Ga naar inhoud

Portable shell


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Het intranet op het werk is dusdanig beveiligd dat het gebruikersgemak ernstig in de weg staat. Er staat niets op het bureaublad, de taakbalk is niet te customizen en ik kan geen snelkoppelingen aanmaken. Snel werken is dus absoluut niet mogelijk.\r\n\r\nIk wil dit probleem oplossen door een portable (dus geen installatie) van een Windows shell aan te brengen Zo\'n shell zou én een bureaublad moeten bieden maar ook een taakbalk. Waar mogelijk zouden programma\'s of paden naar documenten via een key combinatie gestart moeten worden. Bestaat zoiets?\r\n\r\nIk zoek naar een betrouwbare schil die de veiligheid van het netwerk blijft garanderen. Ik vermoed dat het OS XP is...
Link naar reactie
En dan? Dan ga je actief de security van je baas omzeilen, de IT-afdeling komt erachter en dan heb jij een groot probleem want dat kan je je baan kosten. Op ons bedrijfsnetwerk is het overtreden van de IT-policy in ieder geval een hele goede manier om officiële waarschuwingen te krijgen...\n\nHeb je al eens contact opgenomen met je IT-afdeling om na te vragen waarom het zo strak zit dichtgetimmerd? Daar zullen ze allicht een reden voor hebben.
Link naar reactie
[QUOTE=falstring;644495]technisch dan: als de itbeheerder zijn werk goed heeft gedaan kan je op die pc zelf ook niks installeren...[/QUOTE]\n\nDaarom wil hij ook portable, dan hoef je niks te installeren. Ik denk alleen niet dat dat veel gaat uithalen, want uiteindelijk wil je toch dingen doen die je sysadmin geblokkeerd heeft. Een andere shell loopt dan eveneens tegen die beperkingen aan, want uiteindelijk moet die ook aan Windows vragen om iets te doen, en Windows zal dan net zo goed zeggen dat dat niet toegestaan is.\nEr zijn genoeg alternatieve shells die de standaard Windows shell (explorer, eigenlijk) vervangen, maar die grijpen dusdanig diep in het OS dat je die niet zonder admin rechten kan installeren.\n\nJe kunt dan inderdaad nog het beste kijken naar een bootable Linux DVD of iets met een bootable USB stick fröbelen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...