Ga naar inhoud

RIMM of DDR


Aanbevolen berichten

  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
BA Ik kom terug op mijn eerder gedane uitspraak dat je alleen wat heb aan RDRAM bij een 2,2gh P4. Dat is idd niet zo... een P4 heeft idd altijd meer aan Rdram dan aan DDR of Sdram. Bij deze trek ik die uitspraak in. :sad: Wat wel zo is is dat de P4 van 2,2ghz minder last heeft van zijn langere Pipline in geval van een "miss prediction" Ik bedoelde dus te zeggen dat de P4 pas echt tot zijn recht komt qua architectuur op hogere snelheden en dat de P4 nu dan ook steeds itteresanter word. zeker nu hij op 0,13 micron word gebakken en 512kb L2 cache heeft.
Link naar reactie
Ehm, op die uitspraak wil ik ook even inhaken :wink: In geval van een misprediction moet die 2,2 GHz CPU ook eerst zijn hele pipeline leeg maken, alleen door de hogere snelheid gaat dit weer sneller, maar procentueel gezien duurt het nog steeds even lang. Nu komt die 512KB cache juist heel goed van pas, doordat er meer data in de cache past, is deze vaak weer sneller beschikbaar na de misprediction. (Was dit wat je bedoelde?) Wat nog wel zou kunnen, maar dat weet ik niet zeker, is dat de P4 Northwood een verbeterde branch prediction unit heert, maar dat was d8 mik niet het geval. _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=16255]PC 1[/url] [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=16256]PC 2[/url] [url=http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/OCguide1.htm]BA's overclocking guide v1.0[/url] [ Dit Bericht is bewerkt door: BA op 2002-03-26 00:00 ]
Link naar reactie
De P4 "northwood" heeft geen verbeterde branch prediction unit. Dat had de "palamino" core op de "tb" core wel. Ik bedoel idd dat 512kb cache daar bij helpt maar ook in zekere zin de snelheid. Door de hoge snelheid merk je minder van een misprediction. Leuke bijkomde factor is de Dubbel pumped ALU die nu al weer op 4,4ghz loopt met de 2,2ghz. De P4 word volwassen :grin: _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=15519]My System[/url] | [url=http://service.madonion.com/compare?2k1=3071471]3Dmark2001SE[/url] [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-03-26 00:05 ]
Link naar reactie
PMFJI... Maarre...jullie hebben veel meer ervaring hiermee..wat dachten jullie van wat op [url=http://www.virtual-hideout.net/articles/p4northwood_ocing_adventure/index.shtml]deze[/url] site beschreven staat..? Zou dat een beetje kunnen kloppen...ik denk erover om dit ook te gaan doen...alleen hoop ik dat het ook kan met RDRAM+bijbehorend moederbord... En aangezien het mijn eerste keer is dat ik iets zou opvoeren (behalve auto's dan) wou ik alleen het eerste wat hij beschrijft doen, de optie kiezen in het BIOS om op 2400MHz te draaien...aan te raden?? of is dit alleen met 'speciale' P4 CPU's te doen die niet in de winkel verkocht worden??
Link naar reactie
Dat kan je idd doen, maar hou er wel rekening mee dat je RIMM's dit misschien niet trekken (hun gebruiken DDR, omdat dit beter overklokt), of de CPU zelf niet. (Je hebt waarschijnlijk wel een Northwood nodig wil je dit gaan doen) Verder heb je waarschijnlijk ook iets meer voltage nodig. Ieg, als je het niet red, dan kan je ook nog een tussenweg proberen, de FSB op 112 MHz of zo. Lees anders ook de guide uit mijn sig eens, daar staat ook het een en ander in. (Meeste AMD, maar het werkt eigenlijk hetzelfde).
Link naar reactie
Heb hem vandaag met FSB op 118 laten draaien en haalde hiermee 2GHZ alleen de pret duurde ongeveer 20 min. toen begon de mag. opnieuw op te starten. Waarschijnlijk moet ik de spanning verhogen. Maar de bench. in SANDRA was verbluffend, ik ging over alle voorbeeld bench`s heen. Toch niet slecht 300mhz.
Link naar reactie
BA, kan je mij in 'normaal' nederlands uitleggen wat nou dat Northwood inhoudt? Ik heb wel gehoord over dat Northwood enWilliamette en zo, maar wat houddat nou in? Heeft het te maken met het level 2 cache geheugen? 256 of 512 kb Overigens ben ik van plan een Asus P4T-E, P4 1,6/1,7/1,8 GHz, en 2 x 128 MB RIMM aan te schaffen. Is dit een goede combinatie? alvast bedankt
Link naar reactie
De Williamette en Northwood zijn verschillende coresteppings, verschillende varianten zeg maar. De Williamette was de eerste P4, die gemaakt werd door het 0.18 micron proces, en had 256 KB cache. De Northwood is met het 0.13 micron proces gemaakt, waardoor de interne transistors kleiner zijn. Hierdoor heeft hij minder voltage nodig, wordt minder warm, en vreet minder energie. Bovendien kunnen ze dan een hogere kloksnelheid halen. Doordat de core kleiner wordt, is er dus meer ruimte over voor cache, daarom heeft de Northwood 512 KB cache in plaats van 256 KB. Ze zijn dus beiden op de cache na gelijk. Alleen is de Northwood door zijn 0.13 micron technologie een verkleinde variant :smile: Die combinatie die je noemd is idd een goeie :smile: Hou er alleen wel even rekening mee dat de Northwood variant er alleen in 1.6, 1.8, 2.0 en 2.2 GHz is. De P4 1.7 GHz is dus nog gewoon een Williamette. Ik zou toch zeker wel een Northwood kopen. Ook als je later nog eens overklokken wil is die beter :smile: kijk ook even hoeveel geheugen je nodig hebt, als je veel zware toepassingen draait wil je misschien liever 512 MB RDRAM :smile:
Link naar reactie
oke dank je wel :smile: dan ga ik zeker voor de Northwood Ik zou zeker graag 512 MB willen, maar dan wordt het allemaal wel erg duur :sad: ik denk dat ik eerst maar 2 x 128 mb neem, en dan als die geheugenprijzen weer gezakt zijn, maar een keertje 2 x 256 neem Ik ben ook van plan om de 40 of 60 GB versie van de IBM DeskStar 120GXP te nemen (als primaire schijf, ik gebruik dan m'n huidige WD Expert 27,3 GB als secundaire) heb je daar nog ervaring mee? Ik heb in veel reviews en testen gelezen dat deze IBM serie een van de beste tot nog toe is. Met veel plezier kijk ik uit naar je reply :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...