten doen. "Watching dog timer" on/off helpt ook niet.
Link naar reactie
Ik zou eens heel goed kijken hoe de weerstand jou temperatuur meet! Het komt wel heel erg laag over. Ik gebruik zelf een Supermicro board dat de diode in de Athlon uitleest en kom dan eigenlijk nooi veel lager dan tussen de 44 en 50 graden uit als het beestje slaapt. De meeste moederborden (in elk geval van MSI en ASUS) gebruiken een weestand of vast onder de socket of in de vorm van een min of meer flexibel stripje dat de onderkant van de CPU behuizing raakt. Daar mag je dus gerust een graad of 10 bij optellen!! Tot slot de waarde die SiSoft Sandra aangeeft voor de snelheid zijn heel erg leuk maar je heb er totaal niets aan!! Ik gebruik zelf een 2200+ en in de hoofdzaak voor het omrekenen van Divx film's naar videocd's en dan merk je echt dat een P4 dat veel en veel sneller doet. Natuurlijk is het wel absoluut waar dat de nieuwe Athlons het heel goed doen voor het geld dat ze kosten maar als ik hier af en toe lees hoe ze de hemel worden ingeprezen moet in toch wel even lachen, ondanks dat ik zelf hier twee AMD systemen gebruik maar puur vanwegen de kosten :-?
Link naar reactie
Uhm, ik heb een Epox mobo wat uit de interne diode leest. Bovendien geeft mijn BIOS exact dezelde temp als CPUCool. Daarnaast gaven beide CPUCool en het BIOS ook de temps van rond de 60 graden aan toen mijn 2000+ en Zalman blok nog in deze kist zaten. Ik weet ook wel dat Sandra verder 'niets zegt' maar het is toch een manier om wat te laten zien, wat kan je anders doen dan benchen, als je geen andere manier van testen en vergelijken tot je beschikking hebt.. Mijn probleem is meer dat unlock verhaal. Ookal ZOU ik er nog 10 graden bij op moeten tellen, zijn het nog goeie temps. "Hoe kom ik aan die goede temps?" Omdat mijn mobo er toch uitmoest heb ik het allemaal meteen goed aangepakt. Heatsink afgespoeld met gekookt water --> Binnen een paar seconden was de warmte helemaal verdeelt en werd het bijna auw ;) Klein drupje AS3 op de core, uitgesmeert met pinpas tot een mooi dun laagje. Geen troep op de HS gedaan en gewoon erop geschroefd. Daarna mijn YS-Tech fan erop en draaien maar!
Link naar reactie
Heb je gelijk in! Maar vergeet niet dat de alle bewaking pragramma's hun info uit het BIOS halen. Ik moet dan ook specifiek in mijn BIOS de optie selecteren op de diode uit te lezen er zit namelijk ok gewoon een weerstand onder de CPU! en Unlocken, tja als het goed gedaan is en je bord het aankan moet het gewoon werken als ben ik van mening dat het totaal zinloos is gezien de paar prcent extra snelheid. Bij mij scheelt bijvoorbeen 500 Mhz Athlon meer hooguit een klein kwartiertje rekenen op een hele film!! En dat is toch echt een bewerking waar de CPU het vol op zijn bastje krijgt... ik wens je in elk geval suc6 maar vergeet niet dat de 2400 als behoorlijk aan het einde zit van wat er mogelijk is met de huidige kern
Link naar reactie
Mwah, er is ook nog een 2600+ op 266 FSB en zelfs een 2800+ op 333 FSB. Dat is allemaal nog dezelfde core :P Daarnaast moet mijn moederbord het natuurlijk gewoon aankunnen. Ik heb een EP-8K3A+ met het laatste BIOS. Ondersteuning tot een MP van 15x en dat werkt dus ook gewoon. Lijkt me best onmogelijk aan de rest van de hardware liggen dan heh, want de MP verlagen lukt niet, dat zou gewoon moeten kunnen, dat de cpu dan 133 mhz lager gaat lopen.
Link naar reactie
Die laatste staan alleen in de lijst en zijn er nog niet!! als je ook de multipyer niet kan verlagen ligt het heel erg voor de hand! dan is hij gewoon vast geklokt!! Wanneer dat niet zo zou wezen dan moet hij zowel hoger als lager kunnen klokken. Heb hier een oude 1000 C Athlon liggen en die heb ik ook bewerkt en kan die op alles tussen de 600 en 1200 instellen alleen soms moet ik dan terug naar FSB 100 maar doe klokt een heel eind weg. De 2200 die in mijn hoofdsysteem zit is netjes orgineel en ook die kan niet teruggeklokt worden ik kan alleen de FSB verlagen of verhogen. Denk dat je of genept ben of er toch een baantje verkeerd gegaan is....
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...