Ga naar inhoud

Spectaculair koelere CPU!


Aanbevolen berichten

Ik wilde weleens weten hoe goed het programma CPUidle zou werken, dus heb ik een trialversie gedownload en geinstalleerd. De resultaten mag ik gerust spectaculair noemen. Zodra ik het programma activeer zorgt het direct op revolutionaire en voortvarende wijze dat mijn processor niet heet kan worden. Dit door te zorgen dat mijn computer om de halve minuut ongevraagd reboot. Normaal gesproken trok ik altijd zelf om de minuut de stekker uit de computer, maar met dit ingenieuze progje heb ik daar geen omkijken naar. Zulke handige software heb ik niet gezien sinds mijn computer besmet was met het Tjernobyl-virus. Gemak dient de mens! :roll: :evil: _________________ "De internettisering der kinderpornografie is menig conservatief pedofiel een doorn in het oog." [ Dit Bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-03-02 20:17 ]
Link naar reactie
Dat soort progjes - mits werkend zoals bedoelt :smile: - is vooral geschikt voor laptops. Omdat ze geen energie besparen als de CPU maximaal wordt belast kan de CPU op die momenten alsnog oververhit raken. Ze zorgen er echter wel voor dat als de CPU minimaal wordt belast het energieverbuik ook minimaal is en dat is ideaal voor laptops.
Link naar reactie
En als je windows 2000 of XP gebruikt zit deze functie al in het OS. Dan heb je hem niet nodig. Zelf gebruik ik CPUCool, die kan software koeling, FSB veranderen, en temperaturen en voltages meten, allemaal in 1 proggy. Die software koeling interresseert me niet, onde W2K heb ik dat al automatisch, maar ook omdat je er gewoon niks aan heb, als ik gamen oid ga dan wordt de CPU toch weer heet.
Link naar reactie
gewoon zorgen dat de temp zonder die progjes niet boven de 40 graden komt :wink: [/quote] Zo maak je de mensen wel onzeker door testellen dat de CPU niet heter mag worden dan 40 graden.Mag ik van elke PC in NL die prima werkt boven de 40 graden een Euro.Ik denk dat ik aardig binnen loop.
Link naar reactie
[quote:ae919b2f87] Op 02-03-2002 23:25, schreef stelf01: [quote:ae919b2f87] gewoon zorgen dat de temp zonder die progjes niet boven de 40 graden komt :wink: [/quote:ae919b2f87] Zo maak je de mensen wel onzeker door testellen dat de CPU niet heter mag worden dan 40 graden.Mag ik van elke PC in NL die prima werkt boven de 40 graden een Euro.Ik denk dat ik aardig binnen loop. [/quote:ae919b2f87] je zou schatrijk zijn!! lees 60 ipv veertig en het is ook nog okay :wink: met welgemeende excuses aan ieder die zich nu onzeker voelt :grin:
Link naar reactie
Alpha is geweldig ik heb idd ook een 8045, maar dan met een papst 8412 ??M koeler er zat eerste een 8412 ??L op, toen werd ie 45 graden of zo, maar dat ding wat er nu op zit is ipv 45 mA 110 mA, dus dat koelt veel beter, ten koste van meer lawaai :sad: 33 m^3/h tegenover 52 m^3/h...
Link naar reactie
Is idd een heel mooi systeem, maar dan moet je wel de temperatuur zelf kunnen instellen. (Of bedoel je dat de fan het toerental aanpast aan de temperatuur?) Zelf heb ik een DigiDoc in mijn PC zitten, daar kan je 8 fans op aansluiten, met elke fan een temperatuur sensor. Vervolgens kan je dan voor elke fan instellen bij welke temperatuur ze aan en uit gaan. Dat vind ik ook wel handig.
Link naar reactie
Nee dat valt wel mee, als ik achter die PC zit heb ik alleen tijdens gamen die fans aan, en het geluid van mijn stereo die ik er aan heb zitten komt daar makkelijk overheen :smile: Alleen die lompe Delta 80HP moet ik nog wat op verzinnen, misschien dat ik er een 12/7V switch tussen maken ga. Dat ieg wel lekker als ik eens een film kijk of zo. Verder zijn variabele fans idd best een goed idee, ligt ook aan het gebruik van je PC denk ik, bij mij zou het niet nuttig zijn, omdat die PC toch 90% van de tijd 100% belast draait.
Link naar reactie
bij mij draait ie 90% van de tijd zonder belasting (behave eco-tax) :wink: dat komt: eiwit-folding is er nog niet voor linux en seti vind ik dikke onzin. je zou die delta door een papst 8312HL vervangen. is een ball bearing fan :wink: [url]http://www.papst.de/papst-express/index.html[/url] check it out :wink: ze zijn wel erg duur, duurder dan je daar aantreft
Link naar reactie
Dat is die Delta ook, die herrie komt alleen van de gigantische airflow van dat ding (er is geen 80MM fan met meer airflow als die delta, 80 CFM = ongeveer 480 m3/h ). Op 1670 Mhz en 1.85V zijn goede koelers met zware fans zeker geen overbodige luxe, al helemaal met OC'en. Daarom wil ik die er eigenlijk wel op houden.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...