Ga naar inhoud

Wat is een peltier Precies?


Aanbevolen berichten

Niet aan beginnen! Wanneer er een stroom doorheen loopt verplaatsen ze warmte van de ene naar de andere kant. Die andere kant kan dan gekoeld worden. De warmteverplaatsing is niet afhankelijk van het warmteverschil. Dus de peltier moet precies sterk genoeg zijn, anders wordt er niet genoeg warmte verplaatst, of teveel. Als er teveel warmte wordt verplaatst daalt de temperatuur te ver en kun je condensatie krijgen. En dat wil je beslist niet in de pc.
Link naar reactie
[quote:66dabd681d] Op 01-05-2002 13:41 schreef egslim: Niet aan beginnen! Wanneer er een stroom doorheen loopt verplaatsen ze warmte van de ene naar de andere kant. Die andere kant kan dan gekoeld worden. De warmteverplaatsing is niet afhankelijk van het warmteverschil. Dus de peltier moet precies sterk genoeg zijn, anders wordt er niet genoeg warmte verplaatst, of teveel. Als er teveel warmte wordt verplaatst daalt de temperatuur te ver en kun je condensatie krijgen. En dat wil je beslist niet in de pc. [/quote:66dabd681d]
Link naar reactie
  • 2 weken later...
HEH? Hoe kan het nou weer dat mijn halve post daar weg is :???: Punt is dus dat he wel zin heeft, hele zware peltier gebruiken, celrubber om je secket heen tegen het condens, en dan waterkoeling er tegenaan, kan je temps beneden de 15c halen, en als je dual peltiers gebruikt zelfs tgen de 0 graden :grin:
Link naar reactie
Is er ook ervaring mee dat je het regelbaar maakt of automatisch. Dit is te doen temperatuur meten dit omzetten naar een regelbare weerstand die tussen de stroomtoevoer van de peltie zit. Want hier zit ik enigzinds aan te denken. dan kan je hem zo afregelen dat er geen condensatie onstaat. iemand ervaring hiermee? by the way, ze vreten stroom dus gebruik een apparte voeding als iemand het gaat proberen. grtz. jan [ Dit bericht is bewerkt door: janhaag op 2002-05-14 00:04 ]
Link naar reactie
Dat kan. Als je er een weerstand oid tussen weet te krijgen, en dus het voltage van de peltier regelen kan, dan kan je ook de kracht instellen. Maar waarom wil je dat doen? Ik neem aan dat je het voor OC'en gebruiken wilt, dan is een lagere temp juist een stuk beter. Als je de socket, TEC en waterblok, en de achterkant van het mobo bij de socket, en het vierkantje in de socket isoleert, dan is daar toch niks mee aan de hand? Als er geen lucht bijkomen kan, dan heb je ook geen last van condens.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...