Ga naar inhoud

Wat is nu wat?


Aanbevolen berichten

Mijn laptop begeeft het momenteel. Ik heb als processor een intel core 2 duo T6600 erin zitten. Ik doe veel voor mijn werk erop, maar dat blijft basis (email, surfen en office) nu zoek ik een nieuwe laptop voor mijn kinderen moeten ook World of Warcraft en football manager hierop draaien. (dat doet het op mijn huidige laptop ook). Ik ben echter het spoor bijster AMD E/AMD A6/ AMD A8, Pentium I3,I%, pentium inside, Intel.. Wat is nu in ieder geval mogelijk en wat zijn de verschillen. ik wil niet al te duur qua segment, maar wel een degelijke laptop die in ieder geval iets meer te bieden heeft dan mijn huidige.
Link naar reactie
Als er ook (niet al te zware) games op gedraaid moeten gaan worden, dan zou je ook moeten kijken naar wat de videochip aankan.\r\n\r\nEr zijn nu processoren met best aardige geintegreerde video, maar een separate videochip werkt wel beter.\r\n\r\nAndere verschillen tussen laptops hebben vooral te maken met schermgrootte en -resolutie, SSD schijf i.p.v. conventionele S-ATA schijf, etc.\r\n\r\nGeef anders even aan wat echt belangrijk gevonden wordt en hoe hoog het budget voor die nieuwe laptop is.
Link naar reactie
Dan zou ik deze Acer pakken:\r\n[url]http://tweakers.net/pricewatch/320942/acer-aspire-v3-771g-53216g50makk.html[/url]\r\n\r\nAcer is tegenwoordig geen te mijden merk meer: Kwalitatief gezien degelijk spul en gewoon 2 jaar pickup and return garantie (zelfs 3 jaar bij Hardware Outlet?).\r\n[url]http://www.hardware-outlet.nl/pages/page.aspx?c=productdetail&aid=9997[/url]\r\n\r\n\r\nIn die prijsklasse hoef je geen bijzondere videochips te verwachten, maar met een GeForce GT630M draaien de wat oudere spellen ook nog best redelijk.\r\n[url]http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html[/url]
Link naar reactie
[QUOTE=obi-wan-kenobi;642886]Acer is tegenwoordig geen te mijden merk meer: Kwalitatief gezien degelijk spul en gewoon 2 jaar pickup and return garantie [/QUOTE]\r\nJe hebt (veel) meer verstand van kwaliteit van pc\'s/laptop dan ik. Begrijp uit bovenstaand citaat dat de kwaliteit dan de afgelopen twee, drie jaar veranderd/verbeterd is.\r\n2 Jaar garantie is op zich niet zo bijzonder; dat schijnt tegenwoordig zo geregeld te zijn. Pickup and return is wel netjes.
Link naar reactie
[QUOTE=Obelix71;642887]2 Jaar garantie is op zich niet zo bijzonder; dat schijnt tegenwoordig zo geregeld te zijn.[/QUOTE]Nou formeel gezien is er in Nederland niets geregeld behalve het zgn. \"recht op een deugdelijk product\" en dit is voor veel consumenten zo vaag als ik weet niet wat en daarmee kunnen winkeliers en zelfs fabrikanten met een nog warriger verhaal dus zo onder uit komen.\r\n[url]http://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/computer-na-twee-jaar-kapot-verkoper-wil-hier-niks-aan-doen[/url]\r\n\r\nHet misverstand over de wettelijke garantieperiode is hier uitgelegd:\r\n[url]http://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/wettelijke-garantieperiode-in-europa[/url]\r\n\r\nMaar waar ik bij Acer meer op doelde was de tijd dat ze rotzooi verkochten en dat er samen met zustermerk Packard Bell van uit deze fabrikant ook nog standaard maar 1 jaar carry-in garantie bij zat. Wilde je meer garantie dan kon dat door vet bij te betalen. Terwijl je ook toen al recht had op een deugdelijk product, dus je werd opgelicht met die zogenaamde \"extra garantie\".
Link naar reactie
[QUOTE=Obelix71;642887]2 Jaar garantie is op zich niet zo bijzonder; dat schijnt tegenwoordig zo geregeld te zijn.[/QUOTE]Nou formeel gezien is er in Nederland niets geregeld behalve het zgn. \"recht op een deugdelijk product\" en dit is voor veel consumenten zo vaag als ik weet niet wat en daarmee kunnen winkeliers en zelfs fabrikanten met een nog warriger verhaal dus zo onder uit komen.\r\n[url]http://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/computer-na-twee-jaar-kapot-verkoper-wil-hier-niks-aan-doen[/url]\r\n\r\nHet misverstand over de wettelijke garantieperiode is hier uitgelegd:\r\n[url]http://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/wettelijke-garantieperiode-in-europa[/url]\r\n\r\nMaar waar ik bij Acer meer op doelde was de tijd dat ze rotzooi verkochten en dat er samen met zustermerk Packard Bell vanuit deze fabrikant ook nog standaard maar 1 jaar carry-in garantie bij zat. Wilde je meer garantie dan kon dat door vet bij te betalen. Terwijl je ook toen al recht had op een deugdelijk product, dus je werd opgelicht met die zogenaamde \"extra garantie\".
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Ik heb een ACER uit 2007.. was , naar later bleek, omgebouwd van xp naar vista.\n5 jaar behoorlijk intensief gebruikt, toen een onherstelbare crash.\nEerst linux, daarna win xp pro van een andere comp. na een maand intensief gebruik moest geregistreerd, wat niet kon. Met een [illegale] win7 een half jaar intensief gebruikt en nu nog af en toe aan het werk,zonder problemen. \nIk heb dus vertrouwen in ACER, de nieuwe desktop is dus ook van dat merk.\n...Bert P
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...