Ga naar inhoud

Vcore vraagie


Aanbevolen berichten

Je CPU snelheid gaat niet omhoog als je puur het voltage verhoogt hoor :smile: Vaak zorgt een hoger voltage ervoor dat je systeem op een hogere snelheid nog stabiel kan lopen. Als een bepaalde snelheid niet meer stabiel is kan die met wat extra voltage erop toch stabiel worden... Dus nu moet je gewoon verder overclocken met je FSB en/of multiplier. :smile:
Link naar reactie
Is vrij moeilijk te zeggen hoe ver je kunt gaan (hangt o.a. van de kwaliteit van de spullen af), maar je kunt nog wel verder denk ik. En anders merk je het vanzelf. Als 'ie niet meer stabiel loopt na het verhogen... Dan moet je of een stapje terug of het voltage verhogen. Dus gewoon stapje voor stapje wat hoger en tussendoor goed testen (draai een zware toepassing; een spel of benchmark bijvoorbeeld). Hou de stabiliteit en de temperatuur in de gaten (die laatste vooral als je met het voltage gaat klooien).
Link naar reactie
Mja, of het verstandig is om eerst je Vcore te verhogen hangt een beetje van je koeling af, ik doe het ieg meestal wel. Als je een wat goedkopere (lees slechtere) koeler hebt is het misschien wel verstandig om het eerst zonder te proberen. VIO is de spanning voor het moederbord, geheugen en VGA kaart etc. Als je die iets verhoogd, naar 3.5V bijvoorbeeld heb je kans dat je geheugen wat hoger OC'en wil.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...