Ga naar inhoud

[Overklok] Ineens niet meer stabiel?!?!


Aanbevolen berichten

  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Heb vanmiddag noud aan de telefoon gehad, die zei dat het idd slijtage kon zijn.. maar dat is wel erg snel.. :-? Ik moest dus testen eerst op 100/133/166 FSB en telkens opschroeven.. Ik zit nu weer gewoon op 182 Mhz FSB, alleen geheugen staat nog op default snelheden (en default voltage).. het is dus iig niet de CPU, ik heb de koeler toch maar even naar medium gezet, misschien ligt het daaraan, dat zal ik zo testen eerst kijken of het ook lukt met aggresieve mem timings.. ik laat het jullie weten.. :P
Link naar reactie
Het is toch een temp probleem.. :cry: Na verschillende malen 3dmark te hebben voltooid, heb ik de koeler weer op 'low' gezet, en dan knalt 3dmark2001se tijdens de sessie terug naar de desktop (terwijl hij daarvoor zeker 10 keer zonder problemen heeft uitgelopen).. Toch vreemd, daar heb ik de hele zomer geen last van gehad, er staat ook geen kachel aan op mijn kamer.. maar iig ben ik blij dat hij gewoon 182 Mhz FSB haald, was bang dat ik mijn cpu nu al aan het verslijten was! :)
Link naar reactie
[quote:764bdc7b53="2FAST"]Het is toch een temp probleem.. :cry: Na verschillende malen 3dmark te hebben voltooid, heb ik de koeler weer op 'low' gezet, en dan knalt 3dmark2001se tijdens de sessie terug naar de desktop (terwijl hij daarvoor zeker 10 keer zonder problemen heeft uitgelopen).. Toch vreemd, daar heb ik de hele zomer geen last van gehad, er staat ook geen kachel aan op mijn kamer.. maar iig ben ik blij dat hij gewoon 182 Mhz FSB haald, was bang dat ik mijn cpu nu al aan het verslijten was! :)[/quote:764bdc7b53] Misschien had je zomers een raam of deur open oid?
Link naar reactie
Ik heb de pc niet verplaatst en verder ben ik niet in de kast geweest.. :-? Ook is het raar dat de pc nu de koeler 'medium' staat echt al 2 uur GTAIII zonder porbs speelt. Toch was de stressed temp 'maar' 47.5 graden op 'low' nu om medium is het 42.5 graden.. Het mobo is 32/33 graden en de lucht die uit de kast komt is echt koud.. Misschien is het toch wat warmer in huis, mijn raam staat niet meer open zoals in de zomer natuurlijk, lijkt er op dat ik toch met wat meer geluid genoegen zal moeten memen :(
Link naar reactie
Het kan ook eigenlijk helemaal geen temperatuur probleem zijn, ik heb net eens in de kast gevoelt (nadat 3dmark er weer eens was uitgeklapt).. - de cpu heatsink is niet eens warm.. - de videokaart is ook niet warm te noemen - de Hdd is echt koud (terwijl de pc al de hele dag aan staat) - De lucht die uit de kast komt is voelt kouder aan dan de lucht buiten de kast - Het geheugen, corsair+headspreader is ook niet warm.. Inmiddels is 3dmark2001 weer naar de dekstop geknalt.. dus het agp voltage is het ook niet (had ik zelfs naar 1,7v maar nogsteeds 'knalt' 3dmark).. dan maar weer ff kijken of het het ram is, geheugen timings --> 'by SPD' dan maar ff.. Als hij er nu nog uitknalt weet ik het niet meer, dan moet het wel de cpu zijn die aan zijn max zit.. ik zal zo nog ff drivers opnieuw installen, maar ben bang dat dat het niet is..
Link naar reactie
Ik heb de Vagp op 1.8 staan. DDR op 2.8. Bij mij is ook niks te warm. CPU ligt rond de 42. (niet overgeclocked) Heb hem nu maar standaard draaien. Dat van dat Max out wezen kan bij mij niet het geval zijn. Ik verhoog mijn FSB en verlaag mijn MP. Dan blijft hij op het begin met proberen steeds rond de 1400mhz. Meestal iets eronder.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...